Приготвена е с полуготова тората "Къртичина " на Доктор Йоткер /пускам я най-вече като идея за оформяне,може да се направи с домашен блат и домашно приготвен крем /
продукти,които са необходими за добавяне към смесите :
за блата:
50 гр.маргарин
2 яйца
30 мл. прясно мляко
за крема:
400 мл. прясно мляко
шоколадови стърготин
3 големи банана
Към сместа за тестото се прибавят допълнителните продукти,разбърква се 3 минути на бавна степен,а след това5 минути на висока степен до получаване на хомогенна смес.Тестото се изсипва с намазнена и набрашнена тортена форма,пече се 35 минути на 160 нградуса.След като се извади от фурната,премества се в тортена чиния и се оставя 20 минути да изстине.През това време се пригитвя сместа за крема,като се добавя нобходимото прясно мляко.След като разбием крема,добавяме шоколадовите стърготини.
Върху повърхността на блата се очертава кръг на 2 сантиметра отстояние от ръба.С лъжица се издълбава блата така,че да се получи равномерна вдлъбнатина.Обелваме бананите и ги режем надлъжно.На дъното се нареждат разполовените банани,отгоре се разлива крема,като се стараем да се получи куполовидна форма.Издълбаната част от блата се раздробява,за да се получат трохи.Стях се посипва оптгоре тортата.Оставя се да е охлади за 2-3 часа.
Добър апетит