Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • гр. Пловдив
 • Мнения: 6 164
Ето от какво ми е провокирана дилемата.
Спасчо си умира да бута бебешки колички от тези миниатюрните за малки момиченца. Където навън види такава количка, взима я, бута я с най-голям кеф и после с рев и сръдни само мога да я взема. Затова исках да му купя да си бута и без това виждам зор да го заинтригувам с играчка, дай му тенджери, тигани, прахосмукачки на него...
Обаче мъжът ми не дава и дума да се каже за такава количка, не можело момче да си играе с женска играчка. А момичета да бутат камиони може нали?
Пък и той не прави разлика между тази количка и прахосмукачката, която си бута щом му падне.
Въпросът ми е принципен - не става въпрос да му купувам фиби, да му връзвам косата с панделки, или да му давам розови Барбита, но толкова ли строга трябва да е границата кое е за момичета и кое за момчета?

# 1
 • Мнения: 5 877
Като си направя фирма за играчки, ще има специални кукли-момченца за случаи като вашия. И изобщо момчешки версии на момичешките играчки.

А на мъжа си можеш да кажеш, че синът ви тренира да става добър баща като него  Hug

# 2
 • Мнения: 6 317
Ами Йоан си пада по старите ми кукли - имам една която е точно като бебе и той си я харесва и даже я целува понякога. Какво като е момичешко? Щом му харесва - нека си и грае Simple Smile.

Иначе има и мъжки играчки за бутане май - камиончета, ако мъж ти толкова се впечатлява от това, че на Спас му харесват "момичешки играчки".

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 2 141
Аз не бих купила женска играчка на Крисо. Отделен е въпроса, че у нас женски играчки с лопата да ги ринеш. Но синът ми не е проявил някакъв особен интерес към тях. Ако е имало такова нещо, явно просто не съм го усетила в суматохата. Никога не бих му забранила да поиграе с куклата на сестра си, или с количката, или с кошарката, но никога не бих му купила. Сега се сещам, че на кухнята си играе със сестра си. Е, значи пипа и женските играчки, но пак казвам - специално за него не бих купила. Не сме коментирали с баща му, но съм убедена, че и той би реагирал като мъжа ти. И без това страда, че Крисо играе повече с животни и динозаври, отколкото с коли. По-голям удар от това надали би могло да понесе мъжкото му бащинско достойнство.  Laughing

# 4
 • гр. Пловдив
 • Мнения: 6 164
Ита, какви са тези каминчета?
Сега като се наспи, и без това сме цял ден заедно, ще тръгнем по магазините да му изберем нещо подходящо. Пък представи си да се приберем с количка, ще си ям скандала. Laughing

# 5
 • Мнения: 6 317
Има големи самосвали дето стават хем детето да ги бута, хем да се вози в него, ако реши Simple Smile.  А не се ли кефи на тези "бастунчета" с играчка или колело. Йоан има такъв хеликоптер с дръжка и го мотае непрекъснато насам-натам.

# 6
 • Пловдив
 • Мнения: 2 141
Ита, какви са тези каминчета?
Сега като се наспи, и без това сме цял ден заедно, ще тръгнем по магазините да му изберем нещо подходящо. Пък представи си да се приберем с количка, ще си ям скандала. Laughing

Не питаш мен, но аз да кажа...  Laughing
Има едни коли на КАМ, които стават за бутане от прохождащи деца. Много са хубави, защото са страбилни и освен това, може да се сяда отгоре и да се бутат с крака и да се управляват. Отделно, седалката е всъщност багажник - повдига се и се пълни с разни скъпоценности. Имаше ги последно в магазина на Ген. Заимов. А пак такива коли за бутане с разни занимавки по тях съм виждала в Детска планета, в магазина им, който се намира на Гладстон.

# 7
 • Мнения: 4 244
Valery имаше преди време същата дилема
Мисля че ако поразровиш назад ще я намериш темата.
Доста от майките я подкрепиха тогава.
Моето мнение също е да се дава разнообразие от играчки на децата.
Сина ми в момента е на същата вълна и се борят с сестра си кой да се докопа пръв до кукленското кошче или количка и да ги разнасят из къщи.
Завива куклите, че им било студено, преоблича ги ако са се изпотили и ей такива други работи.
Има избор и от инструменти и от камиончета и колички в всякакъв формат. Играе си и с тях.
Така че Поле, хич не го питай татето ами давай смело напред

# 8
 • Мнения: 5 877
Само да кажа, че игрането с момичешки играчки по никакъв начин не предопределя бъдещото сексуално развитие на детето.
Когато брат ми беше малък, често обичаше да се маскира с моите и на майка ми дрехи. /Според мен просто беше по-лесно, отколкото да се маскира като котарака в чизми да речем/.Ние с майка ми се забавлявахме, още повече че беше светлорусичък и много му отиваше. Баща ми ужасно много се ядосваше, вдигаше скандали.
Сега брат ми е с определено "мъжкарско" излъчване, поведение и интереси.

Когато едно дете, скоро излязло или още не излязло от количката, иска да бута кукленска количка, това е повече свързано с желанието му да се погледне отвън, да контролира макар и наужким своята сиутация, да се чувства за малко "големият", който вози "малкото". Нищо лошо.

# 9
 • гр. Пловдив
 • Мнения: 6 164
Не питаш мен, но аз да кажа...  Laughing
Има едни коли на КАМ, които стават за бутане от прохождащи деца. Много са хубави, защото са страбилни и освен това, може да се сяда отгоре и да се бутат с крака и да се управляват. Отделно, седалката е всъщност багажник - повдига се и се пълни с разни скъпоценности. Имаше ги последно в магазина на Ген. Заимов. А пак такива коли за бутане с разни занимавки по тях съм виждала в Детска планета, в магазина им, който се намира на Гладстон.
Мерси много. Този Детска Планета е срещу лъкито, до сандвичите, нали, ако е той, това е магазина на един мой приятел от старата махала, сещам се, ще се накиприм после до там.
А сега тази улица Заимов не се сещам коя беше. Улицата на Енергото ли? Много съм смотана и все ги бъркам имената. Къде там има детски магазин?

# 10
 • Мнения: 1 250
Ами след като аз съм си играла главно с количките на бати, не смятам че е разумно да има ограничения в играчките. Нали точно с играчките човек се подготвя за живота? Колкото по-разнообразни и от всякакъв тип са - толкова по-добре

# 11
 • Мнения: 3 479
Това за момчешките и момичешките играчки са предразсъдъци, които в днешно врме нямат място. Моят малък син също обожава да бута кукленски колички и аз му купих. Толкова е щастлив и доволен. В нашата квартална градинка има още няколко момченца, които имат такива колички. Повечето възрастни им се радват и ги сочат като бъдещи добри татковци Grinning. Ако от най-ранна възраст му промия мозъка, че бутането на количка е женска работа, после как ще възпитам добър и отговорен съпруг и баща Rolling Eyes? За сега синът ми не проявява никакъв интерес към кукли и плюшени играчки, обаче ако ако иска някой ден да сложи в количката кукла ще му купя по негов избор - момченце или момиченце.
Не съм питала мъжът ми дали да купя количка на детето си. Просто му заявих, че имам такова намерение и я купих. Той много се забавлява като гледа малкият как гордо се пъчи докато бута любимата си количка. Много е смешен и сладък, направо да го схрускаш  Hug. Освен това синът ми обожава да си играе с коли и камиончета. Сега любими са му влакчетата. Смятам, че няма да имаме проблеми със сексуалната ориентация заради играта с количка  Joy Joy Joy.

# 12
 • Пловдив
 • Мнения: 2 141
Не, ти се сещаш за Штъркел. А този е по-надолу, ако тръгнеш от същата страна на Гладстон по посока Главната. Качваш се по надлеза и той е точно преди магазина на Дизел /ама вече от седмица-две не е Дизел май/. Магазина е голям, пада се на ъгъл точно. Няма начин да не го видиш. Аз сега имам ходене дотам, ако искаш, ще мина да проверя. Работя на 2 крачки.

А Ген. Заимов е точно тази улица, за която се сещаш. Магазина е Скамби. От страната на Енергото е, но е по към средата на улицата. Ако знаеш Баба Яга, 5-6 магазина след нея е. Това не е магазин за играчки, а бебешки магазин просто - на витрината има кошара мисля и столчета за хранене.

# 13
 • Бургас
 • Мнения: 2 267
Аз не купувам нарочно "мъжки" играчки - като се замисля, май всичките му играчки са унисекс Grinning - малко плюшени, конструктори, формички с напасване, телефони - голям хит в момента, книжки, кубчета, чашки, чинийки, пумпали... Единственото "мъжко" нещо са колите - мноооооогоо има и никога няма да са му достатъчно. Сега мисля да му взема детски лекарски комплект, че покрай скорошното си боледуване е на лечебна вълна и му е много интересно. А по повод количките за бутане - когато прохождаше и много искаше да бута нещо му купихме умален модел на пазарска количка, много готина - и до днес му е любима играчка ( купих такава количка, а не за кукли не защото кукленската е момичешка, а просто пазарската беше по-различна и интересна).

# 14
 • Мнения: 717
Давам му всичко, което поиска - и кукли и колички, всичко. Какъв е смисълът да го ограничавам от сега. По какъв друг начин ще опознае света-нека разгледа всичко, мисля, че от само себе си идва момента когато момченцата вече почват да се срамуват да играят с "женските" играчки.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт