Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 4 авг. 2004, 14:23 ч.

Черен списък - гр.София

 • 825 547
 • 2 982
 •   2
Отговори
# 2 970
 • Мнения: X
Не ви препоръчвам д-р Надежда Лисичкова - педиатър! Поведох се от това, че я има в белия списък, но изобщо не е добър педиатър. Да, гледа да не изписва антибиотици, но изписва неща, които не помагат на бебето и когато я помолиш за нещо по-силно и ефективно (напр. за колики) тя не изписва нищо и те упреква, че не се дава правилно. Не може да пише рецептите правилно, в аптеката винаги се чудят какво е написано, защото допуска правописни грешки!!! Недопустимо за какъвто и да е лекар, а камо ли за бебе! Препоръча ни крем с високо съдържание на опасен алерген, добре че в аптеката ни казаха да не го взимаме, защото не е подходящ за бебе! Практиките й са остарели и не помагат с нищо на бебето! За мен тя не е лекар!

# 2 971
 • Мнения: 1
Проф. Христов- алерголог- Токуда болница. Допустимо ли за пациент, който е лежал в алергология и отива с оплаквания за животозастрашаващи алергични шокове, да не си направи труда да прочете епикризите??? Изключително грубо и надменно поведение, стресиращо самия пациент. Отказва да изслушва оплаквания и прави само онова, за което те изпращат... и да искаш да направиш други тестове, не ти дава възможност да се обадиш.  След излизане на резултати не разяснява, нервничи при всеки въпрос и не ти дава право да се обадиш. Недопустимо е такова арогантно поведение, злепоставяне в коридора пред други пациенти и изказвания от типа "като сте некомпетентни какво да Ви обяснявам", когато поискаш информация за резултатите.  В крайна сметка имаме право да получим не само здравна помощ, но и човешко отношение. Може да нямаме медицинско образование (но не значи, че нямаме такова), ние ТРЯБВА И ИМАМЕ право да получим информация за здравословното си състояние, за да вземем възможно най- доброто решение за себе си. Ако няма болни, няма да има и лекари. Напоследък и за лекарите, и за пациентите ситуацията е тежка. Но е некоректно, нелоялно и непрофесионално да не вземеш под внимание оплаквания и епикризи на пациент, да не предоставяш възможност за  личен избор (какви други тестове за алергии да се направят, освен предписаните), да унижаваш пациент. Отиваш с оплаквания и надежда да намериш лек и изход от ситуацията, а си тръгваш още по- обезверен, на всичкото отгоре и смутен. Болните са достатъчно стресирани, а здравната система допълнително изостря създалото се напрежение- крайният резултат е болни и недоволни пациенти (клиенти), гневни и нехуманни лекари (търговци).

# 2 972
 • София
 • Мнения: 52
"Д-р" Веселка Пачова от 24 ДКЦ!!!

# 2 973
 • в кукувиче гнездо
 • Мнения: 1 816
"Д-р" Веселка Пачова от 24 ДКЦ!!!
Защо? Тук не се споменават просто ей така имена.

# 2 974
 • София
 • Мнения: 52
"Д-р" Веселка Пачова от 24 ДКЦ!!!
Защо? Тук не се споменават просто ей така имена.

Защото отидох при нея с оплакване, че имам бучка в гърдата, а тя каза, че ми нямало нищо, да не съм преувеличавала, защото цитирам: " - Вие младите носите сутиени с банели и това е нормално." Чак след като настоях ми се обърна внимание от нейна страна. Е, оказа се, че все пак ми е имало нещо - фиброаденом , който беше с внушителни размери и не беше само един. Претърпях 2 операции, защото "нищо ми нямаше". Няма да обяснявам, че когато баба почина, на Пачова й беше много късно да дойде до вкъщи... Отношението й към цялото ми семейство е меко казано цинично и пренебрежително. Бих си помислила, че е лично, ако не ми се бяха оплакали и др. нейни пациенти.

Последна редакция: ср, 03 окт 2018, 12:40 от petyamn

# 2 975
 • Мнения: 37 541
Намирам за нормално лекарят да ви успокои преди прегледа, т.е. да каже, че вероятно няма нищо.
Ако е отказала да ви прегледа, тогава нещата са други...

# 2 976
 • Сф
 • Мнения: 3 780
Не .Не е нормално да успокоява.Като не е сигурен, препраща на специалист.Много е важно да не се неглижира проблем.Времето з а реакция може д а е фатално за пациента!

# 2 977
 • София
 • Мнения: 27
Доц. д-р Таня Тимева -   Медицински комплекс "Д-р Щерев"

Чакаш с часове, никакво отношение, обяснение, внимание, плащаш толкова много пари за консултации по 2-3 минути. Заради нея загубих бебе, защото не беше назначила точните изследвания. Оказа се, че съм имала завишено ниво на НК клетки, което с вливане на интралипид е напълно регулируемо.

# 2 978
 • Мнения: 2
Бих добавила проф. Веселин Павлов от 1ва градска. Останах изумена от грубо отношение, човек дето е изгубил всякаква човещина не може да е лекар...според мен.

# 2 979
 • София
 • Мнения: 215
Др Ала Камел, Исул, УНГ. Останах разочарована от неглижирането на Проблема, с който отидох при него. При това частно, платих си като поп. Лечението за синузит е несериозно, сякаш е обикновена хрема. Изказването и на негови колеги за него самия не бяха цветущи. Така че ако лекуват настинка - Ок. Иначе за по сериозен проблем не го препоръчвам. Нека други не си патят като мен!

# 2 980
 • Мнения: 3
Професор Христов, алерголог в Токуда. Отидох за тест за алергия към упойки, тъй като ми предстои интервенция. Носех си стари изследвания, които два пъти се пробвах да му дам, но той не погледна. Още докато говорех се обърна и защрака на клавиатурата. Тогава си зададох и един от въпросите. Не последва никакъв отговор от него. През целия разговор ме попита само каква упойка ще ползват. Аз не знаех и той извъртя очи и изпуфтя. Имах въпроси, не ми даде да ги задам. Прекъсна ме с думите, че съм му пречела да се съсредоточи...и това докато ми рисуваше точките за теста. Докато чаках да стане теста излезе и само врътна глава да влизам. Но имаше няколко човека около мен и настана объркване кой да влезе в кабинета. Всички попитахме “аз ли”, а той пак само врътна глава по посока на вратата и си влезе в кабината. След като приключи прегледа и му подписах всички формуляри успях пак да си задам въпроса, на който той отговори, че не знаел. Попитах дали може да ме насочи към лекар, който може да ми помогне. Пак същия отговор. Не ме попита в момента дали вземам лекарства, абсолютно нищо. Накрая написа, че съм твърдяла, че имам алергии. Ами ако беше погледнал тестовете щеше да види и че са доказани, а и теста при него беше положителен за някои от пробите. Имала съм нормално дишане, но той не ме е прегледал, иначе щеше да чуе астматичните ми хрипове, също доказани от няколко негови колеги. На излизане разбрах, че това му е нормалното отношение към всички. А си мислех, че доцентката (не и помня името) в МА е зле...

# 2 981
 • Мнения: 32
Здравейте,
бих искала да добавя един млад доктор в този списък и разбира се ще се аргументирам. Бих искала да кажа, че ми е изключително неприятно да стигам до тук, но се надявам да бъда полезна и да няма други разочаровани.
Става въпрос за д-р Анита Гановска - Акушер- гинеколог, която работи във Военна болница и Люлин Мед, доколкото разбрах.
Първоначално беше доста изчерпателна, заливаше ме с информация и термини, които за първи път чувах. Говереше с мен все едно говори с робот, а не с бременна за първи път. Когато започнах да й задавам въпроси ме гледаше подигравателно и ми отговаряше иронично. Почувствах се все едно трябва да знам какво означават всички тези термини, които тя изсипа за около 5 минути. След като ми направи изследванията, които са по здравна каса, без да ми обясни, в кой месец какво точно се прави без изобщо да ми предложи ако желая да пусна други изследвания, които не са включени по здравна каса ми обясни, че трябва да си пусна втори път урина, защото по здравна каса не била СТЕРИЛНА,  и най- вероятно съм със цистит, и поради тази причина в 11та седмица ми изписва антибиотик. Освен това съм имала гъбички и задължително трябва да се излекуват на минутата. След консултация с истински гинеколог, разбрах, че до 13тата седмица, не бива да се използват никакви по- силни лекарства, камо ли антибиотици. Той ме посъветва, да изчакам още малко, но се оказа, че изобщо нямам цистит. След 3ти преглед при докторката, която си личеше, че не и се занимаваше с прегледи по каса и гледаше набързо да ме изгони от кабинета, се почувствах наистина не на място. Но тя все пак ми беше казала, че е рано за дадени изследвания. Поради тази причина отново я потърсих за консултация, но тя ми се разкрещя и ми обясни, че след като не ходя при нея всеки месец на консултация(за което не ми беше обяснила предварително) нямаме никакви взаимоотношения и не желае да се занимава с мен. Бих искала да се знае, че предавам думите й абсолютно дословно и за мен това е непрофесионално отношение. Щом няма да им плащаме всеки месец видео-зоните, няма нужда са сме им пациенти. За жалост не само, че има много такива доктори, по жалкото е, че са млади. Не разбирам защо такива доктори работят със здравната каса, като не ги устройва да си направят частни кабинети, но понеже нямат пациенти, тъй като за нищо не стават и използват здравната каса да им донесе такива. Мили дами, когато отидете на гинеколог, за такъв важен момент от живота ви и се сблъскате с такова недоразумение на образователната ни система, просто не правете компромиси. Акушер- гинеколога за всички нас, е не само доктор в този период, той е човека, който не трябва да ни притеснява да му се обадим и през нощта. Поне така ме предразположи истинския професионалист, който ми каза: Моето момиче, нагледал съм се на какво ли не, извади си едно тефтерче и си записвай всичко, което ти казвам, за да си сигурна, че няма да забравиш, а ако забравиш или почувстваш, че трябва да ме попитащ нещо, аз съм винаги насреща! Пожелавам на всички да се сблъскват само с добри професионалисти, а не с измамници, които се интересуват само как да си вземат парите и да ви отбият!

Мен ме оперира доктор Гановска и за мен това е изключително кадърен лекар. Тя и екипът във ВМА ми върнаха надеждата в българското здравеопазване. Изключително внимателна, страшно начетена и човек на първо място.
Надявам се и аз да съм била полезна!

# 2 982
 • София
 • Мнения: 87
Не бих препоръчала д-р Арабаджи от Клиника Щерев. Отидох при нея на 37 години поради проблемно забременяване. Вместо да при предпише изследвания, за да се търси коренът на проблема, тя ми изчете лекция за функционирането на женската полова система, препоръча ми настоятелно донорски яйцеклетки (сигурно клиниката доста печели от това) и ми изписа някаква хомеопатия за надбъбречната жлеза, която се продава само в тяхната аптека. Накратко, изгуби ми година без резултат.
Не бих я препоръчала на никого. Липсва й компетентност и човешко отношение. Иска да те набута с някакви донорски яйцеклетки, без дори да ти изследва яйчниковия резерв!
Сега съм бременна, благодарение на други специалисти от друга клиника, към които се обърнах впоследствие.

Общи условия

Активация на акаунт