Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 27 дек. 2009, 20:40 ч.

Колко често бащите виждат децата си?

 • 26 657
 • 98
 •   1
Отговори
Въпросът ми е-по колко време и колко пъти в месеца е определил съда бащите да виждат децата си?Обжалвали ли сте решението на съда?
Ще съм благодарна и на мами,които са се споразумели сами с бащата на времето за виждане на децата.
Благодаря ви!

# 1
 • Мнения: 183
Съдът обикновено присъжда две съботи инедели в месеца.Дали ще е с преспиване при другия родител зависи от възрастта на детето и от разбиранията на съдията.За да се обжалва и респ. да се иска ограничен режим на свиждане е нужно да се докаже ,че бащата не полага грижи и застрашава живота и здравето на детето.При всяко дело с намесата на дете се иска становището на Отдел Закрила на детето.На мен например точно оттам  ми заявиха ,че дори бащата да е в затвора ,съм длъжна да водя детето на свиждане ,за да не се прекъсва връзката родител -дете.

# 2
 • Бургас
 • Мнения: 2 459
Съдът дори присъжда само съботата, без неделята. Примерно всяка първа и трета, или всяка втора и четвърта. Туй с неделята с преспиване си е направо подарък Wink
Нашият режим е по споразумение - всяка първа и трета събота до неделя следобед и един месец през лятната ваканция, "когато майката не е в платен годишен отпуск". Няма да ти кажа, че го спазва, защото го спазва от дъжд на вятър, а и дъщеря ми е голяма и самата тя не иска да го вижда, нито по режим, нито без режим.
Ако отношенията ти с бащата са нормални и нямаш нищо против той да вижда детето, споразумейте се възможно за най-широк режим и му давай детето дори извън него. Така е най-добре!

# 3
 • Мнения: 158
Ние се споразумяхме , обаче изобщо не се спазва това споразумение. Давам му да го вижда всяка събота или неделя. Щом детето иска да ходи при баща си, аз нямам право да кажа "не", освен в случаите когато имаме планове да ходим някъде с детето. Но това го постигнах след почти две годишно търпение и много компромиси, тъй като до скоро и аз присъствах на срещите на детето и БНД, докато се убедя ,че тоя човек ще се грижи за детето.

# 4
 • Мнения: 700
За сега нямам проблеми с режима на свиждане. Но повтарям - за сега.
Адвокатът при развода повдигна тон само веднъж и това беше когато попитаха БНД за режима на свиждане, а той каза, че не го интересува. И сложихме най-ограничения - 4 дни в месеца и някакви дни през ваканциите.
Иначе си имаме устно споразумение, което включва и преспиване.
Според мен си заслужава да се запазят добри отношения с БНД САМО заради вижданията с детето. Независимо като какви задници са се държали или се държат, грешката да ги направим бащи на децата си е сторена и сега трябва да я плащаме с търпение и такт.
Ако обаче има някакво съмнение по отношение на грижата, която БНД и останалите замесени полагат, или има лошо влияние, тогава съм за ограничаването на вижданията или виждания в присъствието на майката. Което май би ми било непоносимо на този етап.
Бих искала да чуя майки на по-големи деца - как и кога децата спряха да искат да се виждат с БНД. Защото моята фъстъчка все още си го харесва.

# 5
 • Пловдив
 • Мнения: 6 186
При нас режимът, определен от съда, е стандартен - първа и трета събота и неделя от месеца с преспиване, половината зимна, половината пролетна ваканция и един месец през лятото. То хубаво, ама на БНД не му се отделя толкова много време за детенце. Взима я от дъжд на вятър за един ден, без преспиване. Не беше нощувала при него две години и половина. После на два пъти я взима да остава при него, лелята, с която живее, и сина й, но нещо тази идилия не им е по вкуса, та и на тези спанета при леля "Мърла" много бързо им мина модата. Ангажимент от негова страна за ваканциите - никакъв. Кво му пука на БНД кой гледа детето, важното е да не е той... иначе детенце иска да го вижда, но пък няма какво да му каже. Той се отдалечи прекалено много от детето. Но, всеки сам си носи последствията от постъпките си.

# 6
 • Мнения: 6 337
Засега го водя всяка събота и неделя.
Но точното определение за срещите м/у БНД и Алекс е виждане.Защото главно бабата се грижи за него.

# 7
 • Мнения: 786
При нас съдът присъди всяка втора събота/от петък 18.00 до неделя 18.00/никога нее спазван.Причината е ,че БНД вижда детето 3 пъти в годината максимум/няма време и средства/

# 8
 • Мнения: 2 175
Виждат се винаги, когато могат..Не ограничавам контактите им и държа да участва във възпитанието на детето..
Общо взето прекарват заедно ваканциите и празниците, защото сме далеч един от друг..

# 9
 • София
 • Мнения: 6 453
При нас сме се разбрали помежду си понеже нямахме брак и не съм водила дело за издръжка. Всичко е по споразумение между нас. Идва 2 пъти през седмицата да я вижда за около 2 часа, а в събота - 4-5 часа. Веднъж месечно при неговите родители и там кога с него кога без него изкарва по един уикенд. През лятото 4-5 дена пак при другата баба и дядо и БНД понякога....Засега ни устройва и няма възражение от никоя страна...пък да видим как ще е е натам Wink

# 10
Благодаря на всички за отговорите!
Проблемът е,че на мен всичко тепърва ми предстои..,т.е. още не сме се разделили.
Нямаме брак,незнам това до колко усложнява или опростява нещата.

Ако се споразумеем за виждането с детето сами-това при нотариус ли става или задължително минава през съда?
И нашето БНД е от силните татковци,вземащи децата..ама колкото повече чета,толкова повече се уверявам,че са празни закани.

# 11
О,и още нещо.До каква възраст на детето е възможно да се изисква виждане само с майката?И това минава ли през съд?

Извинявам се за многото въпроси,но все още не съм се консултирала с адвокат.

# 12
 • София
 • Мнения: 6 453
За да не те объркваме - погледни темата за въпроси към адвокати. Там това го има и то доста пъти разисквано. Аз се бях интересувала за режима на виждане - Пела ми беше казала, че първо трябва да заведа дело за издръжка и там се определя и режим на виждане. Колкото до ограничаване детето да е с майката - не знам...аз като се интересувах маята беше на 2-3 годинки и просто ми казаха, че няма как да не извоювам ограничителен режим. Макар, че аз предпочетох да не се съдим, но то си зависи от човека насреща. Успех през новата година!  bouquet

# 13
 • Мнения: 4 459
... първо трябва да заведа дело за издръжка и там се определя и режим на виждане....

Точно така. На мен на това дело за издръжка ми беше определен и режима - през една събота от 9 до 5 ч.

Имаше нещо и за празници май, но никой никога не го е изпълнявал, БНД просто никога не се поинтересува от тези деца (дойде да да ги види точно 4-5 пъти до колкото си спомням и то след много молби от моя страна). Същото е положението и с издръжката - отдавна съм я отписала.

За присъствието на майката може и сама да си го изискваш извън съда. Аз лично казах, че без мен децата няма как да ги вижда (след няколкото пъти когато ги взе).

# 14
Благодаря ви на всички!Значи ще трябва да минава през съда,надявах се да не е така,но мисля,че е по-добре да имам решение от съдия,отколкото  споразумение от някакъв нотариус.
Чета темите на Пела от няколко дни,много полезна информация има,но исках да разбера как се процедира най-често(за виждането на децата).Ясно ми е,че повечето са много силни в началото,а после едва ли не трябва да им се молиш да дойдат.
Лошото е,че съм се регистрирала във форума,но не влизах и съм забравила паролата си.Сега исках да се регистрирам наново,но не ми позволява повече от един акаунт на компютър.Жалко,защото исках да взема координатите на Пела,защото съм от Варна.

Благодаря ви още веднъж и ви пожелавам много приятни емоции и много щастие през новата година!
Все по-често ще се мяркам тук,а скоро ще намеря откъде да се регна наново.Целувки!

# 15
 • Мнения: 66
Ние имаме формално споразумение в съда и за визитите и за финансовата част.
По документи е всяка първа и последна събота на месеца и две седмици лятото, ако аз не съм в отпуска, но го взима всяка сряда и го връща сутринта, и всеки петък вечер и го връща в събота вечерта. За лятото го взима максимум седмица. В началното на детето му беше много трудно, но свикна, и то, и ние и сега всички сме доволни. От към финанси по документи е 50лв., но дава 80, ако е на кеф дава и 100.. но рядко...

# 16
 • Мнения: 1
Толкова често,колкото пожелаят.Моят бивш е такъв лайнар,че изобщо не търси децата си. Shocked

# 17
 • Мнения: 269
Не пожела да го види въобще и каза,че никога не иска да го вижда дори искаше да го убие със собствените си ръце,защото той е акушер гинеколог и при това много добър ooooh!

# 18
 • Мнения: 4 459
Не пожела да го види въобще и каза,че никога не иска да го вижда дори искаше да го убие със собствените си ръце,защото той е акушер гинеколог и при това много добър ooooh!


 Shocked  ти сериозно ли?  Confused

# 19
 • Мнения: 183
Не пожела да го види въобще и каза,че никога не иска да го вижда дори искаше да го убие със собствените си ръце,защото той е акушер гинеколог и при това много добър ooooh!


 Shocked  ти сериозно ли?  Confused

Дано не е

# 20
 • Мнения: 269
Не пожела да го види въобще и каза,че никога не иска да го вижда дори искаше да го убие със собствените си ръце,защото той е акушер гинеколог и при това много добър ooooh!


 Shocked  ти сериозно ли?  Confused
Да съвсем сериозно!

# 21
 • Мнения: 4 459
Senayde9 Ама как така ? Просто ... Ужас! Безмълвна съм, чак и въпроси не мога да задам в случая  Confused
Да ти е живо и здраво бебчето, ще се справите и без генетичния дарител  Hug

# 22
 • Мнения: 269
Да детето ми да е живо и здраво! Hug Hug Hug

# 23
 • Мнения: 183
Да детето ми да е живо и здраво! Hug Hug Hug


Пожелавам ти много сили и здраве!Ще се справиш,горе главата! Hug

# 24
 • Мнения: 269
БЛАГОДАРЯ  bouquet

# 25
 • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 • Мнения: 6 286
Понеже не сме били женени се споразумяхме да го вижда поне веднъж седмично и да го взима при него през уикенд и за няколко дни когато е свободен. Изобщо не се появява и не се обажда, на мен ми омръзна да го търся и да му се моля и съм му теглила една майна. Мога да го съдя, но не мисля, че ще помогне.

# 26
 • Мнения: 4 459
Не съм   Hug и аз като теб съм се отказала от постоянното побутване.

Senayde9, всичко ще е на ред, не го мисли  Heart Eyes

# 27
 • Мнения: 37
Децата ми са големи вече и никакви споразуменя от съда не биха били в сила . Лошото е ,че моя бивш- техен баща не проявява и желание да ги види.

# 28
 • Мнения: 187
Мога да го съдя, но не мисля, че ще помогне.

За какво можеш да го съдиш - че не идва да вижда детето си ли? Има ли такава опция?
Извинявам се, ако въпроса ми звучи наивно, ама все ми се иска да има такава възможност - да бъдат съдени бащите, които зарязват децата си - това е такава психическа травма за детето, че би трябвало да незаинтересоваността на бащата да се счита за престъпление.   Close И такива бащи да бъдат принуждавани да посещават курсове, на които да им се обяснява какво причиняват на децата си.

# 29
 • Мнения: 317
Колко често ли? - Колкото той пожелае!
За протокола - последно виждане (и обаждане) на 01.08.09г.
оппа.. забравих - засякохме се в общи познати в началото на декември, но той дори не се обади на детето (и това в една стая, на една маса.. Crossing Arms)
 Малката го зяпна с ококорени очи  Shocked, но като видя , че господина гледа тавана и тя го игнорира.
Въпрос на характер и желание -той си решава.
 И не мисля, че детето ми страда заради това че не го вижда... в своя собствен свят си има други приуритети Wink Май майките повече се втелясваме Laughing

# 30
 • Мнения: 310
В мойто съдебно решение пише първата и третата неделя от месеца + 1 месец който не съвпада с мойта отпуска, но той не ги е виждал от 6години /да уточня че си живее в България/

# 31
 • Мнения: 4 455
В моето решение пише веднъж месечно първата събота и неделя от месеца с едно преспиване. И един месец лятото, през което време не съвпада с моята отпуска. На практика съм разведена от 6 години за които само една седмица преди 2 години ми правиха операция и го молих да я вземе за тази седмица. Понякога се виждат за по 2 часа, когато тя се сети, че иска да види децата на брат му \живеят на един етаж\ А за един месец абсурд! #Crazy Нали трябва да поеме грижата и разходите за този месец, не я е вземал изобщо оттогава досега.

# 32
 • Мнения: 4 459
А за един месец абсурд! #Crazy Нали трябва да поеме грижата и разходите за този месец, не я е вземал изобщо оттогава досега.

 Joy как не съм се сетила за това до сега  Grinning Вместо да се инатиме, че няма да даваме децата, да се натискаме за повече време с БНД. Тогава сами ще избягат  hahaha

Всъшност аз го изпробвах този вариант и резултата беше : "ами кажи им на децата че сега нямам възможност иначе с удоволствие бих ги взел, аз много ги обичам"  Crazy

# 33
 • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 • Мнения: 6 286

Всъшност аз го изпробвах този вариант и резултата беше : "ами кажи им на децата че сега нямам възможност иначе с удоволствие бих ги взел, аз много ги обичам"  Crazy

 hahaha И нашият БНД така - "Много го обичам, ама сега нямам възможност!"  Joy Все се обаждах да му се моля поне по телефона да говорис малкия, но явно е възпрепятстван - предполагам го боли устата от вече няколко месеца, горкият той!

# 34
 • Мнения: 16
а моят бивш непрестанно си търси детето,чак понякога ми идва в повече!

# 35
 • Мнения: 4 459
.......предполагам го боли устата от вече няколко месеца, горкият той!


 Joy
ох, то не е смешно но ...


tmavrova, ти май си единствената която се оплаква от прекомерно внимание  Grinning

# 36
 • Мнения: 16
всеки ден звъни да търси сина си,по празници не можем да се разберем при кого ще е,сега за коледа беше при мен,а нова година с баща си,детето така пожела.

# 37
 • Мнения: 8
При всички случаи е по-добре да се мине през съда. По-добрият вариант е споразумение и да поискате съдът да го завери.

Аз искам да попитам:
Решението е излязло. Но таткото държи да е нон стоп на линия. В решението писахме, че по взаимно съгласие, ще увеличаваме свижданията - това за да избегна единия месец. Ще спестя неприятните моменти от преди раздялата. Сега е решил, че непрекъснато трябва да го взема. Ако не го дам и реша да спазвам споразумението ни мот-а-мо, се опасявам от яростта му и повдигане на нов иск. Да не говорим, че нямам право на никакъв личен живот, съобразявайки времето ни единствено с него и претенциите му. На някой случвало ли му се е след като има решение и при  положение, че то се спазва, да го тровят с нови съдебни перипетии, ей така, за спорта и от злоба.

И как се отразява този един месец на детето /2г/, толкова време отделено от майка си? Не е ли нечовешко това? Има ли майка, която със спокойно сърце ще даде 1-2-3 г. дете, а дори и по- голямо за 30 дни и да не може да го вижда???

Или да ми препоръчате консултация с добър адвокат. От нашия никак не съм доволна.

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 15:02 от mamamamak

# 38
 • Мнения: 8
.......предполагам го боли устата от вече няколко месеца, горкият той!


 Joy
ох, то не е смешно но ...


tmavrova, ти май си единствената която се оплаква от прекомерно внимание  Grinning
и  аз Laughing
Дори имам чувството, че живее пред блока.  #2gunfire

# 39
 • Мнения: 7 178
И при нас неше така mamamamak - в началото. Направихме споразумение при нотариус, което не спазвахме. Детето беше при БНД почти непрекъснато, но реши че няма да ми плаща издръжката която той настоя да се впише. Хич и не настоявах за пари, достатъчно ми беше че се държи като баща ( уж ). С течение на времето нещата отшумяха. Вече 4 години нито сме го виждали нито сме го чували. Съдих го да мога да изведа детето в чужбина, той изобщо не се поинтересува за какво става въпрос, нито се появи, нито прие документите по делото. Сега в решението пише, че има право на два уикенда в месеца и един месец през лятото, което нито аз ще спазя нито той се е засилил да ползва. Та .. всичко е временно.

# 40
 • Не от София.
 • Мнения: 2 308
Съдих го да мога да изведа детето в чужбина, той изобщо не се поинтересува за какво става въпрос, нито се появи, нито прие документите по делото.
I.Hr,би ли споделила колко време ти отне да го осъдиш?Адвокат ли ти помогна или ти си движи нещата?И още-международния паспорт на малкия изтича след 2 месеца.Дали може и там съдът да замести подписа му?Просто не ми се занимава с БНД и ако може да заобиколя обясненията с него,ще съм супер доволна!
А за статистиката-момчето ми не отива с особено внимание на срещите,разрежда ги възможно най-много.Съответно вече съм обвинена от отсрещната страна,че карам детето да лъже,че го крия и че ще съдим...
П.С...Ако не искаш да разводняваме темата,пиши ми на лични!  Praynig

# 41
 • Бургас
 • Мнения: 2 459
I.Hr,би ли споделила колко време ти отне да го осъдиш?Адвокат ли ти помогна или ти си движи нещата?И още-международния паспорт на малкия изтича след 2 месеца.Дали може и там съдът да замести подписа му?Просто не ми се занимава с БНД и ако може да заобиколя обясненията с него,ще съм супер доволна!

Извинявай, че се намесвам - водих подобно дело, но във всеки град е различно. Моята адвокатка например ме посъветва да водя две дела - едното за издаване на паспорт по административен ред, другото - за да се замести липсващото съгласие на родителя.
Но става само и с едно дело, много зависи от града и от съда.
Лично на мен първото дело (защото БНД все пак се съгласи и клекна накрая) отне две години с всички обжалвания.

# 42
 • Пловдив
 • Мнения: 6 186
солей, делото пак е свързано с обяснения с бащата. Нали все пак ще е насочено срещу него. Пак ще има писане на молби, чакане на отговори...

# 43
 • Мнения: 427
             Извинете ме ,че нахлувам в темата ви .Но бих искала и аз да споделя как се справих
     със документите за извеждане на детето , и паспорта.
     Минах през съд , на БНД му бяха назначили служ. адвокат / защото го няма в Бг /.
     Може би наистина е от значение , в кой град сте ,незнам.Но аз имах заветното решение след
     три седмици / заедно със срока за обжалване /.
     Не мога да повярвам ,че на места това отнема две години . Що за система ?  doh
     Мога да ви дам само кураж да се борите , и да не се отказвате.   bouquet

# 44
 • Пловдив
 • Мнения: 6 186
             Извинете ме ,че нахлувам в темата ви .Но бих искала и аз да споделя как се справих
     със документите за извеждане на детето , и паспорта.
     Минах през съд , на БНД му бяха назначили служ. адвокат / защото го няма в Бг /.
     Може би наистина е от значение , в кой град сте ,незнам.Но аз имах заветното решение след
     три седмици / заедно със срока за обжалване /.
     Не мога да повярвам ,че на места това отнема две години . Що за система ?  doh
     Мога да ви дам само кураж да се борите , и да не се отказвате.   bouquet

Въпрос - три седмици от датата на подаване на иска в съда ли?

# 45
 • Бургас
 • Мнения: 2 459
             Извинете ме ,че нахлувам в темата ви .Но бих искала и аз да споделя как се справих
     със документите за извеждане на детето , и паспорта.
     Минах през съд , на БНД му бяха назначили служ. адвокат / защото го няма в Бг /.
     Може би наистина е от значение , в кой град сте ,незнам.Но аз имах заветното решение след
     три седмици / заедно със срока за обжалване /.
     Не мога да повярвам ,че на места това отнема две години . Що за система ?  doh
     Мога да ви дам само кураж да се борите , и да не се отказвате.   bouquet

Браво! Шапка му свалям на тоз съдия  bouquet
Което още веднъж ми доказва, че в Бургас системата е... ooooh!

# 46
 • Мнения: 7 178
И не само в Бургас, и в Пловдив сме така. А на моето дело служебния защитник на БНД чиито хонорар плащах аз реши, че съда трябва да си даде разрешението 11 год. ми син да може да живее в чужбина при мен не повече от 5 години. След този период, ново дело.
Извинявам се за отклонението, но винаги съм казвала че много трябва да се внимава с избора на адвокат независимо какво дело се води, че на такива абсурди съм се наслушала думи нямам. Моето дело можеше още да се влачи, ако бях послушала едно от мненията ( професионални ) които поисках.

# 47
 • Бургас
 • Мнения: 2 459
I.Hr , бях останала с впечатление, че в Пловдив сте за пример. Когато водих моето дело, извадих доста съдебни решения от пловдивския съд, които ползвах. Видяха ми се доста експедитивни съдиите там.
Тогава - преди около 2 години, в Пловдив имаше доста решения по въпросния (тогава) чл.72 от СК, заместващи липсващото съгласие на родителя и за издаване на паспорт, и за пътуване в чужбина.
Бургаският съд процедираше така - процедурата за паспорт е административна, затова - дело в административния съд. Но преди това - задължително искане в полицията, те ти отказват, обжалваш отказа... Съгласието пък е отделно дело - пред Районен съд. Оттам се получаваше и размотаването.
Но сега се натъкнах и на бургаски решения, съвместяващи 2 в 1, всички на една и съща съдийка, за която съм останала с много добри впечатления, че ги схваща нещата и наистина действа в интерес на децата (и майките).
Това обаче се случва едва сега, в Пловдив бяха доста напреднали...

# 48
 • Мнения: 427
             Извинете ме ,че нахлувам в темата ви .Но бих искала и аз да споделя как се справих
     със документите за извеждане на детето , и паспорта.
     Минах през съд , на БНД му бяха назначили служ. адвокат / защото го няма в Бг /.
     Може би наистина е от значение , в кой град сте ,незнам.Но аз имах заветното решение след
     три седмици / заедно със срока за обжалване /.
     Не мога да повярвам ,че на места това отнема две години . Що за система ?  doh
     Мога да ви дам само кураж да се борите , и да не се отказвате.   bouquet

Въпрос - три седмици от датата на подаване на иска в съда ли?
            Не ,три седмици след самото дело.Делото беше насрочено след около месец, от подаване на
            документите в съда.
           За по -точно -делото ми беше във вторник / сега не мога да уточня дата ,месец /,
           в петък адвокатката ми се обади / След три дни / ,че делото се е решило в моя полза.Трябвало
           да изчакам само законовият срок - 14 дни ,за обжалване .Значи ,след три седмици държах
           решението си в ръката .
           И да уточня , без подкупи и връзки.Чак самата аз останах изненадана. И вече съм
          спокойна ,че няма да си тровя живота ,да издирвам БНД , и да се моля .

# 49
 • Мнения: 8
Вече имам чувството, че аз само съм попаднала на "най-загрижения татко". Сигурна съм, че ако пропусне и 1 ден свиждане, ще заведе ново дело,а още не е излязло окончателно решението по текущото. Момичета, как си давате децата за 1 месец, далеч от вас  ooooh! Наистина не си го представям... Аз направих 100 въртела, за да го избегна в решението.
Аз лично предпочитам да не е толкова около нас, а парите  не ме интересуват.

# 50
 • Мнения: 317
mamamamak , май адвоката ти е виновен за ситуацията.
Доколкото чета тук - за дете до три години няма никакъв проблем, да се издейства всички виждания да са в присъствието на майката...
Консултирай се и с друг адвокат newsm78
Пък и като имате решение за лични контакти- бнд да го спазва! Това всеки ден да идва си е жив тормоз (може би таи надежди да се съберете). Теб от какво те е страх - и да заведе ново дело - какво по различно от "стандартния" режим могат да присъдят? Такъв филм като "всекидневно виждане" няма - май ще трябва да ви оженят Mr. Green

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 11:57 от Нами*

# 51
 • Мнения: 8
mamamamak , май адвоката ти е виновен за ситуацията.
Доколкото чета тук - за дете до три години няма никакъв проблем, да се издейства всички виждания да са в присъствието на майката...
Консултирай се и с друг адвокат newsm78
Адвокатката, че никак не е читава, не е. Аз общо взето свърших цялата работа. До 3 г. ще го вижда сб и неделя само.  Naughty След това говорим за повече време.
Адвоката е препоръчван точно тук, като един от най-добрите за Варна. Сега е времето да ви предупредя да внимавате. Такъв ужас не съм изживявала - освен с бащата, трябваше да се боря и с нея, за да си защитим правата.   Sick

# 52
 • Не от София.
 • Мнения: 2 308
Лично на мен първото дело (защото БНД все пак се съгласи и клекна накрая) отне две години с всички обжалвания.
И I.Hr сподели за подобни срокове....ама вашите БНД са обжалвали...аз все си мисля,че на моят няма да му се занимава с дела и съдилища,а и най-вече с това да пръска излишни пари по адвокати и ще мине по-бързо...  Praynig
Не ме обезсърчавайте така,де..Няма ли бащи,дето са се дали без бой?Какво им пука за тоя прословут подпис? ooooh!

# 53
 • Не от София.
 • Мнения: 2 308
солей, делото пак е свързано с обяснения с бащата.
Е,да но връзката няма да я правя аз или по-точно детето ми.Убедих се,че контактите с него са ми най-безболезнени,когато са чрез съда...Той издивява от бяс,че го вкарвам в разходи,а аз съм си рахат,че детето ми няма да му прави мили очи за поредната глупост,в която се иска "....и подписа на бащата!"
Глупаци! Sick

# 54
 • Не от София.
 • Мнения: 2 308
Значи ,след три седмици държах решението си в ръката .
Видяхте ли,бе хора!!Има светлина в тунела!! Praynig Peace

# 55
 • Мнения: 8
Значи ,след три седмици държах решението си в ръката .
Видяхте ли,бе хора!!Има светлина в тунела!! Praynig Peace
Да де.  Laughing Ама моето питане беше..... Вземаш си решението и хоооп. След 1 или 2 години онзи реши, че нещо не му отърва. И пак наново....Какво правим тогава? Може ли цял живот така?

# 56
 • Мнения: 427
Да де.  Laughing Ама моето питане беше..... Вземаш си решението и хоооп. След 1 или 2 години онзи реши, че нещо не му отърва. И пак наново....Какво правим тогава? Може ли цял живот така?
[/quote]
         Ами нали за това е срокът за обжалване  Grinning Щом не е обжалвал през този период,
     какъв е смисъла да го прави след година ,две.А и моето решение важи ,до навършване на
     пълнолетие .Незнам ,синът ми е на 14 год, за по-малките деца би трябвало да важи също до
     пълнолетие. Може би трябва да питате.
    Успех.  bouquet

# 57
 • Мнения: 8
Да де.  Laughing Ама моето питане беше..... Вземаш си решението и хоооп. След 1 или 2 години онзи реши, че нещо не му отърва. И пак наново....Какво правим тогава? Може ли цял живот така?
        Ами нали за това е срокът за обжалване  Grinning Щом не е обжалвал през този период,
     какъв е смисъла да го прави след година ,две.А и моето решение важи ,до навършване на
     пълнолетие .Незнам ,синът ми е на 14 год, за по-малките деца би трябвало да важи също до
     пълнолетие. Може би трябва да питате.
    Успех.  bouquet[/quote]
В решението не пише срок. Задължително ще попитам  newsm78 Heart Eyes
За мотивите - ей така. За да съм на тръни и да живея в страх.

# 58
 • София
 • Мнения: 3 373
Аз да поразбутам темата - предстои ми развод. Иска ми се да е по взаимно съгласие и се чудя какъв е шансът да издействам 2 уикенда в месеца и не повече от 14 дни през лятото. Бащата докато бяхме заедно не се сещаше ните да я разходи, нито да я приспи, нито да стане нощем като плаче, откакто го напуснах имам чувството, че нарочно ми къса нервите. Иска да я води в родния си град по всички празници, както и тези 4 дни в момента. Винаги се обажда в последния момент, че щял да идва  и аз съм длъжна да се съобразя. Сега за празниците имах планове, но отново трябваше да си прецакам всичко, защото ще заминава с нея Sad
Вече почвам да откачам и то не за друго, а защото 3 години не се сети, че има дете, а сега имам чувството, че се появява всяка седмица само, за да ме тормози.
Мога да намеря милион свидетели как не е положил грам физическа и финансова грижа за семейството ни в тези 3 години, но тогава ще се стигне до развод по вина. Приемам съвети всякакви Praynig

# 59
 • Не от София.
 • Мнения: 2 308
Сега за празниците имах планове, но отново трябваше да си прецакам всичко, защото ще заминава с нея Sad
Това сигурно ще кажеш,че е в името на детето.... Rolling Eyes
Сценария е един и същ-плановете се прецакват "в името на детето",майката седи на заден план пак  "в името на детето" и т.н....ама накрая отбора на разочарованите от БНД се увеличава с още един член и "в името на детето" срещите мноооого се разреждат.
Всъщност искам да те посъветвам едно-вече си самотен родител,твоите планове за детето са на първо място,твоето удобство се зачита и твоята дума за детето е последна.Хайде стига с това подлагане пред поредния тарикат,а?
Пиша всичко с най-добри чувства,между другото. Peace То е ясно,че светът се върти и нищо ново не се случва,но от този сценарий вече ми се повдига ....

# 60
 • Пловдив
 • Мнения: 6 186
Аз да поразбутам темата - предстои ми развод. Иска ми се да е по взаимно съгласие и се чудя какъв е шансът да издействам 2 уикенда в месеца и не повече от 14 дни през лятото. Бащата докато бяхме заедно не се сещаше ните да я разходи, нито да я приспи, нито да стане нощем като плаче, откакто го напуснах имам чувството, че нарочно ми къса нервите. Иска да я води в родния си град по всички празници, както и тези 4 дни в момента. Винаги се обажда в последния момент, че щял да идва  и аз съм длъжна да се съобразя. Сега за празниците имах планове, но отново трябваше да си прецакам всичко, защото ще заминава с нея Sad
Вече почвам да откачам и то не за друго, а защото 3 години не се сети, че има дете, а сега имам чувството, че се появява всяка седмица само, за да ме тормози.
Мога да намеря милион свидетели как не е положил грам физическа и финансова грижа за семейството ни в тези 3 години, но тогава ще се стигне до развод по вина. Приемам съвети всякакви Praynig


Режимът на срещи е както вие се разберете - щом е по взаимно съгласие. Ако остане по вина, съдът обикновено отсъжда два уикенда в месеца с приспиване, един месец през лятото, който не съвпада с отпуската на майката и половината празници /за учениците - половината пролетна и зимна ваканция/.
И да попитам защо този път си разбутваш плановете? Особено, ако предния път детето е било при него. Казваш, че този път детето ще е с теб и край. Да ходи да се жалва при ... арменския поп. Той ще се държи така, докато ти му го позволяваш.

# 61
 • София
 • Мнения: 3 373
В името на дете ли е, в името на спокойствието ли е, в името на неговите родители ли е или е защото нямам достатъчно смелост да тропна и да кажа не от страх, че по време на развода ще направи милион поразии и аз не мога да кажа с точност.
Безумно привързана към детето си съм и всеки ден без нея ме убива буквално, може би затова всяко заминаване го приемам адски тежко и затова не мога да си представя, че ще има цял месец, в който няма да е с мене.
А това, което ме вбесява най-много е, че се сети, че има дете след като се разделихме.
Като заминат, там основно се занимават с нея баба и и дядо й, знам, че там й е добре и се забавлява, но да ме поставя пред свършен факт е доста гадно. Завяи ми, че заминават и това е положението и че видиш ли тя е при мен през цялото време и по празниците той нямало какво да прави в София и ще е там с нея. Само че цялото това време е пълно само с ангажиментите, с работа, градина, пране, къпане, готвене, чистене и т.н. И дефакто времето, в което мога да я видя пълноценно са само почивните дни, но тогава йок.
Обаче доводът е, че тя е основно с мене Tired
За това искам да установя режим на свиждане и да мога да си подреждам ежедневието.

# 62
 • Мнения: 48
Момичета, не знам за вас, но аз вече нямам търпението!
БНД работи четири дена и два почива, в почивките си взема малкия с преспиване....Раз делени сме от три месеца.
НА МЕН ДЕТЕТО МИ СВИДИ!
Не искам да го ограничавам, но ми се струват много чести срещите му!
Сега пък и свекито се направи на много загрижена и детето е при нея цяла седмица.
Кажете ми как  е при вас?
До кога ще ми се правят на големите светци?
Няма нищо лошо детето до си знае бащата, но имам чувството, че ще ми забият някой нож в гърба /в смисъл да не го изкарат пред някоя институция, че не си гледам детето/
Единственото важно нещо в живота ми е малкото ангелче.....
НЕ ИСКАМ ТАКА ДА МИ ГО МОТАЯТ!

# 63
 • Мнения: 7 178
Няма как да те изкарат че не си гледаш детето, което не значи че е невъзможно да пробват, но не е толкова лесно. Ти си познаваш хората най добре, но аз си мисля че си малко в повече предубедена съдейки по това
НА МЕН ДЕТЕТО МИ СВИДИ!
Ако детето се чувства добре при баща си и родителите му по добре не го ограничавай, ще си навлечеш единствено и само неприятности. Твоите емоции и отношения с бащата са между теб и него, не забърквай детето в тях. Прочети публикацията на Witchie в тази http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=574617.0;all тема, страхотно го е казала. Освен това прекалено малко време е минало от раздялата ви, нещата сами ще си дойдат на мястото.

# 64
 • София
 • Мнения: 6 453
Чернокоска, недей да се вторачваш толкова в детето! И ти си човек - използвай времето без детето за себе си! Аз лично съм пратила дребната при опозиционните баба/дядо за седмица...и днес установих, че ми се иска да .....остане още седмица.....Еееех, колко било добре да се почувстваш бял човек! Тук има майки, които искат да имат ден за себе си да свършат хиляди неща! Така, че недей толкова да се жалиш и да ти се свиди, моля те! Прости за по-острия тон  bouquet

# 65
 • Мнения: 292
А нашия баща - не се сеща че трябва и да си види детето.По принцип тя трябва да му звънне и да му напомни за себе си.

# 66
 • Мнения: 4 455
Манди2 да нямаш дете от БНД ми  Joy

# 67
 • Мнения: 126
Първоначално развода ни щеше да е по вина,но после премина в развод по взаимно съгласие. Режима на БНД с детето е толкова разширен,че няма накъде повече - Коледа,Нова година,Великден,рожден ден на бащата, лични празници на малката,месец през лятото,пролетни ваканции.....но само желание да има. Иначе адвокатката му в началото се озъби,че само веднъж да се опитам да попреча на бащата да си вижда детето и сме щели да влизаме в съда. Не съм пречила,няма и да попреча,но БНД от края на Април 2011 година не е видял детето си нито веднъж. От тогава до сега обажданията му по телефона са не повече от 4-5 пъти. Ако иска да я вижда и взима-ок,няма никакъв проблем от моя страна,но да му се обаждам и да му се моля да си вижда детето...това няма как да стане. На мнение съм,че един 'баща' ако не се  е интересувал от детето си и не е полагал грижи за него още докато са  били 'семейство',след развода няма как да се промени и да почне да се интересува от детето си.

# 68
 • Мнения: 443
Бих искала да чуя майки на по-големи деца - как и кога децата спряха да искат да се виждат с БНД. Защото моята фъстъчка все още си го харесва.
    Лошо ли е детето да харесва и обича баща си? Трябва да работите постоянно тази връзка да не се прекъсва, защото децата страдат. Това БНД не звучи много добре. Както писах в друга тема битката е между родителите.

# 69
 • Мнения: 443
А нашия баща - не се сеща че трябва и да си види детето.По принцип тя трябва да му звънне и да му напомни за себе си.
Предполагам, че е баща само на детето newsm78

# 70
 • Мнения: 28 746
А нашия баща - не се сеща че трябва и да си види детето.По принцип тя трябва да му звънне и да му напомни за себе си.
Предполагам, че е баща само на детето newsm78

А на кого друг трябва да е баща БНД ? Thinking

# 71
 • София
 • Мнения: 6 453
А нашия баща - не се сеща че трябва и да си види детето.По принцип тя трябва да му звънне и да му напомни за себе си.
Предполагам, че е баща само на детето newsm78
И затова детето трябва да звъни на бащата, за да му напомни?!  ooooh!

Бих искала да чуя майки на по-големи деца - как и кога децата спряха да искат да се виждат с БНД. Защото моята фъстъчка все още си го харесва.

Не е задължително да спрат да харесват бащите си, просто проумяват много повече неща и си ги преценяват. Моята си харесва баща си, но това никак не й пречи вече да го критикува открито когато сметне, че е пренебрегната или не е чуто мнението й!  Grinning Grinning Grinning

# 72
 • София
 • Мнения: 3 373
Аз винаги се опитвам да оправдая баща й, ако нещо се е издънил, не искам да спира да го харесва и не искам да си прекъсват връзката. Не мисля, че дете на 6год трябва да се учи да мрази или да не обича, още по-малко родител.
Разбира се говоря за общия случай, когато не става въпрос за насилие или изверг, а просто за неразбирателство между родителите.

# 73
 • Мнения: 443
Вече имам чувството, че аз само съм попаднала на "най-загрижения татко". Сигурна съм, че ако пропусне и 1 ден свиждане, ще заведе ново дело,а още не е излязло окончателно решението по текущото. Момичета, как си давате децата за 1 месец, далеч от вас  ooooh! Наистина не си го представям... Аз направих 100 въртела, за да го избегна в решението.
Аз лично предпочитам да не е толкова около нас, а парите  не ме интересуват.
Да не плачеш след няколко години "как бащата не се интересува от детето"

# 74
 • Мнения: 443
А нашия баща - не се сеща че трябва и да си види детето.По принцип тя трябва да му звънне и да му напомни за себе си.
Предполагам, че е баща само на детето newsm78

А на кого друг трябва да е баща БНД ? Thinking
Не ми става ясно, пише нашия баща

# 75
 • Мнения: 9
Девойката е искала да каже 'нашият' образно казано, с кавички:)

Здравейте;) Разведена съм от ехееее, много години. Някой по-горе спомена' генетичен дарител' като определение за баща  на който не му пука за децата. Чудесно е, харесва ми!:)
Та генетичният дарител  преди години реши,че трябва да осъзнае кой е, какво е, да се одухотвори един вид, грабна си багажа и от както синът ми беше на 4 годинки, а дъщеря ми още в корема ми,  осем месеца бременна бях, от тогава се одухотворява, но не знаехме  къде. След едногодишно чакане да се насити с мантри, чакри и прочие неща, заведох дело за развод, в което можеше да си вижда децата първата и последна неделя от месеца.  Целият процес траеше точно три месеца. Минаха се години и към 30-тата, моя година, го лиших от родителски права.Сега съм на 37г.
 Силно се надявах тогава някой монах от Тибет така да го е одухотворил, че  само съзвездия да му се привиждат.  За протокола- жив и здрав е, да не си помислите, че не сме се опитвали да го издирим. Simple Smile))  По последни данни си е намествал фън шуя из Испания. Никога, за тези 13 години не е потърсил децата.  Явно му се струваме прости и бездушни плебеи:)) Прохладна вечер пожелавам:)

# 76
 • Мнения: 4 459
Шампоан, много интересно си написала случилото се, хареса ми! Разбира се, че не ми харесва това което се е случило, само как си го разказала  Wink

Направи ми впечатление това: Минаха се години и към 30-тата, моя година, го лиших от родителски права. Как стана точно този процес?

# 77
 • Мнения: 9
Хуморът никога не е излишен,Kiara:) Как стана ли? Лесно:) Делото е за пълно отнемане на родителски права, поради несъществуваща грижа, пълна незаинтересованост и беше описана самата липса на баща ...бла бла- нещо такова беше определението в иска. Достатъчно показатели имаше, за да желая това и да спечеля. Адвокатът ми се занимаваше предимно, аз само веднъж присъствах- на първото гледане. Бяха точно две гледания. Да, спираш да получаваш издръжка от Общината, но нямах претенции към пари. И можех  най-после да изведа децата си извън граница, че да отидем като хората на гости на баба им или вуйчо им, без да издирвам с месеци къде е бащата. Иначе нямах право да минавам границата с тях без съгласие от негова страна.

# 78
 • Мнения: 4 459
Разбира се, хуморът е много важен  Grinning

А ако той реши да се бори срещу това дело? Я по-добре да минем на лични, освен ако и другите не ги интересува този процес.

# 79
 • Мнения: 9
Ми да тръгне бе:) Сума ти години нищо не е направил и ся изведнъж решава да тръгва и парадира,че е създал деца, ама видиш ли, само за сега. Не се тревожи. Отговорих ти на лична:)

# 80
 • Мнения: 12
Въпросът ми е-по колко време и колко пъти в месеца е определил съда бащите да виждат децата си?Обжалвали ли сте решението на съда?
Ще съм благодарна и на мами,които са се споразумели сами с бащата на времето за виждане на децата.
Благодаря ви!
При нас съдът разпореди всяка трета събота и неделя от месеца или нещо подобно и 20 дни през лятото, които не съвпадат с моята отпуска, но реално за повече от три години бащата е взел децата при него за 4 часа. Simple Smile

# 81
 • Мнения: 1 383
Веднъж седмично или на няколко седмици веднъж.

# 82
 • Мнения: 4 459
Веднъж седмично или на няколко седмици веднъж.

Един вид когато му скимне  hahaha

# 83
 • Мнения: 254
Веднъж месечно. Много е зает. #Crazy

# 84
 • Мнения: 28 746
Веднъж седмично или на няколко седмици веднъж.

Един вид когато му скимне  hahaha

Нашия е точно така - когато му скимне , за час - два ! Twisted Evil

# 85
 • Мнения: 1 128

Нашия е точно така - когато му скимне , за час - два ! Twisted Evil

.... нашият даже и по-рядко ......
4 пъти в годината, не по-често....

# 86
 • Мнения: 28 746
Ама ние сме в един град , Макче ooooh!

# 87
 • Мнения: 4 459

Нашия е точно така - когато му скимне , за час - два ! Twisted Evil

.... нашият даже и по-рядко ......
4 пъти в годината, не по-често....


Ми да кажем, че поне децата имат представа как изглежда баща им, да го поздравят ако се разминат по улицата  Joy
Ние ще си чакаме срещата след 7 години, нашия е на такъв режим  hahaha

# 88
 • София
 • Мнения: 1 143
Въпросът ми е-по колко време и колко пъти в месеца е определил съда бащите да виждат децата си?Обжалвали ли сте решението на съда?
Ще съм благодарна и на мами,които са се споразумели сами с бащата на времето за виждане на децата.
Благодаря ви!
Имаме споразумение, което за сега не смятам да спазвам, но въпреки това е изцяло по моите искания, за всеки случай. Тоест - по споразумение - всяка първа, трета и четвърта събота и неделя без преспиване, само в мое присъствие, до навършване на 4  год. на детето. След това - първа и трета съб и нед., пак без преспиване, но и без моето присъствие. На практика - БНД идва всяка събота и неделя (за час-два  Rolling Eyes), през седмицата също често. Честно казано - радвам се всеки път, когато дойде да види детето, искам да имат връзката баща-син помежду си, няма значение това, което се е случило между нас. Аз може и да съм без мъж, но детето ми в никакъв случай не искам да остава без баща.

# 89
 • Winterfell
 • Мнения: 583
За сега често-веднъж в месеца за по 1 седмица.И то защото аз повдигам въпроса.До сега само веднъж ми ритна.Дано и за напред да бъде така,въпреки,че предусещам силно разреждане на срещите.И аз държа на връзката баща-син,въпреки,че вече имам мъж,който обожава малкия и си го брои за наше Simple Smile

# 90
 • Мнения: 35
Човекът, с когото ще се развеждам е завършен алкохолик, за съжаление нямам свидетели, но той иска след навършване на 2г на детенцето ми, да го вижда лятото по 20 дни. Въпросът ми е мога ли да го спра, какво трябва да направя, защото е абсурд да си оставя детето с него и малоумната му майка, чиято единствена цел е да настрои детето ми срещу мен и да ме намрази. Той е абсолютно неспосбен да се грижи за котка, камо ли за дете. Не е сменил един памперс , защото го е гнус. П.с: детето в момента е на 5 ненавършени месеца. Това за 20те дни по решение на съдията ли е, или по наше споразумение и ако аз не съм съгласна, какво следва? И откога влиза в сила?

# 91
 • Пловдив
 • Мнения: 6 186
Принципно, ако няма нищо уговорено между страните, за по-големи деца режимът е два пъти в месеца от събота сутрин до неделя вечер и един месец през лятото. При неразбирателство съдията ще решава кое и как.
А дали след 2 години той все още ще иска да вземе детето за пи 20 дни е друг въпрос. Особено ако се е появила на хоризонта някоя кака.

# 92
 • Бургас
 • Мнения: 2 459
1. Възможно е по споразумение.
2. Споразумението се потвърждава от съда.
3. Ако няма споразумение се решава от съда.
4. Влиза в сила на датата на оповестяването на съдебното решение на страните (на последната съдебна инстанция), т.е. можеш да обжалваш.
Бебето е много малко. Ако кърмиш няма кой съд да го даде за 20 дни на бащата. Свиждането може да става и в твое присъствие.
Има и много други хватки. Напр. да бавиш развода, ако разбира се имаш къде да живееш другаде и не ти е нужен на всяка цена.

# 93
 • София
 • Мнения: 415
Здравейте,
Какви проблеми създават бившите мъже и роднините им към майките на децата по време на режима на виждане за по-дълги периоди (примерно лятото за месец и по принцип след развода ) - "забравят" да върнат детето и т.н. примери ? Интересно ми е, за да предвидя евентуални проблеми и да знам как да реагирам и от какво да се предпазя. Този период от един месец през лятото, когато детето се дава на бащата малко ме плаши и се притеснявам да не започне да го крие и т.н.

# 94
 • Мнения: 4 455
Единственият проблем беше, че никога не се възползва от това си право  Laughing

# 95
 • Пловдив
 • Мнения: 6 186
Единственият проблем беше, че никога не се възползва от това си право  Laughing

+1
за почти 10 години е виждал детето си 2 пъти, когато се налагаше да се вади и смени паспортът.
повечето не се възползват от правото си да са с детето по едни месец през лятото.
 

# 96
 • Мнения: 55
И почти винаги ги връща болни (и/или с травми по крайници и глава, рани и т.н.)

# 97
 • Пловдив
 • Мнения: 6 186
И почти винаги ги връща болни (и/или с травми по крайници и глава, рани и т.н.)

Е, то пък като са с майките или на градина, са все здрави и косъм не пада от главите им.

# 98
 • Мнения: 76
Моето дете е на 16 години. От повече от година сме разделени с бащата, а в момента сме в процес на развод. Нито веднъж не е потърсил дъщеря си. Тя направи няколко неуспешни опита и се отказа, той беше прекалено зает с голямата си любов. Сега вече всичко е спокойно, но това е рана в душата на детето, но свикна, а като че ли и леко се озлоби. Не моля никой за внимание пък и в случая не аз съм губещата. Да си плаща редовно издръжката и да пътува....

Общи условия

Активация на акаунт