Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 17 фев. 2010, 17:00 ч.

Гризанска вкусотия със свинско от Гризанl

  • 988
  • 5
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 71
Предлагам на вниманието на всички любители на свинското месце една малко по-нестандартна рецепта. Резултатът става както за мезе на бира или червено вино, така и за основно ястие, придружено от подходяща гарнитура, според вкуса ви. Peace

Продукти:
свинско месо (бут или плешка) - около 500 - 600 гр.
една глава кромид лук (по-големичка)
една прясна краставица (по-големичка)
соев сос - около 5-6 супени лъжици
черен пипер
олио (или зехтин, според предпочитанията)

Нарязвате месото на хапки, най-добре да са по-дребнички, слагате го в купа и го заливате с 3 лъжици соев сос. Наръсвате го с черен пипер и го оставяте да престои половин час, като в това време няколко пъти го разбърквате.
Нарязвате лука на ситно, краставицата също (като за таратор).
Вземате тефлонов тиган, който има капак, или тефлонова тенджерка, но капакът е задължителен. Сипвате мъничко олио, загрявате го на котлона и изсипвате нарязаните лук и краставица да се запържат за няколко минути. След това добавяте месото, разбърквате всичко добре, заливате с още три лъжици соев сос и оставяте да се задушава на не много силен котлон около половин час под капак. От време на време разбърквате и проверявате месото дали е омекнало. Накрая трябва да остане на мазнина. Лукът и краставицата се стопяват и остава едно прекрасно сосче. Месото става сочно и с прекрасен вкус! Сол не се слага изобщо, защото соевият сос е достатъчно солен!!!

Надявам се да ви хареса!

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 14:25 от Grizanka

# 1
  • Мнения: 154
Звучи ми добре,ще го пробвам тея дни   bouquet
А това ти ли го измисли или някъде си го чела?

# 2
  • Мнения: 5 174
Звучи добре.
Аз мислих, че ще прочета рецепта за солети, да кажем.

# 3
  • София
  • Мнения: 71
Ооооо, Лиске!!! Hug Hug Hug
Опитай, наистина е вкусно! Peace
Не съм го измислила аз това, за съжаление. Joy Дадоха ми рецептата преди сто години, правила съм я мнооого, много пъти, но чак сега ме хрумна да я споделя тук. Laughing В интерес на истината, никъде досега не съм срещала такъв вариант за месенце с краставица. Wink
Много  Hug и   bouquet

# 4
  • София
  • Мнения: 71
Звучи добре.
Аз мислих, че ще прочета рецепта за солети, да кажем.
Ки-ки-ки! Joy "Гризанското" навежда на такива мисли, да! Laughing Внесох пояснение в заглавието.

Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 17:48 от Grizanka

# 5
  • Мнения: 154
Ама и аз досега не съм срещала с краставица,но щом казваш че е хубаво ще го направя и ще пиша.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт