Течен шоколад?

  • 12 675
  • 23
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
Момичета,кажете как да приготвя вкусен,домашен,течен шоколад??????  Rolling Eyes

# 1
  • сред цветята
  • Мнения: 3 032
Нещо от рода на Нутела ли имаш предвид или за заливка на торти?

Едно време една моя приятелка си правеше Нутела със сухо мляко, какао и захар. Но на мен ме ми харесва и не съм правила опити да го правя сама.

# 2
  • Мнения: 249
Здравий.
Преди години когато бяхме малки с брат ми и не продаваха по магазините течен шоколад , майка ми ни правеше домашен .Вкуса му не е като на този, който продават по магазините, но също е хубав.Ето и рецептата:
1 пак. сухо мляко, 5 с.л. какао, 300г. захар, 1 пак. масло, 1 ч.ч. вода, ванилия, щипка лимонтозу.
Водата завира, пуска се се масллото да се разтопи . Оставя се да изтине.Прибавя се сухото мляко и се разбива с миксер. Слага се какаото и ванилията.Налива се в чаши и се слага в камерата.
Втори начин на приготвяне:Водата завира със захарта и маслото . Щом свалите от огъня сложете лимонтозуто и ванилията.Разбийте отделно млякото и какаото и сипвате по малко в него от поизстиналата вода.Изсипете в чашки и оставете да изстине.
Майка ми използваше сухо мляко ''Лактан".

# 3
  • Мнения: 2 609
Ето рецептата на моят мъж,това е единственото нещо,което той "готви" в къщи...:
1 пакет сухо мляко
1 кр.масло
1 ч.ч.пудра захар
1 ч.ч.пр.мляко(може и вода,ако нямаш)
6 ч.л.какао(може и повече,според какаото)
Обърква се захарта с маслото,след това се прибавя всичко останало.Сипва се в чаши и се оставя да стегне в хладилника.
Добър апетит  chef   Hands Thumbsup
П.С.Трябва да ти кажа обаче,че става малко тежичък.
Все пак зависи кой,колко сладко обича Party  #Onfire

# 4
  • Мнения: 713
Един съвет - по-добре сипвай сиропа на малки порции в сухото мляко и бъркай с миксер. Така не се получават бучици и става еднородна смес дори и сиропът ти да е горещ.

# 5
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Ами ако сухото мляко се смеси със сметана на прах дали няма да се подобри вкуса?

# 6
  • София
  • Мнения: 3 906
Вместо захар, може да се сложи мед. А и навремето нямаше подсладено какао, така че си купи от какаото за сладкиши дето е.

# 7
  • София
  • Мнения: 10 309
А какво значи 1пакет сухо мляко? 100гр.?

# 8
И аз искам това да разбера колко грама е един пакет, още преди година исках да правя течен шоколад, изнамерих рецептата в тефтера си още от ученичиските години, ама като не си спомням колко е бил един пакет сухо мляко, питах в един друг готварски клуб, ама и там никой не можа да ми отговори.

# 9
  • София
  • Мнения: 3 906
Не съм много сигурна, ама май беше 200гр сухото мляко едно време.

Пробвайте. Ако при 100 гр. ви се вижда редичък шоколада - сипвайте на око. Само внимавайте - трябва да стане като гъсто тесто за кекс. После доста се стяга в хладилника и трябва да се изчопля с ножа от съдинката.

# 10
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Значи точните грамажи са следните: 250 мл вода, 200 г сухо мляко, 125 г масло, 6 с.л. какао, 150 - 200 г захар  Wink

# 11
Оффф, купих всички необходими продукти, отивам да го забърквам:)стискайте пръсти да стане вкусничък:)

# 12
Цитат на: Anonymous
Оффф, купих всички необходими продукти, отивам да го забърквам:)стискайте пръсти да стане вкусничък:)

Хелпни на горката шокоманка, кажи как стана??? Склонна съм през ден да си правя шоколад...бедната аз, ненаситна... Rolling Eyes

# 13
  • Мнения: 3 153
Цитат на: pollina_dan
Цитат на: Anonymous
Оффф, купих всички необходими продукти, отивам да го забърквам:)стискайте пръсти да стане вкусничък:)

Хелпни на горката шокоманка, кажи как стана??? Склонна съм през ден да си правя шоколад...бедната аз, ненаситна... Rolling Eyes


Анонимният бях аз:) А за шоколада-не си го прави!!!! Стана толкова вкусен, че ще си склонна всеки ден да го правиш:, не просто през ден:) С него се върнах в детството си, когато мама ни правеше такъв.....
Наистина стана чудесен, доказателството е, че изчезна от хладилника след ден и половина....

# 14
Цитат на: Petinka
Цитат на: pollina_dan
Цитат на: Anonymous

Наистина стана чудесен, доказателството е, че изчезна от хладилника след ден и половина....


Хи-хи-хи....че то какво ли не чезне от нашия хладилник.... като с магическа пръчица.... Wink
Задължително ще го пробвам, мерси

# 15
  • Мнения: 1 517
И аз си купих продуктите и утре ще го правя, но... май няма смисъл. Защо ли ми се струва, че купеният излиза по-евтино? Или поне на същата цена, а не си играеш да го правиш. Е, вкусът на домашния е по-друг, и аз се бях затъжила за вкуса от детството и затова се изкуших да си направя сама... Simple Smile

# 16
  • Мнения: 3 153
Цитат на: petty
И аз си купих продуктите и утре ще го правя, но... май няма смисъл. Защо ли ми се струва, че купеният излиза по-евтино? Или поне на същата цена, а не си играеш да го правиш. Е, вкусът на домашния е по-друг, и аз се бях затъжила за вкуса от детството и затова се изкуших да си направя сама... Simple Smile

Принципно идеята е да си хапнеш домашно направено шоко:) Не че не можеш да си купиш и да ти излезе подобна цена,но...правенето е много бързо и лесно, така че не е ирачка;)
Аз днес пак си направих Embarassed ама кво да се прави като на бебо пак му се прияде.....Simple Smile

# 17
  • Мнения: 1 517
Вчера си направих и аз шоколада - абе хич не е лош  Stuck Out Tongue , днес вече го няма, предимно по моя вина...   Embarassed   Нищо, че маслото не беше хубаво и придаваше малко недобър вкус...  Neutral Face
Само лошото е, че няма вече сухо мляко в по-големи пакетчета, ами само по 50 г. Мъжът ми взел 5 такива и след като решил, че и какаото трябва да е толкова - взел и 5 пакетчета какао...  Shocked и само тези двете неща му излезли 4 лева...  Neutral Face Вече май ще си купувам само готов шоколад!

# 18
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
А какво ти беше маслото, че не ти хареса? Confused

# 19
  • Мнения: 1 517
Абе на някаква варненска фирма - "Милтекс-КК", в сребриста опаковка. Обикновено вземам на Фибела или някоя друга по-известна фирма, но сега нямаше.

# 20
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
А някой да е пробвал с маргарин за по-диетично и по-чиста съвест  Embarassed

# 21
Цитат на: anomalia
А какво ти беше маслото, че не ти хареса? Confused


А,да! Маслото задължително трябва да е някое пробвано и хубаво! И аз правих с някво гадно и безизвестно масло и стана кофти-нито беше вкусно, нито се стегна шокото Close Иначе го правя с масло на Лактис

с маргарин честно казано не смятам, че ще стане, най-малко заради това, че няма да се стегне....

# 22
  • Мнения: 955
Супер сте, откога се мъчех да си спомня какво се слагаше. Ако имах продуктите, като се замисля, може и с адаптираното мляко на бебчо. Отивам да го правя.  #Milti  #Onfire  #Milti

# 23
  • София
  • Мнения: 328
Не се ли слага на котлона маслото и захарта, поле и другите продукти-правила съм преди много години по този начин и ставаше много вкусно, дали е това рецептата с точните пропорции

Общи условия

Активация на акаунт