Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 29 юли 2004, 12:26 ч.

Заек с вино по Пловдивски

  • 3 780
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 373
Здравейте! Снощи приготвих нещо много вкусно, което гостите ми ...хъм-хъм -оцениха Stuck Out Tongue . Бързам да го споделя с вас. Оригиналната рецепта, която може би знаете е с пиле, но ние купихме заек и ...Та следната е!

Продукти за 4 порции:
заешко месо (бутчета или...) около 800 гр
3-4 моркова нарязани на ситни кубчета
1 глава лук на филиики
3 чушки на кръгчета
2-3 домата нарязани на кубчета
половин връзка копър
половин връзка магданоз
200 мл бяло вино
100 мл топла вода
червен пипер, сол, черен пипер, вегета.

Задушавам месото в малко мазнина заедно с морковите и лука. Като се зачерви месото прибавям чушките, червения пипер, доматите, мазданоза и копъра, малко вегета, малко сол, черен пипер. Заливам с водичката. Прехвърлям в глинен гювеч, заливам с виното и на околоо 180°Ц около 2 часа.


 Стана чудесно! За гарнитура бях направила огретенчета в индивидуални формички от тиквички, рикотта и босилек, но това е друга тема Stuck Out Tongue

# 1
  • София
  • Мнения: 96
Много е вкусно заешкото.
Браво! Много се радвам, че си им взела ума на французите  Laughing
Че и ние тук покрай теб се надъхахме да им покажем колко е вкусна БГ кухня  Wink

# 2
  • София
  • Мнения: 3 636
Леле как звучи самоооооооо! Така ми се дояде  eat

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт