Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 юли 2004, 17:27 ч.

Как приготвяте Крем Карамел?

  • 1 919
  • 7
  •   1
Отговори
  • Germania
  • Мнения: 250
Много ми се похапва Крем Карамел. Имате ли идея как се приготвя. Знам че не е сложно и веднаж сам опитвала но беше много отдавна и сам zагубила рецептата.
Благодаря предварително  Simple Smile

# 1
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 891
Mary, виж тук:
http://www.bg-mamma.com/viewtopic.php?t=2879

# 2
  • Добрич,сега Ямбол
  • Мнения: 1 071
Разбиваш 6 яйца,1 литър прясно мляко и 1 чаена чаша захар.
Карамелизираш 5-6 лъжици захар и ги разпределяш в чашките за крем карамела,или пък в йенска тава/аз така правя,по-лесно е/.Отгоре изсипваш сместа,после нареждаш купичките /или тавата/ в друга тава и наливаш вода,така че да стига около 2/3 от купичките.Пече се на бавен огън,около 150 градуса,около 2 часа.Но като не съм в настроение включвам на максимум и става по-бързо,само дето се получават едни мехурчета вътре.
Ами това е.Дано си ме разбрала.

# 3
Аз го правя така - 8 яйца, 1 литър прясно мляко,захар или подсладител за по-ниска калоричност според вкуса ви. Не карамелизирам захар, а преди да разлееш сместта във формите,можеш да разрежеш 1 кроасан /може с шоколад или друг/ на филийки и да ги разпределиш във формите за крема.Заливаш със сместта и поставяш формите в съд, в който слагаш вода, за да се пече на водна баня.Водата не трябва да завира. Печеш и може да пробваш с дървена клечка дали е придобил плътна консистенция.
Приятен апетит!

# 4
  • Germania
  • Мнения: 250
Благодаря момичета,
Ще пробвам всички под ред. Дано ми стигне Grinning

# 5
  • Stara Zagora
  • Мнения: 871
Ще ти дам и друга идея- Крем - карамел с кроасани. .                                                                                            6- яйца, на яйце по две лъжици захар се слага , 1л. - прясно мляко, 1- ванилия , 2- кроасана"Смаки".Кроасаните се режат  по дължина и се слагат на дъното на тавата, отгоре се заливат с разбитите продукти. Пече се на водна баня. Нямаш си идея колко е вкусно! Grinning

# 6
  • Germania
  • Мнения: 250
Мерси Дани,
Наистина zвучи много вкусно. Ще пробвам напременно Grinning

# 7
  • Мнения: 1 975
Цитат на: Иви
Разбиваш 6 яйца,1 литър прясно мляко и 1 чаена чаша захар.
Карамелизираш 5-6 лъжици захар и ги разпределяш в чашките за крем карамела,или пък в йенска тава/аз така правя,по-лесно е/.Отгоре изсипваш сместа,после нареждаш купичките /или тавата/ в друга тава и наливаш вода,така че да стига около 2/3 от купичките.Пече се на бавен огън,около 150 градуса,около 2 часа.Но като не съм в настроение включвам на максимум и става по-бързо,само дето се получават едни мехурчета вътре.
Ами това е.Дано си ме разбрала.


И аз така го правя, ама вместо в купички го правя в една голяма дълга форма. Като ще го сервирам го обръщам и му правя няколко розички от сметана отгоре! супер е  Wink



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт