Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 9 май 2010, 22:25 ч.

спукано тъпанче?

  • 6 588
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 41

     Мили мами, в паника съм. След вечерното къпане, малката - 1г.7м. си пъхна клечка за уши в ушенцето и силно изпищя. После много дълго плака, душицата на почивки плака и си пъха пръста в ушето да го търка. Нямаше кръв на клечката, а само ушна кал. Не съм наясно дали тече кръв при спукано тъпанче или някаква течнст? При нея нямаше. Като я сложих в леглото се търкаля, ляга върху него, премята се, приплакваше няколко пъти, но вече не бях сигурна дали плаче от болка, дали от уплаха, дали защото вече и се спеше. Моля ви за информация.

# 1
  • Мнения: 4 954
Заведи я веднага да я погледне УНГ специалист. Ако е спукано тъпанчето, лекарят ще прецени дали то ще заздравее само или се налага пластика. При всички положения не трябва да се мокри ухото поне 10 дена, както и се изписват капки за уши. На моят син му спукаха тъпанчето с удар през ухото в училище, при нас пластиката се размина, първоначално казаха че се налага, след това, че е зарастнало добре и няма нужда от пластика. Но задължително иди на УНГ специалист.

# 2
  • Мнения: 835
Това ни се случи преди 1месец и то точно с клечка за уши.При нас лошото беше, че бяхме на почивка/провинцията/ и там ни се наложи да търсиме мед.помощ.
Звънях до София за консулт. по телефона, но трябваше да се види дали е перфорирано тъпанчето или има раничка по канала.за съжаление се оказа, че мембраната е отлепена.
Вече нищо ни няма/ зарастна си сама, не се наложи пластика/, по принцип при малките деца зараства за 1 седмица/така беше и при нас/.
Пихме антибиотик, който се оказа, че е бил напълно излишен/ама провинция........

Спокойно и при вас ще отшуми бързо.

# 3
  • Мнения: 41
     Благодаря ви за бързата реакция. Вчера бяхме при личната. Не ни даде направление за УНГ, каза, че щом не пипа ухото, най вероятно няма нищо. Според нея ни мъчат последните кътници - а те са точно под ушите, затова била кисела. Аз обаче много не й се доверявам, защото знам от други, че е скъпчийка на направления и чака нещата да задълбаят съвсем. Дали да я заведа някъде на свободен прием? Препоръчайте специалист. Дали пък не се шашкам прекалено много и наистина да няма нищо..?

# 4
  • Мнения: 835
Заведи я на ушен задължително, защото все пак си е тъпанче.При много голям процент то зараства само, но ако не зарастне се прави пластика.После може да има проблеми със слуха.
Отиди пак и кажи, че си я изкъпала и тогава е почнало да пищи и да си пипа ушето непрекъснато.Не може да не и погледнат тъпанчето.
Бих ти препоръчала Д-р.Петров в МВР б-ца, работи с направление, но и така да отидеш няма да те върне, страхотен е.Ние ходихме при него, нищо не сме платили, казах, че ще му занеса направление после.Но ако ходиш отиди следобяд, защото сутрин при него е "лудница"
Има страхотна апаратура, пусна ми да видя самото тъпанче, наистина беше отлепено, после хвана коричка и вече нищо и няма

Но докъто не разбереш какво е не го къпи, за да не стане инфекция, това е единствения проблем
.

# 5
  • Мнения: 41
Нищо ни няма!!!!!!!!!!!! newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44
БЛАГОДАРЯ ВИ МИЛИ МАМИ ЗА СЪВЕТИТЕ И ПОДКРЕПАТА!!!!!!!!!!!! newsm20 yesyes yesyes yesyes  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт