Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 14 дек. 2009, 20:18 ч.

Научете ме на най-лесния тиквеник, моля...

  • 9 180
  • 28
  •   1
Отговори
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 973
Привет!  Hug
Обожавам да ям тиквеник, но нивгаш до сега не съм правила. Та затова ви моля за бърза, лесна и изпипана рецепта.
И най-вече да ясно, че ще винаги си стааааваааааааа.  Joy
Подозирам голяма излагация, но нейсе. Ще се пробвам.

А аз мога да ви споделя единствения сладкиш който правя от тиква, ако изкате. Лесен и вкусен е.
Сварени на пара парчета тиква се заливат с разбити яйца с прясно мляко и захар. Пече се в умерена фурна до порозовяване и се ръси обилно със счукани орехи. Бон апети   chef

# 1
  • Мнения: 11 372
Не знам лесен или труден е, но е страхотен - божествения тиквеник на Селма. Карай по нейните стъпки, ще се получи, гарантирам ти!  bouquet

# 2
  • Мнения: 1 862
Шани,и аз го правя този твой тиквен сладкиш,който по -скоро ми прилича на крем-карамел с тиква,но винаги първо пека тиквата,обелена,нарязана на парченца и като омекне заливам със смес от яйца,мляко и захар.Орехите и канелата са задължителни.Обаче не ми става финно като крем-карамел,а е някак си по-пресечено.Дали,защото не го пека на водна баня,или защото сипвам яйчената смес във вече загрятата тавичка при тиквата Thinking?Пека на около 180 гр.

А на божествения тиквеник му се каня за коледа,но понеже не обичам да беля тиква купувам готово обелена,ако утре си взема как да я съхраня 2 седмици до коледа?

# 3
  • Мнения: 4 916
... Сварени на пара парчета тиква се заливат с разбити яйца с прясно мляко и захар. Пече се в умерена фурна до порозовяване и се ръси обилно със счукани орехи. Бон апети   chef
Още утре ще бъде изпробвано  Hug

# 4
  • Мнения: 2 097
Aз правя тиквеник съвсем просто и винаги се получава идеално.Пакет кори и настъргана тиква в която слагам захар на вкус,канела,орехи и олио,са нещата които ти трябват.Ръся всяка кора обилно със сместта,завивам и редя в тава.Може навита на охлюв или прави парчетата които после нарязвам.Пека и готово.Няма по лесно нещо от тиквеника Grinning

# 5
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 161
Аз го правя по следния начин - запържвам настърганата тиква с малко захар.Корите ги редя като за баница,ред кори,ред тиква,ред кори,ред тиква и т.н. ,като на всеки ред слагам орехи,завършвам с кори.Аз предварително си нарязвам парчетата и слагам да пека.След изпичането поливам със сладка вода.Канела не слагам защото не обичам.Само такъв тиквеник мога да хапна...
Винаги ми се получава разкошна   chef 

# 6
  • София
  • Мнения: 7 685
Моя лесен тиквеник - готов замразен на фирма Царица.
В къщи пека и си го хапвам сама, домашните не ядат такова.

# 7
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 973
Мерси мацки...  Hug  bouquet
Искам да питам - кога и задължително ли се пържи малко тиквата? И защо се пържи?

labrex - наистина ще пробвам този на Селма. Има стъпково приготвяне, а така ми е най-лесно. Мерси и на 2-те ви   bouquet

PURE ELIXIR - не мога да ти кажа. Аз по друг метод работя. Струва ми се лесен, овладяла съм го и не смея да пробвам друго.

Дори сега се чудя, мога ли да си опека голямо парче тиква с кората във фурната? Като онези, дето се продават по пицариите? Но те там ги пекат в пещи на по 700-850 градуса...  Thinking Аз дали ще успея?

# 8
  • Мнения: 4 916
...
Дори сега се чудя, мога ли да си опека голямо парче тиква с кората във фурната? ...
Можеш, разбира се. След това сърцевината се отделя много лесно с лъжица.

# 9
  • Мнения: 1 862
Шани,разбрах,че ти първо задушаваш тиквата на пара/и аз вече така ще правя,че във фурната става много бавно/,после заливаш с яйчената смес и печеш.Обаче като кекс ли го печеш или на водна баня,както е при крем-карамела?

# 10
  • Мнения: 43
Ето ти още една лесна и вкусна рецепта-запържваш настърганата тиква,като се охлади лекичко слагаш захар на вкус,канела,орехчета(за тези които обичат) и последно време слагам и няколко капки лимонова есенция,има много хубав аромат.Вземаш 2 кори(аз не ползвам на Белла когато правя тиквеник ,а едни други който са по-финни),ръсиш от плънката,завиваш на руло и в тавата,предварително намазнена.Като наредиш всичко в тавата намазваш с разбито яйце,поръсваш хубаво със захар и печеш.Става много вкусен тиквеник.

# 11
  • Мнения: 27 525
Имам две хубави, селски рецепти за тиквеник с точени кори, ако ти се занимава  Crazy

# 12
  • Хасково
  • Мнения: 842
Може да си опечеш и големи парчета тиква в тавата.Съвет от мен сложи фолио на дъното на тавата че иначе от захарта тавата отива при дългото печене.
Слагаш резените, ръсиш с захар слагаш във фурната и забравяш за около 3 часа!

Другия вариант е слагаш захар на дъното на тавата режеш тиквата на резени по 2-3 см и я подреждаш с кората нагоре напръскваш с малко вода и слагаш във фурната става много по-сладка от тази на големи парчета. Става и по-бързо.

# 13
  • Мнения: 792
Aз правя тиквеник съвсем просто и винаги се получава идеално.Пакет кори и настъргана тиква в която слагам захар на вкус,канела,орехи и олио,са нещата които ти трябват.Ръся всяка кора обилно със сместта,завивам и редя в тава.Може навита на охлюв или прави парчетата които после нарязвам.Пека и готово.Няма по лесно нещо от тиквеника Grinning
Дес, мога ли да заменя тиквата с ябълки newsm78

# 14
  • София
  • Мнения: 2 212
Шани,и аз  ти препоръчвам да пробваш с тиквеника на Селма. Страхотен е!!!   bouquet
За Бъдни вечер него ще правя,постен,разбира се.

Относно тиквата,в рецептата на Селма се слага сурова,настъргана.  Peace

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт