gundie - Чакай да взема и аз малко да пообяснявам, белким мене ме разбереш. Крема който се слага вътре между блатовете може да е какъвто ти сърце иска. Маслени кремове има милион модификации. Тоест, те тръгват от масло, но към него се добавям още продукти. Накрая някой го кръщава МАСЛЕН КРЕМ. А това, което се слага под чаршафа с цел да спре изтичането на сироп и да заглади тортата като гипс си е масло разбито с пудра захар. Бърка се до побеляване и бухване на сместта. На 125 гр /едно малко, нормално, единично, стандартно пакетче/ се слага 1 пълна чаена /стандартна 200 милилитрова/ чаша пудра захар. За да получиш добро бухване на маслото, то трябва да е на стайна температура поне 3-4 часа. Започваш да разбиваш на ниска скорост на миксера и постепенно /през 1 минута/ добавяш по 1 лъжица захар. Маслото бухва при всяко добавяне на захар. резултата е гъст маслен крем, който е ужасен за ядене, но перфектен за измазване на тортата отвън. Тази шпакловка не се прави с цел допълнително овкусяване на тортата, а за да запълниш празнините между блатовете и да заравниш всички неравности. След 2-3 часово престояване в хладилник, можеш да метнеш чаршафа отгоре. Ако масления вкус те притеснява, към вече разбитото масло добави пасиран киселичък конфитюр. Например от кайсии. Аз често пасирам от смокини. Няма проблем.
violetblue - Казва се Добър ден, оФчи!!! След толкова отсъствие, първо се поздравява, после трябва да ни кажеш колко много сме ти липсвали /еле па я/ и чак тогава да протестираш. да не говорим, че заради теб съм подложена на постоянен стрес, натиск, опън, и т.н. Вземи я покажи тая Изабеллла най-накрая, че хората нервничат. И по тоя повод да вметна, че тя изобщо не е ИзабеБа, а е ИзаБУЗА.