Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • 1
 • 2
 • Всички
 • Мнения: 66
***************************************** рекламна публикация *****************************************

Неспокойният сън и нервните бебета
След раждането – нощният плач
Първите месеци с бебето са много трудни. По-скоро са много изморителни, защото цялото семейство пренастройва режима си към този на най-малкия му член.  

Децата преживели по-дълго раждане или внезапния преход към света при секцио, имат по-специална адаптация и са по-нервни, страдат от нощен плач, имат нарушен ритъм на бодърстване и сън.

Малкото дете – трудното заспиване и нощното бодърстване
През втората година от живота си малчуганите започват да се срещат с много нови предизвикателства, имат безброй нови преживявания и това като цяло се отразява на способността им бързо да се успокояват и да заспиват вечер. Тогава се появяват и първите страхове (от тъмно, самота и т.н.)

Решение: За трудните първи месеци на адаптация Немският хомеопатичен съюз е създал комплексния хомеопатичен препарат Дормикинд. Благодарение на специално подбраните си съставки той повлиява състоянията на безпокойство и нарушения на съня при кърмачетата и при малките деца. Препоръчителната дозировка е 4 по 1 таблетка на ден. Съдържа - венерина обувка, магнезиев карбонат и цинков изовалерат.


Клинични проучвания: Ефективността и безопасността на Дормикинд е многократно доказвана в редица клинични проучвания. Едно от тях е проведено върху 57 деца на възраст от 3 месеца до 6 години. Мултицентровото проучване от 2008 г. показало, че приемът на Дормикинд чувствително укрепва съня и успокоява децата, ефектът се разгръща при 73% от малчуганите в рамките на първите две седмици от лечението. Децата в изследването са лекувани 4 седмици, което е и препоръчителната продължителност.
Изтеглете цялата статия (PDF) >>>

*** статията е предоставена от сп. Моето дете ***

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 12:47 от BG-Mamma™

# 1
 • Мнения: 34
Как се справя вашето бебе или малко дете с промяната на обстановката?

Най-сериозната промяна на обстановката е, когато например детето постъпи за лечение в болница- огромният стрес от цялата обкръжаваща среда и притесненията на майката често са толкова травмиращи дори и за спокойния малчуган, че той заспива  трудно, а сънят е неспокоен и накъсан.

Можете да помогнете на детето в подобна екстремна ситуация.

Ако състоянието е само реакция на този стрес и детето по принцип си е спокойно, то разтваряйте му вечер преди лягане 3 таблетки Дормикинд в 30-50мл топла вода и му давайте да я изпие на глътки или от шишето с биберон. Можете да помагате по този начин на  детето, докато се адаптира или докато се върнете у дома.

# 2
 • Мнения: 66
АБВ на приспиването или как да създадем режим на бебето само за седмица

Специалистите съветват някъде към третия месец на малкото да се започне с първите уроци по добри навици за сън. На шега бихме могли да кажем, че до тези заветни 3-4 месеца стигат и силите на родителите... В началото безсънието за семейството се приема като нещо естествено, но постепенно то може да се превърне в сериозен проблем. Има моменти, в които даже забравяш какво беше, когато се наспиваше добре. Ето защо изграждането на добър режим за сън е гаранция за спокойствието на всички у дома. Усилията наистина си заслужават.

Понеделник
Изграждане на ритуал за сън
Сигурно сте се наслушали на обяснението, че в утробата малкото не е имало как да различи деня от нощта. Така често се илюстрира защо в първите месеци децата се будят по-всяко време на денонощието и това трудно може да се повлияе. Всъщност това е първият проблем, които се налага да бъде решен. Ето как да подскажете на малкото кога е време за следобедна дрямка например и кога идва ред на нощното спане. На първо място будете детето всяка сутрин по едно и също време и то когато  е достатъчно светло навън. През деня леглото на детето трябва да е на светло, например до прозорците на стаята. Така когато то се събуди, ще свикне, че е време за игра, а когато е тъмно ще се научи, че отново трябва да заспи.
Нощният сън трябва също да е придружен с определени ритуали, като четене на книжка, музика и т.н. Сами постепенно ще откриете какво работи при вашето дете. Съответно през деня не трябва да има такива ритуали.

Вторник
Повторение и отново повторение
Ако например при вашето дете все още са чести нощните хранения, продължете в посока да му помагате да разграничава деня от нощта. Храненето през нощта трябва да става в притъмнена стая, направете нещата така, че да са релаксиращи, а не стимулиращи активността на детето. И обратното – през деня храненето може да е свързано с песнички и игри.
Обърнете внимание какво точно успокоява бебечето за нощен сън. Вечерното къпане успокоява някои деца, но други активизира. Тихият шум от телевизор или радио приспива едни, но разбужда други...

Сряда
Когато плачът започне
Подгответе са за най-трудния момент – оставянето на бебето, докато е будно в леглото. Повечето родители много се притесняват и не могат да издържат още в първите минути на плача. Специалстите считат, че 15-20 минути плач няма да навредят на малкото. Ако се наложи, може в началото да отидете да го видите в леглото, но не палете лампата и не го взимайте. Избягвайте да му давате храна, мляко или вода. Следващата нощ то ще се събуди и ще плаче, докато не ги получи.
Не забравяйте да си повтаряте, че колкото и де е трудно целта е добрият сън на цялото семейство.

Четвъртък
Първите признаци, че то се учи
Разбира се миналата нощ е била дълга... Но продължете в същия дух. Скоро малкото ще разбере, че плачът не води до резултат. Само ако се налага, отидете при него, но не за повече от 10 минути. Най-важното е, да бъдете упорити. Не се отказвайте, само крачка назад и следващата нощ ще е още по-трудно.

Петък
Бебето е по-спокойно
В повечето случаи децата имат нужда от 3 до 5 дни, за да свикнат с новия режим. Ако при вас още има дълги минути на плач, може да погледнете как е бебето, но за не повече от 15 минути и то така, че да не ви вижда то. Например през процепа на вратата. Все още нощните хранения може да са проблем. Ако сте преценили, че е рано да го отучите от тях, ги правете тихо, на тъмно и успокояващо. Погрешно е схващането, че по-едрите бебета (тези над 6 килограма на 3-4 месеца) имат нужда от нощни хранения. Децата се будят не защото са гладни, а тъй като при по-честото хранене е нормално и по-често да има мокри пампперси.

Събота
Сънчо вече е приятел на малчо
Чувате ли тишината? Битката е почти към края си, но все още сте неспокойни и ви се иска често да проверявата мъничето. Спокойно! Облечете го в топла пижамка, така че да не се тревожите дали не се е развило. Ако се събуди, оставете го да се успокои само. Време е и вие да релаксирате и да се настроите за сън.

Неделя
Време е всички да поспят
Време е да се поздравите! Погрижихте се за цялото семейство и вашето дете има чудeсни навици за сън! Така всички ще се чувстват здрави и отпочинали. Разбира се, възможно е при болест или нова обстановка този режим да бъде развален, но много лесно ще се върнете към него, защото малкото вече знае как.

Послеслов
За да улесните изработването на вашата програма, верен помощник ще ви бъде и препаратът Дормикинд. Истината е, че идеалният вариант е да съчетаете програмата с препарата. Така успехът е гарантиран.
И да разкрием една малка тайна – това е продукт за цялото семейство, подходящ при безсъние и за мама, и за малчо. Казвам го от опит. За малките деца дозата е по таблетка 4 пъти на ден, а за възрастни по 2-3 таблетки също 4 пъти на ден.

Сладки сънища!!!

# 3
 • Мнения: 66
Предстоят летни пътешествия, смяна на обстановката, нови впечатления - това често се отразява стресово на малките деца и е възможно да имат проблеми със съня. За да осигурите спокойствието на цялото семейство, не тръгвайте без Дормикинд таблетки. Можете да го давате няколко дни преди планирано пътуване, 4 пъти по 1 таблетка на ден, разтворени в малко водичка за най-малките. Особено подходящо средство за по-чувствителните и нервни деца.

# 4
 • Мнения: 0
Предстоят летни пътешествия, смяна на обстановката, нови впечатления - това често се отразява стресово на малките деца и е възможно да имат проблеми със съня. За да осигурите спокойствието на цялото семейство, не тръгвайте без Дормикинд таблетки. Можете да го давате няколко дни преди планирано пътуване, 4 пъти по 1 таблетка на ден, разтворени в малко водичка за най-малките. Особено подходящо средство за по-чувствителните и нервни деца.

И тук ще кажа, че ако имах дормикинд преди 21 години, когато дъщеря ми беше на 9 месеца, може би щях да си спестя толкова много проблеми.

Това дете не заспиваше! Унасяше се малко на ръце, като го оставех скачаше и плачеше, не можех да изляза от стаята 1 час, докато поне малко заспи по-дълбоко. Всички баби и дядовци смятаха, че аз съм виновна, а мъжът ми губеше търпение. Накрая съвсем го загуби...

О, как бих давала Дормикинд - стриктно и точно. Толкова ми тежаха тези вечерни часове приспивания, че не го пожелавам на никого!

# 5
 • Мнения: 295
Аз имам следния проблем.На дъщеря ми започнаха да и никнат зъбчетата.Аз и давам Дентокинд,но не се успокоява особено.Постоянно хленчи.Дори люшкането на ръце не я успокоява напълно.А нощем е същински ужас.Трудно заспива и след това спи най-много по час.Имаме около 5-6, че понякога и повече нощни кърмения.Мога ли да и давам Дормикинд за да я успокоя допълнително или има друг продукт,който мога да използвам?

# 6
 • Мнения: 0
Аз имам следния проблем.На дъщеря ми започнаха да и никнат зъбчетата.Аз и давам Дентокинд,но не се успокоява особено.Постоянно хленчи.Дори люшкането на ръце не я успокоява напълно.А нощем е същински ужас.Трудно заспива и след това спи най-много по час.Имаме около 5-6, че понякога и повече нощни кърмения.Мога ли да и давам Дормикинд за да я успокоя допълнително или има друг продукт,който мога да използвам?

Знаете ли, някои деца са наистина много чувствителни към никненето на зъбчетата! Дентокинд показва своята ефективност в рамките на първата седмица - до 3 дни оплакванията намаляват наполовина, а до седем дни при повече от осемдесет процента от децата има пълно подобрение.

Ако сте давали достатъчно дълго Дентокинд, без да се повлияе детето, то може да се преосмисли лечението. Също така е важно да се дава в необходимата доза - 6 таблетки дневно - по 1 през час-два. Вие колко време гго давате?

Дормикинд подобрява значително нощният сън, но ако причината са зъбките, то това първо трябва да се реши. Кажете ми, детето от раждането ли беше неспокойно, или от последното време на никнене на зъбите?

# 7
 • Мнения: 295
Здравейте,по принцип досега дъщеря ми си е спяла нощем.Като изключа 2-3 хранения,които си ги имаме все още.А сега имаме минимум по 6 нощни хранения.Аз давам по 3т Дентокинд и почти сме свършили първото шишенце.Давала съм го и на сина ми,когато имахме проблем със зъбоникненето и бях много доволна.Но той си беше и много кротко бебе.Дъщеря ми е малко по-темпераментна и явно с по-нисък праг на болка.Какво друго мога да и давам за успокоение при зъбоникненето?Дормикинда само успокоява нощния сън, така ли?

# 8
 • Мнения: 98
Здравейте,
Според  мен  е  страшно  много  да  се  дават  толкова  хранения  през  нощта.
Трябва  категорично  да  ги  спрете.
Детето  ви  е  неспокойно  и  от  зъбките,  и  от  емоциите  през  деня  и  храненията  са  се  превърнали  в  лош  навик.
Смятам  че  приема  на  Дормикинд  3  пъти  по  една  табл.  ще  облекчи  състоянието.
С  поздрави  д-р МАРИО Янакиев

# 9
 • Мнения: 295
Как да ги спра нощните хранения?Тя отказва да пие вода,отказва и биберон-залъгалка.И единстветното което приема е кърма.Може да суче само по 2-3 мин,но си го търси и явно се успокоява така.Въпреки че давам Дормикинд тази нащ от 12 до 2,30 е ревала без да спре.Успокои се 30мин след като дадох Хексалгин.Пробвах и Нурофен преди това,но той не помогна.

# 10
 • Мнения: 98
Дормикинда  трябва  да  се  приема  по-продължително  време  и  в  посочената  доза.
Категорично  трябва  да  преустановите  подаване  на  храна  между  12  часа  и  6  сутринта.
Хексалгина  не  е  показан  за  това  състояние.
С  поздрави  д-р МАРИО Янакиев

# 11
 • Мнения: 0
 Добре ли е да се дава Дормикинд на двумесечно бебе.Като цяло сме спокойни,но като дойде време за сън са едни ревове,люшкане на ръце и т.н.?

# 12
 • Мнения: 98
Здравейте,
Напълно  е  подходящ Дормикинда  за  вашето  дете.
Той  ще  омекоти  този  дискомфорт  и  неспокойствие.
Препоръчителна  доза  - 2 пъти  по  1  табл.
С  поздрави  д-р МАРИО Янакиев

# 13
 • В.Търново
 • Мнения: 3 302
Давала съм го на по-голямото ми дете,категорично не му помогна! Peace

# 14
 • Мнения: 98
По принцип  ефектът  от  медикаментите  е  индивидуален .
Предимството  на  Дормикинда  е ,че  е  единствения  препарат който  може  да  облекчи  дискомфорта  в  тази ранна  възраст.

# 15
 • Мнения: 34
Сега е времето на летните пътувания. Когато сменяте обстановката на кърмачето и малкото дете, това може да е стресиращо за него в началото, независимо от положителния ефект на лятната почивка. Ако има детето проблем със заспиването в новата обстановка, най-леко и безопасно е да му помогнете с Дормикинд за първите 2 - 3 дни, докато се адаптира.

# 16
 • Мнения: 66
И възрастните не сме защитени от проблеми с адаптацията по време на лятната почивка - друга възглавница, легло, шумове... Дормикинд е продукт за цялото семейство. Детската доза е 4 пъти по 1 таблетка на ден, за възрастни дозата може да бъде удвоена или утроена. Приятна отпуска и сладки сънища за децата, майките и татковците!!!!

# 17
 • Мнения: 45
Здравейте! Дщеря ми е на 2 месеца и си спи чудесно през нощта ( 8 - 10 ч.) с едно събуждане за хранене, но през деня отказва да спи, много е нервна и плаче. Понякога дори разнасянето и люшкането не помагат...Педиатърката ни предписа Дормикинд 3х1 хапче. Подходящо ли е да го давам при наличието на нормален нощен сън? Благодаря предварително.

# 18
 • Мнения: 66
Здравейте,
Да, можете спокойно да давате Дормикинд, дори при наличието на достатъчно нощен сън. Продуктът е много подходящ за по-неврни и активни през деня деца и като цяло успокоява и подпомага физологичните процеси на сън-бодърстване. Освен това Дормикинд е напълно безопасен, единственият подходящ за тази възраст. Можете да давате 4 пъти по 1 таблетка или 3 пъти по 1 таблетка, разтворете ги предварително в малко вода. Спокойни сънища на малката принцеса!!!!

# 19
 • Мнения: 34
Една изпробвана рецепта при малки деца, които трудно заспиват или се събуждат нощем от съниша, или бълнуват.

Това са обикновено много впечатлителни деца. Много помага преди сън чаша топло прясно мляко , в което е разтворена една лъжичка мед - млечният белтък заедно с меда имат силно успокояващо действие на психиката.

Общи условия

Активация на акаунт