Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 156

В какво състояние са парка или градинката във вашият район,квартал,село?
От кои зависи да имаме хубави чисти и подържани зелени площи?

# 1
 • Мнения: 2 473
В чудесно състояния са всички градинки и площадки в районът, където живея. В непосредствена близост, преди година иградиха огромен спортен комплекс с игрища, ледена пързалка, детски кът. С една дума, кварталът ни е облагороден, интересен и разнообразен за децата. За сравнение, родителите ми живеят в район, който според мен е по-красив, до морето е, има повече къщи, свободни тревни площи, а нито големият морски парк, нито площадките са обновявани и поддържани, поне от моето детсво не са пипани.


От кои зависи да имаме хубави чисти и подържани зелени площи?


От общинският бюджет и от отпускането му за такива цели.

# 2
 • Мнения: 156
От кои зависи да имаме хубави чисти и подържани зелени площи?

[/quote]

От общинският бюджет и от отпускането му за такива цели.

Може би има значение как се усвоява бюджета на различните места???

# 3
 • Мнения: 1 947
Живея на две места,та ще кажа за двете.
В Пловдив - пълна трагедия,всичко е от времето на соца,старо,изпочупено и опасно.Тук-там реновират по някоя площадка,но не напълно,а колкото да отбият номера.Хубавите,нови и безопасни площадки се броят на пръстите на ръцете ми.
В Несебър - всички площадки,без изключение,са нови и направени както трябва,обезопасени с меката настилка и поддържани.Е там се раждам,като отида с детето,кеф ми е да я извеждам.Новият кмет обаче леко взе да занемарява зелените площи,което отговаря на последния ти въпрос:
...
От кои зависи да имаме хубави чисти и подържани зелени площи?


Естествено и ние носим отговорност за чистотата,но това май е друга тема.  Wink

# 4
 • Мнения: 4 556
Нашата градинка е в перфектно състояние, чисти се по два пъти на ден и почти не личи как я засипват с фасове и опаковки от джънк фууд.

# 5
 • София
 • Мнения: 2 926
от тази година имаме две чудесни и поддържани градинки, със съвсем нови съоръжения, пейки, поддържани зелени площи и чистички...имаме и чудесно игрище за по-големите деца (за футбол и баскетбол), с хубава ограда - съвсем новичко и осветено за игри, когато се стъмни.
заради това съм много доволна от кмета Mr. Green

# 6
 • Между гори и планини
 • Мнения: 4 309
До нас няма близки градинки.
Добре, че има 2 заведения с парзалки и люлки отперед и всички деца са там. Състоянието на едната площадка е малко по-добро, но там има поне 30 майки с деца и е пълна лудница. Всичко наоколо е само блокове, кооперазии и коли.

# 7
 • Мнения: 16
ние една люлка нямаме в нашия квартал,направо обита работа,няма къде да си заведеше детето да играе,пълна скръб сме,атолкоз много деца имаме в кв.,уж сега обещаха да направят нещо си, но то за кой по напред.нямам думи просто тва детето ти да няма къде да го заведеш.ако някой е любопитен става въпрос за град стара загора,а кв. е севера Sad Sad Sad Sad Rolling Eyes

# 8
 • Мнения: 156
Най добре ще е да казваме коя градинка в кои град/район/квартал е. За да си направим изводи нещо като статистика каде е най добре и къде не Simple Smile.
Дори по този начин можем да подемем кампания за по-добри паркове и зелени площи за нашите деца.

# 9
 • Мнения: 9 006
Горе-долу биват. Поне се чисти редовно и има пейки и кошове за боклук. Не знам дали да се радвам, или да ми е криво, че наскоро демонтираха люлките и пързалката. Там доста сакатлъци станаха, та май е по-добре без тях.

# 10
 • Sofia
 • Мнения: 8 216
До нас миналата година направиха детска площадка. Съораженията смея да твърдя, че са по скоро опасни за децата отколкото безопасни. Стъпалата на пързалката са счупени вече....Самата площадка се почиства от майките, но и мизерията се създава от същите Wink. Имаме футболно и баскетболно игрище нови и хубави. Дъщеря ми много обича да играе в баскетболното игрище, защото има изкуственна трева и като паднела не боляло Mr. GreenА е затворено и кучета в него не влизат.  Като цяло градинките са мръсни, засипани с изпражнения на домашни любимци и улични кучета, тревата я окосиха през пролетта и предполагам това ще е за годината. Обикновенно лятото достига до метър....

# 11
 • София
 • Мнения: 2 926
Най добре ще е да казваме коя градинка в кои град/район/квартал е. За да си направим изводи нещо като статистика каде е най добре и къде не Simple Smile.
Дори по този начин можем да подемем кампания за по-добри паркове и зелени площи за нашите деца.

добре, отчитам се - хубавите градинки, които така хваля се намират близо до Пирогов, в квартала зад Капитан Кук...от двете страни на ул. "Константин Иречек".
има чудесна нова градинка (реиновираха я и откриха скоро) до офиса ми - зад Министерство на Земеделието и Храните, ул. "Ивайло"
искам да похваля и градинката на баня Мадара, където също редовно детето играе, защото ни е в квартала - също поддържана и реиновирана Peace

# 12
 • ул. "Мечтание"
 • Мнения: 5 964
Стават горе-долу!

Ремонтираха парка ни - нова настилка, сложиха бордюри.... Отначало много се зарадвах, че правят ремонт. Но постепенно, докато правеха ремонта, пейките започнаха да изчезват... и все още почти няма пейки... А минаха повече от два месеца. По-добре да не го бяха пипали!  Crossing Arms

Иначе кошчетата ги изпразват редовно, което все е нещо.

# 13
 • Мнения: 1 338

В какво състояние са парка или градинката във вашият район,квартал,село?
От кои зависи да имаме хубави чисти и подържани зелени площи?

Лошо. Обеля - София. Миналата година район Връбница се опита да направи нещо. В квартал Обеля /селото/ монтира една нова пързалка за по-малките и две люлки, множество пейки. Незнам защо й беше на фирмата , спечелила обществената поръчка да подравнява терена и да го засипва с пръст, която наподобява глина. Газихме цяла есен и ранна пролет кал, която при изсъхване се превръща в прах.
Другата голяма градинка в Обеля-2 . Заградена с мрежа частично. Две нови пързалки , пльоснати сред нищото - според мен не най-подходящото място. В тази градинка няма почти дървета и лятото е безумие да стоиш с дете там, защото ще получи слънчев удар.Е, засадиха борчета - за моите внуци или правнуци, ако оцелеят, може и сянка да правят.

Според  мен да имаме хубави и чисти градинки зависи както от кметовете на община/район, така и от ежедневните посетители.
Докато общинарите не мислят как ще се изразходват целево определени средтва, а се стремят да спечели обществена поръчка фирма "Х", резултат няма да има.
Същото е и когато тийновете шарят с маркер, чупят се  пейки, крадат се люлки, хвърлт се отпадъци /включително и насрани детски гащи, за което вече имаше една тема във фопрума/. Резултата е пак плачевен.

# 14
 • Sofia
 • Мнения: 4 571
В Овча Купел направиха последните години паркче, с люлки и пързалки за по-малки и по-големи деца, с нещо като къщичка и полегата стена за катерене. Ами с очите си видях две 8-9 годишни момчета, които се опитваха и почти бяха изкъртили една пейка. Вече състоянието на градинката за игра е плачевно, пейките са пооткъртени, люлките за големите деца липсват, голямата пързалка май също е посчупена, стената за катерене няма издутините, за които се хващаш (не ги знам как се казват).

Така че определено мисля, че от посетителите зависи хубостта на парка...

Големи дървета и при нас няма и е доста неприятно в следобедните часове, нооо чакаме да пораснат засадените... ако не бъдат изтръгнати от някое иначе много добро и възпитано дете  Crazy (мда, и това съм виждала)

Общи условия

Активация на акаунт