Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 2 033
Знаете ли дали има изобщо някакви антибиотици, които могат да се пият докато се кърми. За един месец вече трети път се разболявам (ама серизоно, с много висока температура, снощи например  стигна 40 градуса); утре ще се мерна при джи-пи-то, ама разговора освен този, той да ми каже да пия антибиотици, а аз да му викам твърдо нйет (защото кърмя), какъв може да е?

# 1
  • София
  • Мнения: 1 744
Ами аз пих Оспексин. В книжката на Лиляна Трифонова (Хранене на бебето) този антибиотик беше от типа, който беше разрешен да се пие при кърмене.

Виж какво пише там: "Не преминават в кърмата и могат да се вземат по лекарско предписание оксацилин, доксициклин, нистатин, а също и пиперазин, прокаин.

В малки количества преминават пеницилинът и цефалоспорините (с изключение на кефлина) и също могат да се използват. В големи дози преминават еритромицинът и линкомицинът, но са ниско токсични, обикновено се понасят добре от кърмачето и затова не се забраняват."

Дано ти мине бързо настинката.

# 2
  • София
  • Мнения: 3 074
Аз пих Оспексин, но на упътването на Доксициклина изрично пише да не се взема по време на кърмене, преминава в кърмата, води до покафеняване и почерняване на зъбките.

# 3
  • Мнения: 2 547
Позволени са пеницилиновите и цефалоспорините със сигурност. Пих Аугментин, който е пеницилинов препарат, а в родилния дом приемах от групата на цефалоспорините. Ето тук

http://www.e-lactancia.org/asp/consulta_producto2.asp

можеш да провериш конкретно каквото те интересува.

Общи условия

Активация на акаунт