Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 720
 • Мнения: 2 641
Не е сигурно, от петък ще се затопля Simple Smile.

и защо не ти дава мира това, сякаш е много важно
Е за всеки са важни различни неща.
Но ако е в предучилищна в училище и решите, че е назад от другите деца или му е рано, спокойно може да си я кара пак.

а така исках, но директорката ми обясни че не може 2 години предучилищна в едно и също училище.

# 721
 • Мнения: 273
еее, ние пак не можахме да се включим в срещата, но този уикенд ни нямаше, а така ми се щеше да ви видя с децата. Със сигурност много са пораснали. Чакаме предложението за неделя  Laughing, въпреки че ние ще се пробваме по-късно от 3ч., че малката спи следобед.

deni_den, моята дъщеричка е в предучилищна в ДГ. За момента не съжалявам, но още е рано да се каже, защото от днес тепърва започват обучението по програмата. Тя от 1-ва група си върви с по-големите. При вас как е?
Аз не съжалявам, според госпожите Йоана се справя добре и не личи, че е по-малка от другите /вече Wink/

# 722
 • Мнения: 2 641
аз не разбирам как се допуска смесване на наборите в градинските групи. така се ощетяват най големите деца, заради тези от следващата година. и това е особено показателно в предучилищните групи, особено там където майките умишлено ще задържат децата още една година, т.е. ще карат предучилищна и в детската и в училище. така най големите деца само губят, ако са в детската градина, защото разлика от година, година и половина, както е в нашата група е огромна. заради по малките цялата група върви бавно и резултата е никакъв. в нашата група има деца, които навършиха 4 години юни месец. може ли да ги сравните с нашите на по 5 и половина години?

на нас уикендите ни стават особено заети. тази събота сме на детски балетен спектакъл Мечо Пух в операта. ако има желаещи, елате Simple Smile билетите са по 8 лева.

# 723
 • София
 • Мнения: 3 558
аз мисля,че едновремешната система е бил по-добре измислена
за родените първото полугодие тръгват с предния набор и родените второто полугодие тръгват с техния си набор...

немога да се съглася ,че има разлика между Лъчезара и Орлин(е може би в размерите),но в групата на Орлин може да има деца родения януари и тогава разликата ще е почти година,което винаги ще си остане осезаемо,както и в моя случай когато Лъчезара ще е почти цяла година по -голяма от децата родени декември нейната година.
Сравненеие мога да направя и с племенницата кояото е точно година по-малка от дъщеря ми,еми разликата е от земята до небето.
Освен това родителите на две деца ще потвърдят ,че вотрите деца се развиват в пъти по-бързо от първите.
Така че нещата не са нито изцяло бели ,нито изцяло черни,а всеки родител може да прецени по собственото си дете....
Аз само мога да се радвам,че Светльо ще тръгне на училище на 7ги 8м.  Peace

# 724
 • Мнения: 2 641
точно защото има огромна разлика между родените януари и декември от една година, та няма нужда да се вкарват в групата и още по малки деца от следващия набор. да разликата между Орлин и Лъчезара е един месец, но между дете родено януари и такова родено следващата година януари си е цяла година. в нашата група има деца родени юни месец 2006, а Ема е януари 2005. т.е. независимо искам или не аз трябва да я запиша на предучилищна в училище. майките на децата родени 2006 от нашата група споделиха, че техните деца ще карат 2 пъти предучилищната. т.е. първата година, която за нас е последна, те няма да си дават зор и групата ще назадва. ей това незнам как се допуска. ми който иска детето му да се развива много бързо да го запише направо 1 клас по тази логика. но в училище учителките се водят по най добрите, докато в градината по тези които са най зле с материала.

# 725
 • Мнения: 1 881
В гупата на дени има 2 деца по - малки от Дени, тя е от най - големите съответно, защото е началото на годината. Не знам какво е нивото на другите деца, но госпожите казват, че цялата група е много добре и няма изоставащи деца. Дени чете вече почти свободно иначе, не знам дали други деца могат в групата й Sunglasses

# 726
 • София
 • Мнения: 5 311
Ние сме в едната група най-малките, в другата най-големите.  Joy И двете си имат недостатъци. Ама...да съм ги раждала юни/юли.  Mr. Green

Още сме на ниво букви ние. Но аз не я уча, не считам, че й е нужно на 5 години. До 7( 7 и 8 месеца даже) така или иначе ще чете. Изобщо аз не съм от амбициозните майки и не давам зор за учене. Нито ги уча да броят и смятат, нито нищо. Сега им е времето да играят, цял живот ще учат после.

# 727
 • Мнения: 1 881
Клеми, ако ти кажа, че буквите съм я учила, от там насетне, повярвай ми желанието е само от нейна страна....По цял ден ще пише и чете, ако може, дори на гости като идем и тя иска да си пише и си пише думи и задачи и идва да ги проверявам, ако искащ вярвай Simple Smile

# 728
 • Мнения: 2 641
Клеми, ако ти кажа, че буквите съм я учила, от там насетне, повярвай ми желанието е само от нейна страна....По цял ден ще пише и чете, ако може, дори на гости като идем и тя иска да си пише и си пише думи и задачи и идва да ги проверявам, ако искащ вярвай Simple Smile

Ема беше същата. Но сега откакто брат й порасна предпочита да играе с него денем. Тя чете съвсем свободно 4-5 буквени думи, но я виждам че акъла й не е там винаги, макар че тя започва и после се отнася. явно игрите са си игри Simple Smile

# 729
 • София
 • Мнения: 3 558
приемам предложения за заглавие на новата ни тема Peace

# 730
 • Мнения: 988
Клеми, ако ти кажа, че буквите съм я учила, от там насетне, повярвай ми желанието е само от нейна страна....По цял ден ще пише и чете, ако може, дори на гости като идем и тя иска да си пише и си пише думи и задачи и идва да ги проверявам, ако искащ вярвай Simple Smile
Вярно, тя и в парка искаше да пише. Марти си пише името и отделни буквички.
Според мен е рано да се тръшкаме в ДГ кой е по-напред и кой по-назад, че и забавя групата.
Като цяло нашата група ми изглежда с що годе равно ниво на децата.
А те нали въведоха да се кандидатства за ДГ в годината в която се навършва 3.
Тези деца от предния набор явно са парашутисти.

# 731
 • Мнения: 1 881
Да, Гале, точно парашутисти са, отначало нашата директорка се кълнеше , че няма деца друг набор, а като видях на тържетсвото миналата години едни мънички деца, които познавам, тончо 1, 9 г. по  - малки от Дени, явно са ги взели през годината:)

Но не ме притеснява изобщо нивото на групата, не виждам да се отразява на моето дете това, тя си комуникира и с малки, и големи еднакво:)

# 732
 • София
 • Мнения: 5 311
Мими, вярвам ти, защо да не ти вярвам. Никол си пише името, на брат си, мама и тати. Знае 90% от буквите, но й ги пиша, когато тя поиска. Така аз да седна да я уча - не. И мислех тази година да пропуснем английския в градината, но не би. Тя искала, учителките хванали баща й и го накарали да я запише.  Confused

# 733
 • Мнения: 988
И аз я записах на английски. Иначе 2-3 деца стоят като наказани, имат право само да си рисуват, за да не пречат на другите.
Пък им е всеки ден. Снощи е било само 1 момиченце и ми стана много тъжно за него.

# 734
 • София
 • Мнения: 5 311
Ами при нас ги водят в друга стая записаните. Определено не са всички деца. Тя вече 2 години ходи, но учителите са хипер несериозни. Сменят се постоянно, не идват всеки път (2 пъти седмично е), изобщо...несериозна работа е отвсякъде. Изобщо преди 1 клас за мен е само разнообразия. Учат около 100 думи според мен, а в училище ще ги научат за 2 седмици вероятно, не за цяла година.

Общи условия

Активация на акаунт