Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 146
Когато нямах стъклокерамичен плот, готвех боб в гърне като слагах гърнето върху плочата на котлона в 22ч. и на сутринта боба беше готов. Вчера с голям страх сложих гърнето върху стъклокерамичния плот на втора степен(трета ми се стари силна), но на сутринта плота се беше изключил, а боба не беше готов.
Готвили ли сте по този начин?

# 1
  • Мнения: 666
Aз готвих един път, но през деня. Имам степени до 12. Първо го подгрях да заври на 7 степен, което отне доста време. После го намалих на 3. Но непрекъснато проверявах дали ври леко. Недостатъкът е, че площта на керамичния котлон /най-малкия ми при това/ не се ползваше интензивно, защото диаметъра е по-голям от дъното на гърнето.

# 2
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 152
Нашият плот се самоизключва на определени интервали от време- според зависимост от степента, на която е нагласен. Предполагам, повечето са на същия принцип.
Относно готвенето- пробвах веднъж, след което купувах ново гърне.  Laughing

# 3
  • Helsinki / Sofia
  • Мнения: 639
Според мен гърнето си е предназначено за готвене във фурната. Обаче като се замисля, не съм пробвала да готвя боб в гърне във фурна, така че не знам дали ще стане...  Thinking

# 4
  • Мнения: 5 396
Не бих пробвала да готвя по този начин. За мен гърнето си е предназначено за фурна, а не за котлон.

# 5
  • Мнения: 4 750
В моите инструкции пише, че не трябва да се слагат глинени съдове в/у котлоните, за да не се надраскат. Затова ги слагам във фурната, хем опасността от спукване е по-малка.

# 6
  • Мнения: 1
Аз смених вече 5 гърнета...всичките се пукат на котлона. А и честно казано ме хваща нервата като започна да го подгрявам от 1, 2 и т.н. докато заври. Много време ми отнема и се отказах с опитите Simple Smile

# 7
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 993
Нашият плот се самоизключва на определени интервали от време-

това е основния принцип на работа на керамичните котлони, обуславяш тяхната енергоспестителност.

Аз не бих рискувала. Да готвя без да наблюдавам - никога.  Naughty Не си заслужава риска... Нито за плота, нито за нашето здраве.
Но можете да ми споделите как се готви боб в глинен съд на фурна. Мерси  Hug

# 8
  • Мнения: 5 396
Но можете да ми споделите как се готви боб в глинен съд на фурна. Мерси  Hug

По принцип мъжа ми е по-добрият готвач вкъщи, но от това, което съм наблюдавала: Сварява боба веднъж, след което го изсипва в гърнето, слага лук, малко чушка, наденица(а може и постен) подправки разни, доматено пюре, вода, слага го във фурната и го готви около 3-4 часа някъде. Разбърква го през около 40 минути. Това е. Става много вкусно.

# 9
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 152
Според мен гърнето си е предназначено за готвене във фурната. Обаче като се замисля, не съм пробвала да готвя боб в гърне във фурна, така че не знам дали ще стане...  Thinking

Що да не стане.
Предполагам, готвиш в гювеч? Същото е.
Но не трябва да се слага в загрята фурна! Чак като се сложи, тогава фурната се включва!

# 10
  • Мнения: 5 396
Но не трябва да се слага в загрята фурна! Чак като се сложи, тогава фурната се включва!

Да, много важна подробност. Също както се подгрява постепенно и върху котлона(за тези, които готвят така).

# 11
  • Мнения: 5 251
Спуках гювеч на котлона- не става. При стъклокерамичните котлони става загряване изведнъж, после се изключва и това не действа добре на гърнетата, които си искат постепенно загряване.

# 12
  • Мнения: 4 302
Знам, че има едни подложки точно за тази цел. Но според мен няма смисъл- по добре е във фурна. Нали това е идеята- развномерна топлина отвсякъде, която да нагрява съда.

# 13
  • Helsinki / Sofia
  • Мнения: 639
Аз смених вече 5 гърнета...всичките се пукат на котлона. А и честно казано ме хваща нервата като започна да го подгрявам от 1, 2 и т.н. докато заври. Много време ми отнема и се отказах с опитите Simple Smile

Krass, кефиш ме  Peace

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт