Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 20 окт. 2005, 15:38 ч.

Кестени???

  • 4 604
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 165
когато ги варя не ги цепя за да не стават вовднисти,когато ги пека ги бодвам с виличка-и двата вида стават много вкусни Wink

# 16
  • Мнения: 1 489
От както преядохминалата седмица с кестени ,не искам да ги видя.Но иначе ги измивам и варя в тенджера под налягане 20 мин..Пекани никога не съм правила,но знам,че и те са вкусни.
НИКОГА НЕ ПРЕЯЖДАЙТЕ С КЕСТЕНИ.Те са тежка храна и после щях да умра и се чувствах ето така #Silly

# 17
  • Мнения: 510
когато ги варя не ги цепя за да не стават вовднисти,когато ги пека ги бодвам с виличка-и двата вида стават много вкусни Wink


 smile3521
Те са любимата ни храна-на мен,Русокоска,татко и,кучето(то им е най-върлият фен иги яде с обелките Sunglasses)

Отскоро системата ми е следната:
варене-мин 40 мин,без да ги продупчвам + печене във фурната и там 30-40мин-опечени, вече са много лесни за боцкане
.

Да са ви сладки  cook

# 18
  • Мнения: 510


 smile3521
.... + печене във фурната и там 30-40мин-опечени, вече са много лесни за боцкане[/size].

Цитат

Сварени-са лесни за продупчване и печене ,исках да напиша,ама newsm78

# 19
  • София
  • Мнения: 560
Ние ги правим само варени.Мислех да карам майка ми да пробваме печени, ама като прочетох за бомбардировките и се отказах  Laughing Иначе и аз много обичам кестените, но без мезето им  Sick

# 20
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 926
И ние много обичаме кестени. Правила съм варени, но по се харесват печени. Пекох ги на барбекюто. Моето е правено и има тенекийка с дупки, на която сложих кестените. Опекоха се супер и не станаха корави. Чичковците по улиците така ги пекат, на тенекия с дупки и върху газова горелка. Иначе във фурната 90 % стават на камък.

# 21
  • Мнения: 2 000
Снощи вечерята ни беше печени кестени. Едно кило точно ни стигна Grinning Пекох ги на котлона. Много хубави станаха. Слагам около 20 кестена на силен котлон. Печа ги около 2-3 минути, обръщам ги с вилица да се опекат и от другата страна за 2-3 минути. Те си се пукват и после лесно се белят. За около 45 минути ги опекох всичките. Във фурната пак стават, но много се пръскат и фърчат вътре.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт