Рецепта за швепс от бъз

  • 14 997
  • 18
  •   1
Отговори
  • Мнения: 36
Здравейте!
Може и темата да не е за тук но немога да си намеря рецепта за швепс от бъз.
Прави се поразличен начин от сиропа не се разрежда после с вода а някакси се газира и е готово за консумация.
Ако някой има рецептата да пише защотото на село има много и не е за изпускане а той вече прецъвтява
Благодаря ви!

# 1
  • Шумен
  • Мнения: 156
Ооо, майка ми прави такъв - страхотна напитка за летните жеги. Ще питам за пропорциите и ще пиша  Peace

# 2
  • Мнения: 734
И аз чакам Simple Smile

# 3
  • Мнения: 243
Онзи ден нещо се заговорихме вкъщи за тази рецепта. Нашите казаха, че се слага един килограм цвят от бъз, 1 кг захар и заливаш с 5 литра вода и оставяш да се накисне, ама не помня точно за колко време  Rolling Eyes А и това не е газирано.  Другият вариант е същата тази смес да се вари дълно време докато се редуцира и се сгъсти и след това да се направи със сода /газирана вода/.

# 4
  • Мнения: 5 001
Пълня 10 цвята бъз в едно пластмасово шише от 2л.Наливам вода и захар на вкус.Прибавям мая за хляб(прясна) колкото 3 грахови зрънца и около 20 зърна ориз.Оставям "адската смес за около 7-10 дена и е готово.От ориза се газира

# 5
  • Мнения: 708
о вече за втори път го правя.40 цвята ,1.500 захар , 4-5 лимона, 2 пакетчета лимонена киселина , 11 литра вода. Така стои 48 часа .После се изваждат цветовете и се прецежда. След около още 24 часа ,ако стои на топло се газирва и то много. Бутилките не се затварят плътно ,защото при отварянето става като в една реклама  Joy .

# 6
  • Варна
  • Мнения: 2 576
4-5 лимона стържат ли се или само сока им?

# 7
  • Мнения: 708
4-5 лимона стържат ли се или само сока им?
изстисква се сока , и корите също се слагат за аромат

# 8
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Благодаря!   bouquet

# 9
  • Мнения: 734
Колко време издържа така?

# 10
  • Сливен
  • Мнения: 68

 Заповядай - Сироп от бъз

# 11
  • София
  • Мнения: 537
аууу баща ми прави страшен сироп, страхотно питие вместо тия газирани коли и фанти Simple Smile
поздравления на тези които ще си направят. Hug

# 12
  • Шумен
  • Мнения: 156
Ето и моята рецепта:
5,6 цвята бъз
1/2 кг захар/ако икате да е по-сладко , слагате повече/
5л вода
2п лимонена киселина
2лимона, нарязани на парченца
Всичко се смесва, престоява 24ч, прецежда се , налива се в бутилки и в хладилника
 Hug

# 13
  • Мнения: 0
30 цвята от бъз
3 литра вода
киснат 24 часа
Прецежда се и се слагат 6 счукани на прах аспирина и 3 килограма захар,1 пакетче лимонтузу
Разбърква се докато се разстопи захарта и се налива в стъклени бутилки.
Запечатват се и се редят легнали.НЕ СЕ ВАРИ!!!
Може да се ползва цяла зима.Помага при кашлица и болно гърло!

# 14
  • Стара Загора/Бургас
  • Мнения: 77
Може да се сложи в бутилки от шампанско и да се затворят тапите с тел , за да не се отвОрят непредвидено  ( така го  прави татко) - иначе е по  тази рецепта                                                                                           
о вече за втори път го правя.40 цвята ,1.500 захар , 4-5 лимона, 2 пакетчета лимонена киселина , 11 литра вода. Така стои 48 часа .После се изваждат цветовете и се прецежда. След около още 24 часа ,ако стои на топло се газирва и то много. Бутилките не се затварят плътно ,защото при отварянето става като в една реклама  Joy .

Общи условия

Активация на акаунт