Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 11 ян. 2010, 20:11 ч.

Високи стойности на лимфоцити при бебе

  • 9 049
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 33
Здравейте момичета,

много четох по тази тема, но така и не разбрах точно дали е лошо това или не е от кой знае какво значение.Моля да ми помогнете ако можете - бебето ми е на 5 1/2 мес. и днес правихме профилактични изследвания на кръв и урина. Всички стойности са в граници, освен лимфоцитите, които са 70% при горна граница 60 %, както и моноцити, които са точно на горната граница 6%, което предполагам, че също са високи. На консултация сме чак другата седмица, а не мога да издържа до тогава.Ако някоя от вас може да ми отговори, ще се радвам.

# 1
  • Бургас
  • Мнения: 297
Първо запази спокойствие.Не са много над нормата лимфоцитите.Но тъй като е малко дете трябва да се проследи.По принцип високите стойности на лимфоцитите говорят за някаква бактериална инфекция.Но при вас пак казвам не са толкова много.А какви са другите показатели в кръвната картина,левкоцити,суе-изследвахте ли?

# 2
  • Мнения: 33
да изследвахме и други - СУЕ  5 при граница 12:
                                          левкоцити- 8.8 (7-15)
                                          хемоглобин 113 (110-130)
                                          еритроцити 4.32 (3.6-5.2 )
                                          хематокрит 0.33 (0.33-0.45)
                                          тромбоцити 343 (150-450)
                                          MCV 77 (70-86)
                                          MCH 26 (23-31)
                                          MCHC 341 (310-350)
А какво е СУЕ, съжалявам, че може да звуча глупаво, но за пръв път се сблъсквам с такива изследвания.

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 21:39 от lioni_82

# 3
  • Мнения: 60
Изследванията са в норма.Това което пише в страни като норма се отнася за възрастни.При децата стойностите са малко по различни,особено в първите месеци.СУЕ е скорост но утаяване на еритроцитите,повишава се често при инфекции и други по сериозни заболявания.

# 4
  • Бургас
  • Мнения: 297
Sveti ти е отговоpила много точно.Мисля че ,споpeд изследванията няма защо да се пpитесняваш.

Общи условия

Активация на акаунт