Как да приготвя домашен Ябълков оцет ?

  • 10 662
  • 7
  •   1
Отговори
  • Мнения: 17
Искам тази година да си приготвя домашен оцет? Бихте ли споделили ваши изпитани рецепти ?

# 1
  • Монреал
  • Мнения: 631
Чист домашен ябълков оцет.
Рецепта:
1 кг ябълки (да се намачкат) + 200 гр. мед или захар + 20 гр. хлебна мая + 25-30 гр. сух типов или ръжен хляб. Оставя се да ферментира, след което се прецежда.
След прецеждането, към 1 литър сок се добавят 200 гр. мед или захар. Оставя се отново да ферментира и като се утаи се прецежда и налива в чисти бутилки.
1-2 ч.л. оцет + 1-2 ч.л. мед и вода - това се пие сутрин и няколко пъти през деня. Поставя се в салати, супи и пр.

# 2
  • Мнения: 220
не разбрах - два пъти по 200 гр. мед ли се слага
и още защо се пие

# 3
  • Мнения: 2 759
                            Записвам се да следя, ще опитам  Peace.

# 4
  • Монреал
  • Мнения: 631
Ябълковият оцет лекува. Информация има много в интернет. А рецептата е на д-р Атанас Михайлов.

# 5
  • Мнения: 9 107
Ябълков оцет. От много години го правим така.

# 6
  • Мнения: 17
Благодаря !!! Ще пробвам и аз !

# 7
  • Мнения: 120
Идея- само оцет май, не съм правила-ето ,сега е момента. Петровки има вече-и аз уцелих май- най-киселите и дървените- та са само за оцет.Дайте някакъв ориентир- от 1 кг ябълки- излиза ли около 1 кг оцет? като се добавят и др. съставки - да намерим подходящ" съд с широко гърло"т.е. буркан Laughing

Общи условия

Активация на акаунт