Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 4 авг. 2004, 14:23 ч.

Черен списък - гр.София

 • 817 161
 • 2 981
 •   1
Отговори
# 2 925
 • Мнения: 17
не ходете при гинеколог Виктор Ангелов в аонсото. Иска пари за отпускане на болнични,не казва нищо съществено за бременността ,пола не разпозна,стара апаратура и мн.др.

# 2 926
 • София, жк. Борово
 • Мнения: 19
Да споделя за д-р Нина Боева, мамолог и образен диагностик в МБАЛ 'Сердика'. Чаках пред кабинета й с жестоки болки един час, като през това време тя вкара в кабинета с предимство три свои приятелки да се кискат вътре. Най-накрая ме прие. Понеже не бях с направление, първото, което ме попита е дали съм платила, а не какво ми е. Когато казах, че на рецепцията не са ми искали пари, тя се възмути. Прегледа ме набързо, каза, че имам мастопатия и да си правя контрастни душове. Не ми написа рецепта, но ми взе всички документи, които носех и каза да платя и да се върна. Отидох, платих и на рецепцията попитах какво трябва да занеса в кабинета. Там казаха, че нищо. Върнах се, тя пак ме попита: 'Платихте ли?!' Извадих касовия бон, тя го огледа, върна ми документите, както се освобождават заложници, и си влезе в кабинета. Без коментар.  Shocked

# 2 927
 • Мнения: 1 095
Здравейте,
Моя фаворит е д-р Каменов от Греенберг. Ужасно отношение, питаш го нещо той ти се тросва, ама не ти отговаря конкретно, на всичко отгоре, след като излезеш от кабинета, започва да те обсъжда с жените от регистратурата, какво ти е , какво ти бил казал ... абсолютен дебил. Само говори за баща му , на времето, какъв титан в гинекологията бил. НЕ ми помогна с нищо.

# 2 928
 • Мнения: 2
Здравейте,

Вероятно почти всеки лекар има зад гърба си пациенти на които е помогнал и такива на които не е успял да помогне. Тази част от лекарите, обаче, които вредят на своите пациенти, определено трябва да бъдат споменати.
Аз съм на 30г. От всички АГ доктори, които съм посещавала във времето, мога да кажа, че добрите АГ за мен са д-р Божидар Славчев, Георги Коларов, д-р Стефан Ковачев и д-р Румен Велев. Това са лекари решаващи проблеми!
Попадала съм и на много, които са напълно некадърни /за мен/, като личната ми класация оглавява доц. Виолета Димитрова. Много мога да разказвам относно впечатленията си от нея. Едва не ме осакати това чудовище, а отделението на което е ръководител в МД е по-скоро ветеринарна клиника /като материална база и "отношение към работата" и към жените попаднали там/... Полазват ме тръпки от отвращение сещайки се за нея и преживяното преди месец...
За първи път се включвам във форума. До сега смятах, че моите преживелици не са така сериозни, за да разказвам за тях, но за Димитрова ми се искаше да алармирам.
Историята е свързана със задържан в матката аборт /missed abortion/ и последвало неуспешно абразио от Димитрова, проблем с упойката, по време на манипулацията, пропуск да бъде проверена кръвната ми група, която е A1 (-) и налага обезателното инжектиране на анти-D-гама-глобулин /, който ме изпратиха да си набавям сама /защото настоявам да ми се постави/, а всъщност следва да ми бъде подсигурен от лечебното заведение и инжектиран ЗАДЪЛЖИТЕЛНО/, последвала необходимост от реабразио, тъй като не бях изчистена добре...и т.н. ..... Сега , когато всичко отмина и благодарение на д-р Велев, вярвам, че скоро отново ще забременея и че опитите на Димитрова за осакатяването ми са неуспешни.

# 2 929
 • Мнения: 5 731
Не бих се доверила на Велев за нищо на света. Ако ми каже "Добър ден", веднага ще погледна небето за да видя къде е луната и колко финикийски знаци пише на нея.

Заради него и негово решение щяхме да умрем аз и детето ми. Аз с Дик синдром и сърдечна недостатъчност след него, а детето с огромна вътреутробна инфекция (родено в 34 седмица). Роман мога да напиша за първите 22 дни след раждането ми и Шейново.

# 2 930
 • Мнения: 13
Здравейте, мили момичета! Не зная откъде да започна...дали от болката и опустошеността, които усещам или от разбитите надежди, които завинаги убиха нещо в мен. И аз, като много от вас, се доверих на едно от най- големите светила-д-р Стаменов. Тръгнах с огромна надежда и с увереността, че всичко ще стане така, както съм си го представяла...та, нали той е най- добрият...Благодарна съм за това, че ми помогна за хиперплазията, която ме съсипваше Embarassed ден след ден, но от там нататък- нищо- Чакаш на огромни опашки, играеш си на нерви дали ще те запишат за преглед при него или не, защото дори и да си му пациент, чакаш ли чакаш. И всеки път говорене с недомлъвки- да...добре е...и до там. Първа манипулация- един ембрион и дотам- втора, трета- нищо...Нито лечение, нито надеждица- нищо...Накрая, след като ми бе заръчал да отида на следващия месец, за да видим какво ще правим, операторката от клиниката ми рече по телефона: О, той има много пациенти. Ще Ви запиша в списъка, щом Ви е казал, пък той да прецени какво да прави...И аз чакам, чакам...накрая същата дама ми звъни и ми казва: Докторът каза да Ви изпратя при д-р Райков. Много пациенти има и не е възможно да Ви смести...Само казах: Разбирам! Простих се с надеждата за дете благодарение на силното желание да помагаш избирателно, докторе! Е, да! На 45 вече си е късничко...Сега се чувствам по- опустошена, по- осиротяла, по- обедняла от когато и да било...Остана ми само спомена за онова, което толкова исках да осъществя и рефинансиращия кредит, с който да помогна на бюджета си. Благодаря!

# 2 931
 • Мнения: 1
Искам да включа в черния списък д-р Марта Дончева - гинеколог в Тина Киркова.
Причините са следните:
Бях два пъти на преглед при нея, бременна съм в седма седмица. Д-р Дончева започна много манипулативно да ме убеждава да прескоча скринингите и предварителните изследвания, и да си направя амниоцентеза. Беше толкова настоятелна, че аз се обезпокоих и я попитах смята ли, че риска при мен е по-голям, защо е нужно да прескачам скринингите? Обясни ми, че не е по-голям, че макар и да има риск от аборт при амниоцентезата, след нея съм щяла да се чувствам толкова спокойна, че си струвало да не правя предварителни скрининги, а направо - амниоцентеза.
Дори скринингите да показвали липса на риск от дефекти на плода, понякога, в единични случаи, се раждало дете с дефект.
Майка й също е лекар гинеколог и прави въпросното изследване амниоцентеза.
В случая поведението на д-р Дончева определям като непрофесионално, некоректно и подвеждащо и накърняващо правата на пациента!

не съм съгласна с теб аз, смятам че марта дончева е най-добрият гинеколог. когато отидох при нея тя се отнесе много коректно  с мен .и моля ви спрете да я черните и си помислет че може да го е направила за ваше добро.и също когато някой се поинтересува коя е марта дончева на първо място излиза черен списък.тази жена изроди и двете ми деца и з съм много доволна от нейната работа.и вместо да мислит какво лошо да кажете за нея по добре и поднесете букет.ако не знаете как се прави.прави се така  bouquet

# 2 932
 • при късмета
 • Мнения: 11 350
не съм съгласна с теб аз, смятам че марта дончева е най-добрият гинеколог. когато отидох при нея тя се отнесе много коректно  с мен .и моля ви спрете да я черните и си помислет че може да го е направила за ваше добро.и също когато някой се поинтересува коя е марта дончева на първо място излиза черен списък.тази жена изроди и двете ми деца и з съм много доволна от нейната работа.и вместо да мислит какво лошо да кажете за нея по добре и поднесете букет.ако не знаете как се прави.прави се така  bouquet
Първо, изреченията започват с главни букви. Второ, ти се регистрира, като мъж, за да напишеш как си раждала при въпросната лекарка. Трето, за похвали има бял списък. Четвърто, не можеш да заповядваш на хората да се оплакват от някой лекар, особено след, като са описали случая.
Ако я имаше в белия списък, щеше там да излиза при търсене, а не тук, нали си наясно?

# 2 933
 • Мнения: 650
И аз да се включа в черния списък... За съжаление не зная точно името на лекаря, защото той дори не пожела да се представи, но става въпрос за Денталната клиника в Младост в 25 поликлиника, някъде около 30-35 г. кестеняв мъж говорещ леко на меко...
Заведох към 23 снощи дъщеря ми, която е на 4 г. с доста подута и болезнена афта в устата. Държа да отбележа, че се обадих предварително, да попитам дали могат да прегледат толкова малко дете /в сайта им иначе пишат, че имат много добър детски стоматолог/. Казаха елате. Заведох детето, защото изведнъж му се поду много устната и се притесних да не стане проблем. Първо бяхме посрещнати изключително нелюбезно. Прекъснахме гледането явно на някакъв сапунен сериал. После натисна малката на стола и и разчекна устата без да се съобразява, че детето го боли... То милото се разплака докато уж я почистваше с нещо според мен беше спирт. Искаше да и сложи някакво кафяво, но тя не си отваряше устата. Започнахме с татко и да я увещаваме, а тоя се развика, че щял да я накара по грубия начин, до кога да я чакал нямало само с нея да се занимава... Опитах се да сдържа яда си надявайки се да увещая малката да я намажат и да си тръгнем и в този момент чух.
"Аиде ма, кифло, млъквай веднага. До кога ще те слушам тебе"... Направо не можех да повярвам на ушите си. Казах край само го чаках да каже една дума. Стоях втрещена и очаквах мъжа ми да го хване за гърлото... Как може такова отношение към малко дете. Добре, че съпруга ми успя да се овладее взе детето и каза тръгваме, ще  я заведем утре при някой специалист да я погледне.
Може би поста ми е дълъг извинете, но все още съм ужасно шокирана от държанието и тази бруталност . За мен такива  нямат право да упражняват професия, която е свързана с други хора.
Пиша това, за тези, които биха проверили за мнения в тази стоматология - не отивайте там.
Това, защото за мен това не е никакъв стоматолог не заслужава нито един пациент и искрено му пожелавам, отношението което изтърпя детето ми да му се връща постоянно.

# 2 934
 • Мнения: 1 745
Нали ви е ясно, че с оплакването в бг мама няма да има никакви последствия за въпросния стоматолог в случая. Моля да се обърнете към РЗОК, към телевизиите, Господари на ефира - където се сетите, а не да си остане мнение тук и я го прочете някой, я не.

# 2 935
 • Мнения: 650
Нали ви е ясно, че с оплакването в бг мама няма да има никакви последствия за въпросния стоматолог в случая. Моля да се обърнете към РЗОК, към телевизиите, Господари на ефира - където се сетите, а не да си остане мнение тук и я го прочете някой, я не.


Знаете ли, аз съм на мнение, че е добре да бъде записано тук, защото много хора вече знаят и търсят мнения, за това, което ги интересува точно в този сайт.
Иначе, надявам се да стигна и до някакви санкции - вече съм пуснала жалба до Съюза на стоматолозите и до Асоциацията за защита на пациентите и очаквам отговор.

# 2 936
 • Мнения: 1
Здравейте, момичета. Попаднах на ужасен доктор срам за гилдията! Наложи ми се да отида на невролог и си записах час при д-р Петър Младенов, който се оказа възрастен мъж и започна със странни въпроси около личния ми живот, че трябва да се омъжа, че съм хубаво момиче.Първият път бях придружена от баща ми, който ме изчака и нямаше проблем, поради факта. Но втория път, когато отидох за изследванията, ми каза, че пак трябва да ме прегледа. Стори ми се странно, но след като отидох за схващане в крака, той започна много странен преглед. Накара ме да сваля бельото си и понеже отказах, започна да търси някакви лимфни възли. После поиска да види, дали имам гръбначно изкривяване, и ми разкопча сутиена!!! Аз скочих и го попитах какво прави?! Погледнах към него и видях, че ципът му е разкопчан!!! Този човек е ужасен перверзник, излязох ужасно шокирана и потресена със сълзи на очи!!! Момичета, моля Ви никога не ходете при този човек. Срещу него след пусната жалба в Комисията по етика през 2011 година е наказан с глоба три заплати. Има много материали в интернет и предавания по случая с други пострадали момичета. Той практикува в Перник и в София - МБАЛ "Св. София". В момента се опитвам да се свържа с Комисията по етика, засега неуспешно и да подам жалба, както и в болницата,където работи.
http://www.btv.bg/video/action/predavania/kodkriminalno/videos/k … tar-mladenov.html

# 2 937
 • Мнения: 3 831
"доц." Соня Върбанова УНГ с кабинет в ИСУЛ  #2gunfire

Наскоро бяхме при въпросната "лекарка", защото ни посъветваха да отидем в ИСУЛ при проф. Попова, но тя беше в отпуска, затова решихме да отидем при Върбанова.

Отказа съвет, консултация, преглед и каквото и да е. Изгони ни, като се държа изключително отвратително.

Тази женица, този "доц.", това човече се държа по най-просташкия, отвратителен, унизителен начин с уплашени, обезверени, отчаяни хора, дошли при нея за помощ, ако ще и платена. Никой лекар никога не бива да отказва помощ на пациент, а тя дори съвет не ни даде какво да правим, какво да предприемем.
Отидохме и ни попита какви са оплакванията, а когато ѝ казахме, че има "загуба на слух", избухна и каза, че там диагнозите ги поставяла тя. Вместо да не ни увеличава излишно тревожността, тя ни нахока с висок, арогантен тон и ни изгони, огласяйки целия етаж на болницата с дразнещото си викане, защото сме били отишли първо в частна клиника, вместо в държавна. Тя не могла да се занимава с такива, които ходели и на други места за преглед, особено в частна клиника, защото щяла да си компрометира дейността и лекарското звание. За Хипократовата клетва едва ли е чувала, щом на първо място не са пациентите, а глуповатите ѝ, криви, неправилни разбирания, "службицата" ѝ, егоцентризмът и егоизмът ѝ. Пациентът е девета дупка на кавала. Държи се с хората като с някакви нисши дразнещи същества, отишли да ѝ нарушават спокойствието и така им говори. Изключително неуравновесена, истерична, груба, невъзпитана и глуповата с нейните абсурдни, смешни разбирания и вярвания. Не знам какви са ѝ проблемите и не ме и интересува, но е супер комплексирана и нервозна, избухлива и нетолерантна. Това, че хората са уплашени и изглеждат смачкани от проблема си, не означава, че са някакви суеци, с които може да се отнася така, да им крещи, да ги обижда и унижава. Някой ден ще попадне на някой по-нервен, агресивен и невъздържан баща, който ще я накара да види звезди посред бял ден.
Лекар, за когото НЕ пациентите са на първо място, а някакви негови глупави разбирания, вярвания, страхове, комплекси, егоистични приоритети, не трябва да бъде лекар. Лекар, който отказва дори консултация или съвет, не трябва да бъде лекар.

Никога никога не се унижавайте да отидете да търсите помощ от тая!

За наше щастие и късмет Професор Попова се върна на работа и отидохме при нея след това. Изключителен професионалист и много много добър Човек, истински Лекар.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2014, 13:12 от Estellia

# 2 938
 • Сф
 • Мнения: 3 626
Да, има такива "лекари"..Горенаписаното се отнася с ПЪЛНА СИЛА за проф Татяна Червенякова шеф -ка на инфекциозна болница.НЕВЕРОЯТЕН ПРОСТАК както с външни, така и с колеги! Надявам се никой да не допира до нейните решения и стил на държане. Никакво състрадание към слабия,бедния, болния, към дете. ЕТО ТОВА И ОТИВА НАЙ МНОГОА-ТЪРГАШ! 1. негативно определение за търговец или бизнесмен;
може да включва всевъзможни отрицателни характеристики, присъщи на някои от хората, които упражняват такъв тип дейност - най-често свързани с липсата на честност и морал
2. човек, готов да продаде (да изтъргува) всичко, дори и най-милото си

# 2 939
 • Мнения: 2
Здравейте, мили момичета! Не зная откъде да започна...дали от болката и опустошеността, които усещам или от разбитите надежди, които завинаги убиха нещо в мен. И аз, като много от вас, се доверих на едно от най- големите светила-д-р Стаменов. Тръгнах с огромна надежда и с увереността, че всичко ще стане така, както съм си го представяла...та, нали той е най- добрият...Благодарна съм за това, че ми помогна за хиперплазията, която ме съсипваше Embarassed ден след ден, но от там нататък- нищо- Чакаш на огромни опашки, играеш си на нерви дали ще те запишат за преглед при него или не, защото дори и да си му пациент, чакаш ли чакаш. И всеки път говорене с недомлъвки- да...добре е...и до там. Първа манипулация- един ембрион и дотам- втора, трета- нищо...Нито лечение, нито надеждица- нищо...Накрая, след като ми бе заръчал да отида на следващия месец, за да видим какво ще правим, операторката от клиниката ми рече по телефона: О, той има много пациенти. Ще Ви запиша в списъка, щом Ви е казал, пък той да прецени какво да прави...И аз чакам, чакам...накрая същата дама ми звъни и ми казва: Докторът каза да Ви изпратя при д-р Райков. Много пациенти има и не е възможно да Ви смести...Само казах: Разбирам! Простих се с надеждата за дете благодарение на силното желание да помагаш избирателно, докторе! Е, да! На 45 вече си е късничко...Сега се чувствам по- опустошена, по- осиротяла, по- обедняла от когато и да било...Остана ми само спомена за онова, което толкова исках да осъществя и рефинансиращия кредит, с който да помогна на бюджета си. Благодаря!
Категорично не мога да се съглася ...израза "лекува избирателно" е твърде краен и направо обиден точно за този човек. Това не е така и не мисля, че неговото име трябва да е в подобен списък. Да, наистина е изключително добър лекар, затова има толкова много хора, които искат да бъдат негови пациенти - факт!И това, че има толкова много, говори за нещо - за професионализъм.  Не знам какъв е случая, не искам да задълбочавам, защото съм наясно какво е да се бориш за бебе, да си обезверен от самотата и липсата на дете в живота ти...но не съм съгласна, да се вкарва името на доказан лекар в подобен списък.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2014, 22:20 от damyana_g

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт