Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 авг. 2009, 22:16 ч.

Момичета , дайте рецепта за маринована риба

  • 36 130
  • 23
  •   1
Отговори
  • близо до Кресненското дефиле
  • Мнения: 886
Момичета, знаете ли изпитана рецепта за маринована риба , която да е годна за консумация скоро след приготвянето й? Благодаря!

# 1
  • Bulgaria-Italia
  • Мнения: 218
     Маринована риба

2 кг риба (правила съм само скумрия)
1 ч.ч (250 мл ) бяло вино
1 ч.ч вода
2 ч.ч бял оцет
1.2 глави лук
0.5 ч.ч олио
5 с.л сол
3 с.л захар
чер пипер,дафинов лист.бахар-2 зърна

Всичко това (без рибата) ври 5 мнути .След това се слага нарязаната на парчета риба и се оставя да поври още 5 минути .Сваля се от огъня.Оставя се да изстине 2 часа .Нарежда се в буркани и се прибира в хладилник.Може и да се стерилизира.


Рецептата знам от приятелка на майка ми .

Много е вкусна,аз започвам да я хапвам още топла  Grinning



# 2
  • близо до Кресненското дефиле
  • Мнения: 886
kasier , много ти благодаря!  bouquet

# 3
  • Мнения: 506
Моята рецепта е подобна на тази, но маринатата ми е от 1 чаша оцет, 2 чаши бяло вино, 1/2 чаша олио, 3 с.л. морска сол, 1 с.л. захар, 2-3 с.л. доматено пюре, 1 с.л. горчица, малко лук, черен пипер, бахар и дафинов лист. Вари се, докато се стопи солта и захарта. През това време рибата, нарязана на парчета се слага в голям съд и се залива с горещата марината. Така престоява 2 дни, като 1-2 пъти парчетата се обръщат на другата страна, за да поемат достатъчно добре маринатата. След това се нареждат в бурканчета - ред риба, ред парченца лимон и накрая се залива с маринатата. Ако рибата е само филе е готова веднага за ядене, но ако е с кости бурканчетата трябва да престоят поне 1 седмица, за да се стопят костите. Аз обикновено правя херинга, нарязана на резенчета. Тя има много ситно костички, които се стопяват от маринатата. Херингата е около 2,80 лв., така че с нея излиза много евтино.

# 4
  • Мнения: 10
Здравейте,
моята рецепта е съвсем проста, но пък рибата става вкусна. Аз също съм я правила предимно със скумрия. Рибата я нарязвам  на колелца и я нареждам в тавичка. Поръсва се обилно със сол. Така престоява най-малко 12 часа. След това се полива с оцет, може и да не е изцяло покрита с оцета, и така престоява още около 12 часа. След това лично аз я измивам с хладка вода и дори малко я оставамза около десетина минути в хладка вода да се поизкисне от солта. Правя и сосче от малко олио, водичка и черен пипер. Обикновено 1/3 от рибката си я изяждам още докато я правя Embarassed Това е от мен Simple Smileл Добър апетит.

# 5
  • София
  • Мнения: 10 860
Марината за сьомга:

Пържолките от сьомга се наръсват със сол (желателно е да е морска, смелена на по-ситничко) и пресен лимонов сок. Така приготвените парчета тр. да престоят поне 24 ч. в хладилник и са готови за консумация. Страшно приятно мезенце е.

Последна редакция: ср, 19 авг 2009, 17:21 от Вивиан

# 6
  • Мнения: 311
Последно мариновах сафрид. Поръсвам обилно с морска сол за 6-8 часа. Измивам и слагам рибата в оцет за 12 часа. Нареждам в бурканите без да мия от оцета. Подправки чер пипер, даф.лист, 1 зрънце бахар. По желание копър, но на мен миризмата ми идва силна и не слагам. Отгоре заливам с горещо олио /не да пуши, а се слага една хапка хляб или парче ябълка и като почне да чвърчи е готово/. Не трябва да остава въздух. След 2-3 дни е готова за консумация, но колкото повече стои, толкова по-добре поема подправките.

# 7
  • близо до Кресненското дефиле
  • Мнения: 886
Момичета , златни сте ! Hug

# 8
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 587
А ето тук можете да видите рецептата на TheNMaster,която е също много сполучлива

 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415187.0

# 9
  • Мнения: 549
Последно мариновах сафрид. Поръсвам обилно с морска сол за 6-8 часа. Измивам и слагам рибата в оцет за 12 часа. Нареждам в бурканите без да мия от оцета. Подправки чер пипер, даф.лист, 1 зрънце бахар. По желание копър, но на мен миризмата ми идва силна и не слагам. Отгоре заливам с горещо олио /не да пуши, а се слага една хапка хляб или парче ябълка и като почне да чвърчи е готово/. Не трябва да остава въздух. След 2-3 дни е готова за консумация, но колкото повече стои, толкова по-добре поема подправките.


И аз по същият начин мариновам рибката.Досега съм правила с херинга,трицона и сафрид.Правя я с обикновена сол и сурово /т.е не затоплено/ олио.Ядем я още същата вечер.Не слагам никакви подправки.Съхранявам в хладилник.Съдът в който ще стои рибката трябва да е с капак,за да не влиза въздух.

# 10
  • DE
  • Мнения: 924
Здравейте,а дали може да се маринова ре4на риба?
4ервеноперки и други или само морска риба.
Мьжьт ми ходи 4есто на риболов и като донесе пове4е се 4удя какво да я правя,
особенно ако е по дребна. newsm78

# 11
  • Варна
  • Мнения: 52
Аз правя такава.
 Според количеството риба, приготвям солен разтвор на око /т.е. на вкус и с обикновена сол/. Почистената и измита риба се накисва в разтвора за 24 часа. След това се отцежда и се залива с оцет да покрие рибата. Стои в оцета 12 часа. След това се нарежда в сухи буркани и се залива с препържено олио - да заври и после се оставя да изстине до температура в която като си натопиш пръста се търпи. Не се стерилизира. Аз така приготвям най-често сафрид, скумрия и паламуд.

# 12
  • Мнения: 1 271
Дали пъстърва ще стане добре маринована така???

# 13
  • Мнения: 19
     Маринована риба

2 кг риба (правила съм само скумрия)
1 ч.ч (250 мл ) бяло вино
1 ч.ч вода
2 ч.ч бял оцет
1.2 глави лук
0.5 ч.ч олио
5 с.л сол
3 с.л захар
чер пипер,дафинов лист.бахар-2 зърна

Всичко това (без рибата) ври 5 мнути .След това се слага нарязаната на парчета риба и се оставя да поври още 5 минути .Сваля се от огъня.Оставя се да изстине 2 часа .Нарежда се в буркани и се прибира в хладилник.Може и да се стерилизира.


Рецептата знам от приятелка на майка ми .

Много е вкусна,аз започвам да я хапвам още топла  Grinning




Прощавай а залива ли се с маринатата,след като се нареди в буркани? ...Бих я направила много обичам маринована риба! Wink

# 14
  • Мнения: 1 175
Когато се накисне рибата в оцет става жилава, само сол и подправки слагам. Когато я сервирам добавям оцет.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт