Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 4 309
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА.

ЧАСТ 25

[Изображението е взето от тук.]



Питайте без да се притеснявате, но и споделяйте без да се притеснявате !

Не е нужно да знаем всичко! Важно е да знаем достатъчно, на точното място, в точния момент, по точния начин! Ако паметта все пак ни изневерява - тук има достатъчно дами и господа, които могат да допълнят нашите знания!

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 16:09 от дядо хаджия

# 1
  • София
  • Мнения: 4 309
Хайде запрягайте ръкавите, взимайте клавиатурите и черпаците и да продължаваме в същия дух.

# 2
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 180
  chef

# 3
  • София
  • Мнения: 11 429
Мастерче, отговарям за сланината тук.

Суровата сланина я осолявам хубаво с обикновена сол в кутия. Парче сланина затрупвам със сол и редя така, докато не се напълни кутията.
След 20 дена отварям, изстъргвам солта от сланината, опиперявам и връщам в кутия в хладилника. После режем на тънко  Mr. Green

# 4
  • Мнения: 5 001
Аааааа,ясно! Разбрах сега.....Щот' се зачудих....Мерси за разяснението Hug Hug Hug Hug

# 5
  • Мнения: 7 502
Shada, ето една рецепта за

Варени гевреци

1 кубче мая
1/2 с.л. сол
3-4 с.л. захар
От тези съставки се прави квас.

2 яйца
1ч.ч. кисело мляко
2-3 с.л. олио
1/2 ч.ч. хладка вода

Замесва се средно меко тесто, оставя се да втаса и се правят топки. Във всяка се прави дупка с пръст и се оформя геврече. Потапят се в постоянно вряща подсладена вода /при нужда се долива/. Изваждат се и се слагат в подмазана тава. Поръсват се със сусам и се пекат.

# 6
  • Мнения: 428
Имам въпрос.Купих си извара за чушки-бюрек,ама използвах само половината.Кажете ми нещо,което да става бързо и да съдържа извара.Безсолна е ,което значи-става и за сладки и за солени работи.Ако може да не е много туткаво и пипкаво,защото имам много още работа тази вечер.
Благодаря предварително.

# 7
  • Мнения: 5 001
Имам въпрос.Купих си извара за чушки-бюрек,ама използвах само половината.Кажете ми нещо,което да става бързо и да съдържа извара.Безсолна е ,което значи-става и за сладки и за солени работи.Ако може да не е много туткаво и пипкаво,защото имам много още работа тази вечер.
Благодаря предварително.
може салата-разядка да направиш...

Извара,майонеза,чесън,орехи,копър.Пасира се и готово.

# 8
  • Мнения: 428
Благодаря Мастер
Разядката вече е готова.
Слагам масата.Приятна вечер на всички. 1dating

# 9
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
  • Мнения: 720
Купих цял бял амур с идеята да го правя на котлети и пека на оребрения тиган. Обаче едва в къщи забелязах, че е с люспи (виждала го бях само на филе), а животното е огромно, кило и половина че и отгоре.
Въпросът ми е - как се чистят тези люспи: само се остъргват или има някаква особеност при чистенето. Признавам, че досега не съм чистила люспи от риба. Embarassed
И става ли това животно на котлети или трябва да го мушкам на фурна цялото?

# 10
  • Sofia
  • Мнения: 3 565
Извара,майонеза,чесън,орехи,копър.Пасира се и готово.
Може ли да кажеш за тези които не са го правили до сега това в какви пропорции е?

# 11
  • Мнения: 5 001
Извара,майонеза,чесън,орехи,копър.Пасира се и готово.
Може ли да кажеш за тези които не са го правили до сега това в какви пропорции е?
Майонезата,чесън,орехи,сол,копър - на вкус.

Да стане като пастет.


Купих цял бял амур с идеята да го правя на котлети и пека на оребрения тиган. Обаче едва в къщи забелязах, че е с люспи (виждала го бях само на филе), а животното е огромно, кило и половина че и отгоре.
Въпросът ми е - как се чистят тези люспи: само се остъргват или има някаква особеност при чистенето. Признавам, че досега не съм чистила люспи от риба. Embarassed
И става ли това животно на котлети или трябва да го мушкам на фурна цялото?


ЖУвотното се остъргва с ножа под течаща вода.Да паднат люспите.После си го режеш на шайби и получаваш котлети..... Hug Hug Hug Hug

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 19:34 от TheNMaster

# 12
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
  • Мнения: 720
МастърчеHug Hug Hug

Мъжо вече стърже на мивката съгласно твоите указания (и тихо мърмори за идеята ми да купя баш такова рибище) Wink.

# 13
  • Мнения: 5 001
МастърчеHug Hug Hug

Мъжо вече стърже на мивката съгласно твоите указания (и тихо мърмори за идеята ми да купя баш такова рибище) Wink.
Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Няма начин да не мърмори...Гадно занимание е чистенето на люспи Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Съчувствам му искрено! hahaha hahaha hahaha hahaha

# 14
  • Мнения: 27
   Здравейте, искам да ви питам някой от вас използва ли машина за мелене на кайма в къщи и каква точно според вас е по-добра - елекрическа или ръчна Ікато тези за мелене на домати

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт