Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 11 юли 2004, 13:13 ч.
  • Преглеждания  1 776  Мнения  7  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 512
Спомням си, че някой беше пускал тази тема, но аз не можах да я открия; затова пак питам.

Реклама
# 1
  • Of the present and into the future
  • Мнения: 826
Виж тук:
http://www.bg-mamma.com/contents.php?id=401

# 2
  • София
  • Мнения: 1 512
Погледнах, рецептите са взети от книгата на проф. Трифонова.
В тях се използва прясно мляко - а мен ме интересува мога ли да го направя с адаптирано ? Все пак Кристина е още много малка за прясно краве мляко.

# 3
  • Бургас
  • Мнения: 2 262
Цитат на: ale_x_andra
Погледнах, рецептите са взети от книгата на проф. Трифонова.
В тях се използва прясно мляко - а мен ме интересува мога ли да го направя с адаптирано ? Все пак Кристина е още много малка за прясно краве мляко.


Аз правя така - слагам хладка вода ок 150 мл и 1 равна с.л. нишесте в микровълновата, кипват , добавям пресен плод, намачкан или настърган и 1-2-3 л адаптирано мляко. Плодовете и ад. мляко не се варят. Количествата вода и нишесте малко ориентировъчно написах - аз само "на око" готвя.

# 4
  • БГ - София
  • Мнения: 7 811
Аз правя кисела с инстантно брашно, т.е. каша - слагам 1,2 с.л. каша, вода и настъргани или пасирани плодове. На Вики правех и следната закуска - бисквита, адаптирано мляко и плодове и понякога и извара, но като беше на 7,8 м.

# 5
  • София
  • Мнения: 2 694
Аз ли нещо греша, или кисела изобщо не се прави с никакво мляко? Rolling Eyes

Доколкото знам, кисел е това:

Във вода кипват плодове, добре измити и нарязани на ситно, подслаждат се и се добавя разтворено във вода нишесте. Ако е за малко бебе може да се пасират плодовете във водата. През зимата може да се ползват компоти примерно. Ако се добави мляко вече имаше май друго име, но не и кисел...

# 6
  • София
  • Мнения: 11 613
Цитат на: ale_x_andra
Погледнах, рецептите са взети от книгата на проф. Трифонова.
В тях се използва прясно мляко - а мен ме интересува мога ли да го направя с адаптирано ? Все пак Кристина е още много малка за прясно краве мляко.


Правила съм кисел и с прясно мляко (когато Иво поотрасна), и с адаптирано. Разликата беше, че с адаптираното мляко при същото количество нишесте кремът ставаше по-гъст.
Забележка: За тези, които биха казали, че адаптираното мляко не може да се вари-аз само го кипвах и свалях от котлона, не съм го оставяла да ври.

# 7
  • London
  • Мнения: 7 293
Малко късно се включвам, но ето моята рецепта за кисел:

Кисел с адаптирано мляко в МВ фурна

200мл.вода
1с.л. царевично нишесте
1с.л.захар
плодове - на око/около половин бурканче от 190г./
адаптирано мляко - 4 мер.л.

СЛожете  водата в микровълновата.Когато кипне прибавете царевичното нишесте  и  захарта и намалете мощноста. За около 30 сек. до минута е готово. Като поизстине се прибавя адаптирано мляко( само сухото вещество) и плодове- пресни или компот(пасирани, настъргани).

Ако плодовото пюре е по-редичко, може да се намали количеството на водата на 150мл.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт