Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 100
Гледах бТВ репортерите относно домашното училище. Много ми е любопитно какво мислите вие!

# 1
 • Sofia
 • Мнения: 8 216
Не бих го приложила за детето си. И не мисля, че е удачен вариант за развитие и обучение на едно дете.

# 2
 • ГОре на черешата...
 • Мнения: 11 511
Като учител и родител на ученик - категорично против Naughty.
Имало насилие в училище - добре де, а тези деца докога ще стоят вкъщи, далече от насилието?
Как ще се социализират, как ще се научат да общуват с връстниците си?


# 3
 • Мнения: 154
Против този вид обучение съм. Мисля, че единствената му положителна страна е, че би спестило на детето сблъсъка с агресията в училище. Но от друга страна лишава детето от контакти с негови връстници, от изграждане на среда и приятелства, от изостряне на инстинкта за самосъхранение, ако щете. Точно преди малко обсъждахме със съпруга ми, че тази ситуация лишава детето от различните гледни точки по всеки един въпрос, налагайки като единствена тази на родителя. Пълното отдаване на детето и прекарването на всяка минутка с него, което е неминуемо при домашно обучение, не считам за добър пример (да уточня: нямам против домакините, които не работят, за да гледат децата си, при тях е различно).
И не на последно място: не познавам човек, който да разбира от всичко.

# 4
 • в здрача
 • Мнения: 2 204
Гледах го, но как да кажа - за мен ученическите години бяха прекрасни, макар да хванах част от извращенията в програмата и смяната на учебните планове по никое време. И не заради самото учене, а заради приятелите и липсата на родителски контрол там  Laughing
Според мен детето трябва да срещне и други авторитети освен родителите, с които да се научи да се съобразява, както и само да избере приятелите си и да се научи какво е да бъдеш приятел и да имаш приятел. А именно в училището - това е най-благодатната почва за развитие на приятелски и всякакви отношения. Дори да се научи да разпознава враговете си и как да се държи с тях.
Така че в крайна сметка - аз не бих избрала това за децата си, но все пак е добре човек да има информиран избор. Защо не и за това.

# 5
 • Мнения: 3 161
Определено проявявам интерес към темата. Ето и един интересен линк: http://www.blizodobebeto.com/2010/02/15/homeschooling/

# 6
 • Мнения: 8 610
И аз гледах и съм възмутена от тази ексцентричност, по ред причини.Но най-опасно за децата е, че тази жена така си е повярвала, че би могла да замести учителите.Направи ли ви впечатление за няколко минути колко правоговорни грешки направи?Тя не може да говори, на какво ще ги научи?

УчимЕ, ходимЕ, училищА/ с ударение на А/ и още неправилно спрегнати глаголи, но не помня.Добре, на нея може и да не и е важно да се говори правилно, но защо лишава децата си от това?

# 7
 • Варна
 • Мнения: 259
Гледах го, меко казано съм учудена от поведението на майката. Не за друго, но тя наистина вярва, че всъщност това е Правилният начин на обучение. Според нея средата в училище е ограничена и е изолатор  Shocked.
Не разбрах, майката всъщност педагок ли е?
Много ми е интересно, в чужбина каква е религиозната ориентация на родителите, които са избрали точно този начин на обучение, който признавам си чувам за първи път?  

# 8
 • Мнения: 1 890
................. на какво ще ги научи?

На първо място, да не уважават законите. ooooh!
Абсолютно не споделям идеята за домашно образование на този етап и  при нашите условия.

# 9
 • Мнения: 3 363
макар че детето ми още не е ученик съм твърдо против

# 10
 • Мнения: 100
Вярно има само 9 коментара, но по някакъв начин се успокоявам, защото се опасявам, че след това предаване доста хора ще започнат да си учат децата вкъщи. дано и следващите коментирали темата да са на вашето мнение.

# 11
 • Мнения: 7 263
Вярно има само 9 коментара, но по някакъв начин се успокоявам, защото се опасявам, че след това предаване доста хора ще започнат да си учат децата вкъщи. дано и следващите коментирали темата да са на вашето мнение.
Доколкото ми е известно в момента такъв род обучение се разрешава само при специални причини (здравословни, дълго отсъствие от страната ...) и не на всеки ученик.
Тоест трудно би станало редовна практика, защото не е узаконено и регулирано.
Лично аз не съм против идеята.
Имам двама ученика и видях достатъчно от безсилната и беззъба образователна система у нас. Смятам, че бих могла да им дам поне такова ниво на образованието и без да ги подлагам на редица извращения ( и свързани с учебния процес и не само с него ).
Съвсем друга тема е социалния елемент и общуването - тук вече наистина е тънкия момент, че не можеш да гледаш едно дете в саксия, защото то трябва да живее в своя свят. И да се научи да се бори и утвърждава в него.
Все пак е любопитно какъв отзвук ще има идеята  Peace

# 12
 • Мнения: 1 404
Не разбрах, майката всъщност педагок ли е?
Мда, с главно К накрая Mr. Green
На мен ми харесва идеята, но не бих могла да преподавам на децата си...по-скоро мечтая за алтернативни модели на обучение-по метода на Монтесори например.

# 13
 • Мнения: 2 866
Гледах и останах изумена. Нормално ли ви се стори поведнието на децата? Имайте предвид, че в момента се намират пред чужди хора и камера. За майката е още по-зле. За краткото време, в което обясняваше на детето, допусна няколко сериозни грешки. Ако е толкова просто да си учител, то тогава защо сме учили по няколко години и сме си хабили нервите и здравето по изпити?! По всеки предмет си има методика, съобразена с възрастовите особености на децата.Най-страшното обаче, е това, че децата са изолирани от околния свят. Как един ден ще се изправят в него? Как ще се научат да общуват, да правят преценки, да различават доброто от лошото? Всичко това им е отнето в момента от родителите.

# 14
 • Мнения: 67
Категорично против, изврането ми се вижда. Да лишиш детето от контакти с връстници и да ръководиш всяка стъпка то деня му ми се вижда мек оказано извратено. Всеки родител го е страх от наслието и безхабериет ов училище,от наркотиците и всички опаснотсти,които дебнат,но как ще се социализират после? Ще са като отвързани и няма да знаят къде са попаднали,освен ако не ги пратят в някоя секта в Америка и там да живеят в "чиста" среда. Всяка крайност не е добра.

Общи условия

Активация на акаунт