Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 7 март 2010, 10:10 ч.

Какво да обясня на сина си?

 • 1 047
 • 9
 •   1
Отговори
 • Мнения: 113
Здравейте момичета!
Попаднала съм в много объркваща ситуация, в която съм от доста време. Сега искам да намеря пътя и се надявам на вашите съвети.
Живея от доста време с мъж, когото не обичам. По финансови причини все още не мога да се отделя от него, тъй като преди време, водена от емоцията, се пренесох тотално в неговия дом. Напуснах работа, квартира, взех детето и заживяхме уж щастливо.
Между нас вече не е останало нищо - няма емоция, няма страст....както и да е. Това може би е повече от моя страна, защото той твърди , че ме обича. Аз съм взела решенията за себе си- не съм щастлива и не искам общо бъдеще с него!!! Търся работа, съгласна съм да работя какво ли не, на две места и т.н. Само и само да събера пари, които да ми позволят да си предплатя квартира за 1-2 месеца и да започна самостоятелен живот.

НО! Имам малък син. Те двамата явно си паснаха, сближиха се. Моят приятел няма деца и прие сина ми. Угажда му, купува му играчки. Като се налага , го взема от училище, ходят на МакДоналдс....В къщи играят заедно, ритат топка, той го учи на разни "мъжки работи". С две думи хлапето много се е привързало.

И моята голяма дилема , това което ме задушава - чувството за вина спрямо малкия. Какво да му кажа след време? "Мама не обича г-н Х, затова е решила да си вдига чукалата и да живее сама"..

Вие как бихте постъпили, момичета?
Редно ли е заради щастието на детето да остана с нелюбим човек, да нямаме нормален сексуален живот, да не се чувствам щастлива , а вечно депресирана и нервна. Но само и само детето да има мъжки пример до себе си?
Или да намеря пътя , да постигна мечтите си, да спра да губя своето време, а и времето на този мъж? И да се отделим с малкия сами, което наистина ще ме накара да се чувствам много по- спокойна? Лоша майка ли ще бъда, ако отнема на сина си близостта с този човек?

# 1
 • Мнения: 2 175
Не, няма да бъдеш лоша майка..Или поне не по-малко лоша, от всяка една от нас, която е намерила сили да си тръгне от БНД за да спре да бъде нещастна.. Sunglasses

Решението си може да вземеш само ти - рядкост е да намериш някой, който да отгледа детето ти като свое..но пък ако ти не си спокойна и щастлива - кому е нужна тази жертва?
 Hug

# 2
 • Мнения: 2 011
Ох , ох ... кофти работа. От това съм се страхувала и аз ...  ooooh!
Подкрепям Магаренце .... Друго не мога да кажа.  След всяка раздяла страда дете..... но пък не винаги е така... Ти защо задълбочи тази връзка ???? Излишно те питам , случило се е ....  Tired Tired

# 3
 • Бургас
 • Мнения: 2 273
ти вече си направила избора си, по скоро технически още не си изпълнила решението си, не съм съгласна майката да се жертва, за да бъдат децата добре, ако тя не се чувства добре, това се отразява и на децата, в твоя случай детенцето в началото ще страда, но после ще разбере, пък и този човек не му е баща, така че е по-лесно, ако пък чак толкава са се сближили, не им пречи да се виждат, дори и да не живеете заедно, не се измъчвай, ами действай, един живот имаме

# 4
 • Мнения: 51
Не, няма да бъдеш лоша майка..Или поне не по-малко лоша, от всяка една от нас, която е намерила сили да си тръгне от БНД за да спре да бъде нещастна.. Sunglasses

Съгласна на 100%.
Няма да си лоша майка,но ако си нещастна ще много лошо и за детенце.Как ще даряваш любов и ще се усмихваш,когато си нещастна.И да стискаш зъби и да се правиш на герой това само ще влоши нещата.Е не е приказка да си сам родител.Но във всички случай е по-добре от нещастен и изнервен родител.Опитай ти да намериш щастието, а детенце като те види спокойна и усмихната няма как да не разбере.

Целувки.

# 5
 • Мнения: 7 114
Ти решението си го взела и имаш някаква идея как ще го изпълниш и нямам намерение да те разубеждавам, но искам да ти кажа, че такива мъже като този не се срещат често. 10 год. ми син ми е обяснявал как втория баща на едно от дечицата от стария му клас не го харесвал и не искал много много да се върти около него и детето предпочитало да си седи в стаята. Тъжно е. Не знам колко е голямо детето ти но няма да ти е хич лесно. А обяснението което дадох аз на моето дете когато се разделихме с баща му и то го изживяваше доста тежко беше, че възрастните се събираме защото се харесваме, в един момент се случва нещо ( или без причина ), преставаме да се харесваме и се разделяме. Мисля, че това би ти свършило работа.

# 6
 • Мнения: 113
Много сте мили, момичета. Благодаря за куража. Много ми е кофти така- вината ме задушава. Но наистина не съм щастлива! Както казва Аничка, изнервена съм до краен предел, задушавам се, но стискам зъби, за да не се показвам пред детенце. Той е на 6 години, търси нужда от мъжко присъствие и го вижда у приятеля ми. А от своя страна той пък се е привързал много, дори вече започвам да се ядосвам, защото понякога подкопава авторитета ми на родител. Когато направя забележка, или се скарам на малкия , той тича да го гушка...и аз откачам просто. Не знам, вероятно вече ревнувам.
Знам, че е рядко да срещнеш такива мъже, но след като не се чувствам добре с него, просто наистина не мога да направя компромис със себе си, но моят приятел винаги ми казва, колко много прави за мен и детето, а видите ли , аз съм все недоволната........това ме кара да се чувствам постоянно виновна, ако щеш и манипулирана по някакъв начин с тази реплика.
Най- доброто решение наистина е ако той пожелае, да се виждат след като се разделим. Но детенце дори и не предполага, че нещо се случва между нас. Но от друга страна изобщо не вижда и някаква топлина - ние не се целуваме, не се държим за ръце, не се гледаме нежно. Просто сме като съквартиранти, които могат да си говорят спокойно.

# 7
 • Мнения: 2 175
Не е чак толкова голям - ще го преживее..
Щом не се против да се виждат, ако и ти приятелят ти иска - ок. Това е добър вариант, стига да не го зачеше егото му..
Имаш право да бъдеш себе си и да се опиташ да си щастлива.. Hug

# 8
 • Мнения: 1 236
не се държим за ръце, не се гледаме нежно. Просто сме като съквартиранти, които могат да си говорят спокойно.

Вие сте едно средностатистическо семейство  Laughing Отпусни се малко, виж хубавата страна на нещата - осигурена си с дом и отношенията помежду ви са човешки. Ако нещата са само опрели до финансовата страна - ами събери ги тези пари дето са ти нужни за бъдещия наем и т.н. и направи както си запланувала.

# 9
 • Мнения: 1 507
Категорично съм против жертвите и саможертвите, що се отнася до отношения между хората. Едно е да направиш компромис, друго е да премълчиш, но да забравиш мечтите си, това е вариант, който не приемам.
Детето ти далеч не е толкова слабо и уязвимо, колкото предполагаш. Надявам се, че честен разговор ще помогне, поне при мен и дъщеря ми, която е на същата възраст, винаги върши работа. А що се отнася до приятеля ти, той може да вижда детето и след раздялата ви, да продължи контакта, щом има желание, но не бих заложила пари на тази развръзка...

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт