Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 6 окт. 2005, 15:49 ч.

Кръвоприливане при раждане

 • 1 272
 • 17
 •   1
Отговори
 • Пловдив
 • Мнения: 1 964
Имам наследствена анемия и въпреки че прия лекраства през цялата бременност в момента хемоглобина ми е доста нисък. В тая връзка ми казаха че по всяка вероятност ще се наложи преди или след раждането да ми прилеят кръв.
Въпроса ми е искали ли са от ваши роднини да дарят кръв за да прилеят на вас?
Благодаря на всички предварително.

# 1
 • На един клон
 • Мнения: 1 014
Аз раждах в МД в София,не са ми искали кръв от роднини.
Даже сама предложих на 1 акушерка,казах и че имаме много приятели,които ще направят опашка ,за да дадат кръв,но те не искаха.
Доколкото си спомням,за родилки май не се изисква.
Друг е въпроса,предполагам,ако си някоя много редка група и нямат такава в банката.
Няма страшно,успокой се!  bouquet
М/у другото,колко ти е хемоглобина?Моя май беше 73 newsm78

# 2
 • Мнения: 1 753
Моят мъж даряваше кръв, когато се наложи кръвопреливане на майка му. Е, случаят не беше с родилка, но не знам дали няма нещо да им скимне. По-добре имай резервен вариант ако се наложи да отиде някой и да дари кръв. Не е необходимо да е същата кръвна група, освен ако ти си много рядка група и нямат в банката...

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 1 964
Gel , хемоглобина ми в момента е 91  Sad
Твоя е бил 73 преди раждането или след това?
Аз се притесних за кръводаряването защото освен мен в семейството ми баща ми и брат ми имат същата анемия и не могат да дават кръв. Ако се наложи ще намерим разбира се близки и приятели, но предпочитам да зная предварително.

# 4
 • На един клон
 • Мнения: 1 014
Gel , хемоглобина ми в момента е 91 Sad
Твоя е бил 73 преди раждането или след това?
Аз се притесних за кръводаряването защото освен мен в семейството ми баща ми и брат ми имат същата анемия и не могат да дават кръв. Ако се наложи ще намерим разбира се близки и приятели, но предпочитам да зная предварително.
След раждането.Ама  91 не ми се вижда толкова зле,не знам...
По-добре питай направо доктора,какъв е реда в болницата в такъв случай.  bouquet

# 5
 • Мнения: 2 910
На мен след като ми преляха 2 банки кръв, дойдоха и ми казаха,че моите близки трябва да дарят също 2 банки.Учуди ме това,че дори не се интересуваха от кръвната група и нямаха претенции,дали ще е същата,която на мен преляха.Затова може би няма да е лошо да имаш някакъв резервен вариант,но дано не се стига до там.

# 6
 • Мнения: 1 639
Linkata, аз съшо имам анемия( таласемия нинор) , по време на бременността , хемоглобина ми беше 83 по едно време , но аз се чувствах много добре..... хематологът,който ми откри анемията ми каза ,че е опасно за бебето ако падне под 70 (тогава бебето няма да може да получава кислород) и ще се наложи кръвопреливане.
 В болницата  не ми поискаха кръв и в крайна сметка до кръвопреливане не се стигна  Praynig ....

# 7
 • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
 • Мнения: 8 231
Преливаха ми кръв, защото съм загубила много при раждането и хемоглобина след него беше 62. Два дни не можах да стана от леглото и припадах по няколко пъти на ден. Мъжът ми и майка ми да давали кръв, защото в Шейново са искали белешка от Целтъра по хематология преди да почнат с преливането.

# 8
 • Мнения: 603
Скоро баща ми се разболя. Наложи му се кръвопреливане. Искаха бележка преди да му прелеят.
В кръвния център отказаха на мени и майка ми. Намерихме друг донор. Казах в болницата, че ще занеса бележка на следващия ден и те започнаха кръвопреливането. На следващия ден се оказа, че и тозо донор е неподходящ. Заведох брата на баща ми той пък се оказа много възрастен...
В крайна сметка не дадохме бележка. Предполагам, че ако наистина се налага, няма да прибегнат до "изнудване". А и искрено се надявам, че при родилките не искат бележки.
Ако все пак решиш да си подсигуриш кръводарител, е добре да знаеш изискванията: да е напълно здрав; да не страда от високо или ниско кръвно; да не е претърпявал операции скоро; да не приема никакви медикаменти; да не е кърмачка /както беше в моя случай/; ако е над 50 години, трябва да е дарявал кръв преди; да не е пил алкохол през последните 12 часа.
Кръвната група на кръводарителя няма значение.
Предполагам, че бележката може да се осигури и предварително. Важно е в кръвния център кръводарителя да посочи за кого дарява кръв.
Предполагам, че  в някой сайт могат да се намерят по-добре описани тези изисквания. Embarassed
УСПЕХ!!! СТИСКАМЕ ПАЛЦИ! ЛЕКО РАЖДАНЕ!!!

# 9
 • Мнения: 527
И аз като теб имам същата наследствена анемия /таласемия/ и ми приляха кръв. С лекарства по време на бременността бях качила хемоглобина на 105, родих секцио, а при него се губи повече кръв, хемоглобина ми падна на 62. Мен никой не ме беше предупредил, че може да се наложи това и в първия момент като ми казаха, аз се отказах и попълвах декларация за това, после дойде моя лекар и ми каза, че така по-бавно ще се възстановя, че като стана може да ми прилошее, при което като ми се обясни, че не е в моя вреда склоних. Раждах в Окръжна болница в Пловдив, преляха ми 2 банки кръв и ми казаха, че трима човека трябва да минат да дадат кръв в кръвоприливния център към болницата и после да донесат бележките в отделението. Това е от мен мила, ако имаш някои други въпроси питай смело. Желая ти леко и безпроблемно раждане  Heart Eyes

# 10
 • Мнения: 287
На мен след секциото в Св. София ми преливаха кръв, не са искали от никого. Следващите 4-5 дни хемоглобина ми беше много нисък и ми даваха таблети желязо да пия. Дори се двоумяха дали да ме изпишат с толкоз нисък хемоглобин - въпреки че аз се чувствах прекрасно Laughing. Успех, недей да се притесняваш за тези неща, всичко ще бъде О.К newsm10

# 11
 • Пловдив
 • Мнения: 1 964
villy , и аз ще раждам в Окръжна болница в Пловдив това означава че трябва да съм подготвена с кръводарители.
Благодаря на всички за отговорите  Heart Eyes

# 12
 • София
 • Мнения: 5 371
Преливаха ми кръв, защото съм загубила много при раждането и хемоглобина след него беше 62. Два дни не можах да стана от леглото и припадах по няколко пъти на ден. Мъжът ми и майка ми да давали кръв, защото в Шейново са искали белешка от Целтъра по хематология преди да почнат с преливането.
И аз раждах в Шейново (април месец т.г.), но не са ми искали нито бележка, нито някой близък да дарява кръв. Постоянно ми прилошаваше и не можех да стана от леглото. Взеха ми кръв, оказа се, че хемоглобинът ми е 70. Дойде лекарят, каза, че ще ми кръвопреливат и ми преляха 1 банка кръв.

# 13
 • София/Осло
 • Мнения: 4 541
На мен ми преливаха кръв в Шейново след раждането ,защото загубих доста, след това /направих субатония/. Преляха ми 2 банки кръв и 2 банки плазма, но никой нищо не ми е казвал за бележки и че роднините ми трябва да дават и те кръв. Няколко часа след това вече припках по коридорите с едни зачервени бузки Laughing

# 14
 • Мнения: 655
На мен също ми преливаха кръв, защото бях изгубила доста при секциото. Вените ми се пукаха и не можеха да ми включат системите.
Поискаха от роднините ми ,които са със същата кръвна група като моята да дадат кръв- и мъжа ми и баща ми отидоха, но са взели само от мъжа ми.

Общи условия

Активация на акаунт