Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 15 ноем. 2009, 19:44 ч.

Как да сваря домашно пиле

  • 9 284
  • 17
  •   1
Отговори
  • Мнения: 3 456
Слагом го в тенджера под налягане, на бавен огън и все става жилаво. Ние се справяме някак, но дребната го върти из устата си, прави някаква лепкава топка и го изплюва.
Има ли някаква хитрина, как да го сваря това пиле, че да стане крехко?

# 1
  • Мнения: 940
Аз по тази причина използвам домашно пиле само за супа.

# 2
  • Мнения: 6 461
Явно не го вариш достатъчно.
Когато е от домашно пиле, бялото месо винаги си остава на конци.

# 3
  • на 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 398
на пилето нищо му няма,сварила си го ,убедена съм в това,просто вси4ки ние сме сикнали с вкуса и консистенцията на месото на купените синкави пилета, Winkдавай на детето месото от кълката,то не е толкова сухо...аз също го варя в тенджерата под налягане...на малкото му режа месото на малки къс4ета и няма проблеми със сдъвкването,но принципно домашното пиле е по сухо и аз го използвам за супи и яхнии основно Wink

# 4
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 587
Слагом го в тенджера под налягане, на бавен огън и все става жилаво. Ние се справяме някак, но дребната го върти из устата си, прави някаква лепкава топка и го изплюва.
Има ли някаква хитрина, как да го сваря това пиле, че да стане крехко?

Хитринката е малко алкохол било то ракия или мастика.Узо или уиски.Слагаш малко в тенджерата и би трябвало вече да не е така.А може би е още от самото колене на пилето та чак до изчистването му.Ако кръвта не е изтекла напълно след като е заклано, а е попаднала навътре в тялото,и другото е при попарването с вряла вода,ако не е била много топла водата,пилето се е стегнало и това е довело до невъзможност да бъде сварено хубаво.

# 5
  • на 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 398
сега про4етох 4е Дими е писала за варенето....да не би да не го вариш достатъ4но?
аз го варя след завъртането на винтила поне 45 мин. Peace

# 6
  • Мнения: 2 986
Аз го варя поне 45-50мин след като се херметизира тенджерата. То си е малко по-жилаво то купените, но чак да не може да го сдъвче малката, сигурно не го вариш достатъчно Peace
Пробвай с алкохол и вари повече време.

# 7
  • Мнения: 782
Варя го в обикновенна тенджера. Не съм засичала точно колко, може би 2 часа  Rolling Eyes Никога не е жилаво, но на мен ми дават млади пилета  Peace Знам от баба, че после стават жилави!

# 8
  • Smallville
  • Мнения: 993
Опитай в плик за печене,на по бавен огън,става много добре.

# 9
  • Мнения: 182
По принцип домашното пиле си остава малко жилаво,но пък вкуса му не може да се сравни с купеното.Независимо младо пиле или кокошка винаги ще ви се струва недоварена в сравнение с купените.

# 10
  • Мнения: 940
За вкуса спор няма. Друго си е супа от домашно пиле, ммммммм.

# 11
  • Мнения: 2 901
И аз слагам малко алкохол и варя по-дълго време.
Но е факт, че си е по-жилаво от купеното пиле.

# 12
  • Мнения: 221
Както и да го варите, винаги ще си остава по жилаво. Защото е хранено по различен начин и си е месо. А купеното си е пихтия. Та даже и вкус няма.

# 13
  • Мнения: 3 456
Благодаря на всички за отговорите!

Ще пробвам с малко алкохол да видя, какво ще стане!

# 14
  • Мнения: 3 456
Опитай в плик за печене,на по бавен огън,става много добре.
А да го варя ли предварително или направо така, защото ми се струва, че ще стане жилаво, ако го сложа направо така?

Общи условия

Активация на акаунт