Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
  • Мнения: 1 379
С големия ми син се изцеждах и количеството кърма не зависеше от това колко суче той. Сега с бебето не цедя и виждам колко много кърмата зависи от стимулацията. Има дни когато не суче много, гърдите ми се препълват, яд ме е, защото знам какво следва - намаляване на кърмата. После му идва апетитът, и пак са нужни 1-2 дни да се нормализират нещата. Направо сме като скачени съдове.
Много ме дразнят реплики от рода "Като няма  - няма". Не мога да посоча процент, но клони към 100%.

# 16
  • Мнения: 3 506
Ако изключваш от питането си извънредните ситуации, отговорът ми е 100%. Иначе не бих се наела да правя прогнози в какъв процент от случаите има здравословни или други проблеми, възпрепятстващи в по-голяма или по-малка степен кърменето... Явно ще е малък, тъй като това са изключения, но колко малък не знам  newsm78

# 17
  • София
  • Мнения: 4 381
При нас 100% зависи от мен и бебка. Вече 1г2м се кърмим и преминахме през различни проблеми и кризи. Мисля, че продължаваме да се кърмим, защото живеем самостоятелно и никой не ми се бърка в кърменето. Също и защото имаме Интернет и много информация.

# 18
  • София
  • Мнения: 6 453
Да, и според мен въпроса опира до желанието на майката. Ако го има, ще намери начин да го реализира. Ако го няма поради най-различни причини - лактацията намалява и се минава към други алтернативи на хранене. Въпросът според мен е всяка жена сама да осъзнае какво точно иска - да кърми или не, а не да й бъде натрапван какъвто и да е модел на поведение.
А видях някъде, че се прави разграничаване по години на майката и желанието за кърмене....Ми не е точно така...Моя съученичка кърми близо година по нейно желание, аз едва издрапах 2 месеца по нежелание...така че всичко е индивидуално с желанието!

# 19
  • Стара Загора
  • Мнения: 3 836
Процесът на кърмене е контрулируем почти 100%, когато знаем как да го контролираме.
Не съм съгласна, че е нужно само желание обаче. Едно е да имаш желание да направиш нещо, а съвсем друго е да знаеш как да го направиш. Много често липсата на информация и адекватни съвети докарва тези майки до ранно дохранване и отбиване.

# 20
  • Мнения: 843
90%
Преди да  посетя този форум / и подфорум!!/бих спорила за това...

  Ако  бях посетила и прочела неща тук... имах малък шанс да закърмя.Даже не и малък... който не му е до главата,  няма как да знае.
Раждам второ дете, 19 години след първото  и много исках да кърмя.
е, благодарение на незнанието ми.. на безразличие/  иначе грижата е супер/ от акушерки ...  храних човечето до 2м. и като се цедях и кърмата  намаля.
Ако не беше едно детенце в родилния дом... нямаше да знам какво е да те засучат....изобщо нямаше да съм го почувствала.!!
Още имам капки кърма..Вече почти 7 месеца.
 та по темата.. Процесът на гушкане..., кърмене... е  невероятен за бебчо., наблюдавала съм го. Дори и да не МОГА вече, гушкам бебка и храня.  със всичко,  тя е голяма... Гледам да е притисната нежно до мен:-)) И тя  се кефи, мъника хитър! толкова е прекрасно:-)) Ако се навия за 3-то бебе... и без това кисна тук, надавям се да го закърмя!!!
За мене е важно. За бебето ми - най вече!!

# 21
  • Мнения: 967
Ами стига да ням извънредни ситуации - болести, стрес и т.н. - 100%
След 1г. и 3мес стаж в кърменето съм абсолютно уверена, че мога да кърмя докато поискам или докато н бебо му омръзне  Wink

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт