Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 окт. 2005, 09:30 ч.

Въпросчета за попарата

  • 4 536
  • 29
  •   1
Отговори
  • anywhere
  • Мнения: 3 303
Смятам тези дни да пробвам бебката със закуска вече и може би ще започна с попарка. Искам да ви питам как точно правихте първата попара, че синът ми беше с алергия към млякото и не съм му правила заради сиренето.
Купила съм сухари от черен хляб, овче сирене, обезсолила съм го. Сега какво да сложа - сухар (колко), сирене (колко) и масло (колко)? А с адаптирано ли да я залея или с вода (чай)? После пасирана или само намачкана? Май много станаха въпросите, ама съм съвсем боса по попарената тема.  Mr. Green Blush

# 1
  • София
  • Мнения: 705
Правя попарата от 2 сухара, сирене - колкото кибритена кутийка, малко захар, малко масло, и заливам с чай. Първо я пасирах, но сега намачквам добре. Зависи каква консистенция яде бебо, и на боза можеш да я направиш.

# 2
  • Мнения: 33 221
Накисвам сухарите с вода, колкото да ги покрие, за нашата доза слагах 4 бр., една лъжица адаптирано мляко, половин чаена лъжичка масло, половин до една чаена лъжичка сирене /обезсолено, домашно, козе/ и след това преценявам дали да сипя още вода, акое много гъсто. В началото го минавах на блендера, след това само размачквах с вилица.

Аз правих попара само 2-3 пъти, после я замених с овесени ядки, които приготвям по същия начин и редувам с плод, вместо сирене и масло.

Да ви е сладичко  Hug

# 3
  • София, център
  • Мнения: 514
3 сухара ги натрошавам (а вече му ги давам на по-едри хапки), слагам сирене колкото кибритена кутийка, малко масло и малко захар. Заливам я с чай туристически, шипков или я правя с адапте.

# 4
  • Мнения: 5 257
2-3 сухара /черен или обикновен/;
1 ч.л. кафява захар ;
1 ч.л. безсолно масло /има такова немско/;
обезсолено сирене колкото или малко повече от кибритена кутийка /всеки път различно/;
200 мл. чай /в случая плодов чай на Hipp/.

Намачква се с вилица, но в случай че Емата не дъвче може да пасираш  Wink

# 5
  • София
  • Мнения: 398
Може би малко ще ви разсмея, но мойта девойка яде попарата само ако вътре има пасиран банан. Слагам 2 сухара, малко козе обезсолено сирене и топла вода. С чай не я харесва, пък и той все пак е вид лекарство-билки, които по принцип пием като сме болни. Реших да не претоварвам детето с него. Захар не слагам, защото предпочитам сладоста на плода било то банан или друг, отколкото изкуствен подсладител.

# 6
  • Мнения: 5 257
...той все пак е вид лекарство-билки...

 Thinking Много странна теория  newsm78

# 7
  • Sofia, Strelbishte
  • Мнения: 397
Аз стривам сухарите на прах, слагам изкиснато сиренце, малко захар, и малко масло ( но рядко не всеки ден ) и заливам с чай от липа, шипка или лайка. Захлупвам да се задуши и давам - то става като кашичка въобще не се налага да мачкам или пасирам  Wink
Първоначално започнах с 1 сухар и постепенно увеличих до толкова колкото изяжда.
Вече разнообразявам с овесени ядки, кус кус ( има такъв специален за бебета ) Иначе всеки ден попара и аз няма да ям  Laughing

# 8
  • Монреал
  • Мнения: 631
Аз правих попара само 2-3 пъти, после я замених с овесени ядки, ...
При нас беше обратния вариант. Обаче по много пъти на ден цапахме памперса - в единия случай 3 пъти ака между закуската и обеда Joy и минахме на попара със сирене.

А нея я правя така:
1 филия препечен пълнозърнест хляб
1 кибритена кутийка краве обезсолено сирене
1/4 кибр кут. краве масло
Заливам с вряла вода, захлюпвам купичката и след половин час с вилица обърквам добре.
Сама ще си определиш количеството на водата - при нас е на око, около 100 мл.

Понякога сутрин ядем за разнообразие каша или пасиран  плод, най-често банан.

# 9
  • anywhere
  • Мнения: 3 303
Мерси много!  Hug Какъв е този кус-кус за бебета, много ме заинтригувахте?  Thinking А от овесените ядки не се ли давят, как ги приготвяте?

# 10
  • Мнения: 717
Май аз съм единствената мама, която не слага никаква захар в попарата. Само 2-3 сухарчета, сиренце-кибритена кутийка, масло слагам съвсем малко и чайче.

# 11
  • Мнения: 33 221
Май аз съм единствената мама, която не слага никаква захар в попарата. ....

И аз не слагам. Вкъщи захар не използваме, не че се ограничаваме, такъв ни е вкуса  Wink

Зъхи, аз купувам фини овесени ядки, те не са като другите и няма проблем с яденето, но в началото и тях пасирах, ставаше прекрасна каша  Grinning

# 12
  • РусЙе
  • Мнения: 5 302
АЗ първата седмица почнах с 1 сухар, малко сиренце, малко масълце и малко захар. Обаче се сетих, че имам 1 кутия чай на ХИп - детски(а той е подсладен) и почнах да правя попарата с чай вместо захар. Малката си я яде без проблем Peace

# 13
  • София
  • Мнения: 11 651
В началото е добре да захраниш с попарата така, както се захранва с всяка нова храна, така че първите няколко пъти не е необходимо да правиш цяла доза. "Рецептата" на нашата педиатърка беше: един сухар+обезсолено сирене (количество-като допреш върха на показалеца до върха на палеца-ето толкова Wink)+масло (колкото грахче)+ малко захар. Аз правих попарата само с чай. Никога не съм я давала само с вода.
В началото пасирах попарата, после започнах да стривам сухарите предварително почти на прах, а сиренето мачках с вилица.

# 14
  • София
  • Мнения: 641
под сухари купени такива ли имате впредвид или препечена филийка?това не разбрах.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт