Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 30 септ. 2005, 22:18 ч.

Хумус

  • 12 353
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 630
Моя хумус го правя с консерва сварен нахут - махам шлюпките и го измивам
в блендера с малко сусамово олио, сол и евентуално малко чесън и готово
  chef

# 16
  • IZRAEL
  • Мнения: 208
Момичета,аз лично не обичам хумус,но гледам,че домашните покраи мен наблягат на този,които е подправен с лимон,леко лют червен пипер и магданоз.Опитайте,може да ви хареса.Тук има такова разнообразие на подправен по различен начин хумус,че можете да експериментирате според вкуса си. Simple Smile

# 17
  • Мunich
  • Мнения: 1 173
А к'во е това нахут? Embarassed

# 18
  • в село на завоя преди Шенген
  • Мнения: 4 244
На немски е Kircherbsen а на български можеш да го срещнеш при печените ядки като страгали, има и друго име - лахут
Така че ако трябва и снимка да ти пейстна, че да ти светне Mr. Green

# 19
  • Мunich
  • Мнения: 1 173
На немски е Kircherbsen а на български можеш да го срещнеш при печените ядки като страгали, има и друго име - лахут
Така че ако трябва и снимка да ти пейстна, че да ти светне Mr. Green

Аааа тва го знам какво е Party... само че българското име му не знаех. Embarassed ooooh!
Мерси Фидка, знам че на теб може да се разчита. Hug
От туй нещо се прави фалафел. Много го обичам.   chef

# 20
  • New Zealand
  • Мнения: 5 183
Тук продават много видове готов хумус, както и по отделно съставките му - нахут в консерва, тахан ... на мен ми е най-вкусен този, който е готов с добавка от пе4ен патладжан. Отваряме си консервата, добавяме малко 4есън и лимонов сок и става мммммммммммммммммммммммммм муцка  chef

# 21
  • спретната къщурка край селО Сливен
  • Мнения: 7 430
Оха...благодарско за рецептичките...още днес ще изненадам Мирко Свирко Wink Hug

# 22
  • Greece
  • Мнения: 392
Нахут разбрахме какво е, ами хумус пък какво е? То и аз не знам за какво става дума. Нахута доколкото разбрах тук му викат ревитя, ама на мен не ми харесва варено, само на пържени кюфтенца(ако е това, де).

# 23
  • Домати не останаха.
  • Мнения: 978
Мами от изтока, а как го ядат хумуса там? Знам, че го слагат в арабски питки, и това ли е всичко? Да ви се похваля, ден открих страхотни магазини в един очукан край на Кеймбридж където можеш да откриеш и от "пиле мляко" що се отнася до всякакви национални кухни! Китайска, арабска, персийска, японска, гръцка....Познайте колко неща си накупих! Joy Едното от тях- лозови листа!

А някой да знае нещо за семолината?

# 24
  • IZRAEL
  • Мнения: 208
Да слага се в пити,добавя се фалафел,пържени картофи,кисели домати,маслини,люта чушка,прясно нарязани на много ситно домати и краставици и им гледайте сеира на гладниците. #CrazyТук хумуса се консумира,както кетчупа и майонезата по Европа и Америка.Освен това хумус не се яде с вилица,а се загребва направо с парче от питата,дори това как го правиш,дали от ляво надясно или обратно има някакво значение.Обаче аз не зная какво Embarassed Embarassed Embarassed

# 25
  • ENGLAND
  • Мнения: 2 863
Семолината на български е грис. Днес за първи път го правих на мойта гладничка и го изяде за отрицателно време.

# 26
  • New Zealand
  • Мнения: 5 183
Аз съм 4увала 4е имат някакво типи4но ястие - нещо като слоеве запържена кайма  хумус, разстелени в тави4ка... не запомних, но има кого да попитам. Зву4еше като да е много мазно, но моята съседка /българка, женена за тур4ин, който има приятели араби/, казва 4е е много вкусно

# 27
  • IZRAEL
  • Мнения: 208
Нарича се ''пастел''.Представлява баница с месо,която се приготвя от тестени кори,запържена кайма,пържен или печен патладжан,чесън,магданоз.Реди се в тава на пластове или се навива на руло.Наистина е много вкусно.Не е задължително да е много мазно,слагаш толкова мазнина,колкото предпочиташ  chef

# 28
  • Varna
  • Мнения: 1 399
Нарича се ''пастел''.Представлява баница с месо,която се приготвя от тестени кори,запържена кайма,пържен или печен патладжан,чесън,магданоз.Реди се в тава на пластове или се навива на руло.Наистина е много вкусно.Не е задължително да е много мазно,слагаш толкова мазнина,колкото предпочиташ  chef
Ммм, това на мен ми звучи много добре. Ама хумуса къде се слага? Rolling Eyes
Тук има една рецепта за пастел. Плънката е по-различна, но може рецептата да се ползва поне за тестото  chef

# 29
  • Домати не останаха.
  • Мнения: 978
Благодаря на всички за отговорите. А тази баница с патладжана непременно ще я опитам.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт