Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 15 фев. 2010, 16:36 ч.

Най - вкусните сърчица в масло?

  • 15 386
  • 16
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 417
Здравейте!
НИкога досега не съм правила пилешки сърчица в масло. Прочетох доста и..... накрая съвсем се обърках. ooooh! Едни пишат - трябва да се варят, други- от варенето стават по жилави, някой ги киснат в марина... последно дайте съвет как е най - добре, доколкото знам се разрязват на две и се чистят....  newsm78
Ако се варят - колко време? Каква марка взимате вие? Замразени? Предварително благодаря!   bouquet

# 1
  • Мнения: 265
Няма значение марката, аз дори не гледам каква е. При всички положения обаче аз ги подварявам, това е мускул и е наистина по-жилаво от другото месо, може и да се накиснат в марината ако имаш време да ги чакаш. Аз не ги чистя, чистя ако взема свински сърца, които също стават много вкусни. При самото варене каквото има да се изчиства се отделя с пяната, после вече ги задушавам със зеленчуци, също и на супичка стават или в гювечета, айде, че се накапах... Mr. Green

# 2
  • София
  • Мнения: 417
 Mr. Green
И колко време ги вариш? Защото бащата на мъжа ми ги беше варил 4- 5 часа и пак бяха жилави  #Crazy newsm78

# 3
  • Мнения: 265
4-5часа е много... най-много 2часа, аз не засичам времето, просто от време на време изваждам едно и опитвам. Пък и нали после щи ги задушаваш... Сърцата по принцип никога не стават меки, те си имат особен вкус, това е най-здравия и издръжлив мускул в тялото, винаги са по-жилави.

# 4
  • Мнения: 4 669
Първо ги сварявам , после ги почиствам от артериите , и ги задушавам с масло и подправки в тигана .

# 5
  • Мнения: 5 418
Сварявам ги за 25 минути с лук, моркови, чубрица, дафинов лист и черен пипер в тенджерата под налягане. После ги задушавам с още лук, доматен сос или малко бира, или направо така ги ядем.

# 6
  • София
  • Мнения: 417
Първо ги сварявам , после ги почиствам от артериите , и ги задушавам с масло и подправки в тигана .
Не е ли обратно? Първо да се почистят и след това да се варят?
А в някаква марина слегате ли ги? Сега ако ги сваря, може ли да останат така до утре и тогава да ги задуша и може ми междувременно да се накиснат в нещо или няма нужда...? Много въпроси, ужас!  ooooh!

# 7
  • Мнения: 27 524
Пилешки сърчица с пресен лук правя често  Blush
Не варя и не задушавам нищо предварително  Peace

# 8
  • София
  • Мнения: 417
Блонди интересна рецепта...  Hug
Без да ги чистиш и вариш и не стават жилави?  newsm78

# 9
  • Мнения: 27 524
Не ги чистя, те са си ок всъщност, какво им чистите?  Thinking
Не ги варя, биричката много помага да станат крехки. Важното е да не им се слага киселина - тя ги стяга и прави жилави - оцет, лимон, домати.

# 10
  • Мнения: 327
Аз също не ги варя предварително.

# 11
  • Мнения: 1 171
Любимите са ми печени на скара, без да са варени стават крехки. Режа ги на половинки, нареждам ги на шишчета и ги пека на тигана-скара. Със соев сос са перфектни.

# 12
  • София
  • Мнения: 226
И аз не ги варя. Напоследък ги правя по рецептата на Блонди   bouquet

# 13
  • Мнения: 211
Вчера правих сърчица, станаха крехки и много вкусни.  По съвет на Гелева им сипах чаша бяло вино (следващия път ще сложа и соев сос, пак по нейната рецепта), сложих цели малки лукчета и бекон. Отгоре покрих с фолио и като се позадушиха го махнах и сложих подправки. Запекох още малко и готово. Преди това обаче им изрязах артериите, много са ми убиващи апетита. Опитвала съм да варя, но не ми харесва как стават. Ето и от мен една снимка:



# 14
  • София
  • Мнения: 3 886
Блонди, колко време  ги печеш сърчицата? Слагаш ли вода първоначално или само доливаш ако се наложи? Много са ми апетитни на снимката.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт