Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 211
Значи много ме е яд и на градината, и на майките които си пускат децата болни!!! #Cussing out
Вики изкара 5 дена за първи път от 15 септември насам в градината и снощи ми вдигна температура.Цяла седмица виждах,когато я водех,че има деца които кашлят и правех забележка на леличките и учителките там,но те само вдигаха рамене безпомощно!!!Не можели нищо да направят,защото въпреки предупрежденията,че децата кашлят родителите пак ги водят!Защо?
Защо не може да се направи един списък на болните деца и те да не се допускат и връщат до пълното им излекуване в групата.Сутрин,когато ни посреща мед.сестра само преглежда отцъствалите дали имат въшки и ги пуска...защо не им преглежда и гърлата?Ама много се ядосвам!!!Давам си аз детето след отцъствие след бронхоскопия напълно излекувано от силния антибиотик и какво става...след 5 дена пак трябва да го тъпча с лекарства.....абе..то има безсъвестни родители,ама и в градината са също безхаберни.В понеделник ще отида и ще им вдигна страхотен скандал!!!Дано ме разберете...
Имам 2 седмици до очните ми занятия и ще гледам малката,а след това Господ да я пази!Ще търся гледачка,ако се разболее отново!

# 1
 • Там където е семейството ми
 • Мнения: 2 511
Напълно те разбирам и искренно ти съчувствам.Преди време аз също бях пуснала подобна тема,въпреки че идеята ми беше за съвет от майките дали аджеба няма да го израстем това разболяване всяка седмица.Една майка обаче ме обвини че пак съм започвала тема за безотговорните родители.
Както казах и във моята тема тогава, казвам го и сега.Разбирам и се опитвам да вляза в положение на родители, който въпреки че е болно детето им няма кой да го гледа и са принудени да го пращат на градина.Обаче и на мен почна да ми писва през седмица да вися във кабинета на лекарката ни за да ни изпишат лекарства.
В момента Боби не е на градина защото беше отново болен отново беше на силни антибиотици.
Аз също трябва да ходя на работа но при положение че детето ми е болно си стоя в къщи и си го лекувам.Ако всички родители правеха това децата няма да се разболяват толкова често.
Нашите госпожи, когато видят болно дете казват на майките.Друг е въпроса, дали майките са разбрали намека, или се правят на ударени, и на следващият ден отново пращат детето.
Случвало ми се е на няколко пъти,когато водя Боби да се засечем в съблекалнята с някоя майка,която обувайки пантофите на детето не спира да му крещи да спре да кашли.Е правя забележка, въпреки че след това сигурно на майката и иде да ми извие врата. Simple Smile

# 2
 • София
 • Мнения: 31 866
Навсякъде е така ... за съжалние.
В яслата по миналата година едната учителка ми казваше "ама те родителите работят, и няма кой да гледа детето". Аз дефакто на работа не ходя, но стоя у нас и по цял ден работя. Ако ми се разболее детето пак няма да мога да работя.
В яслата лансирах идеята, че не връщат децата, защото родителите взимат бележки, извиняват се отсъствия и паричните постъпления за градината са по-малко. Смешно е, но по едно време така си мислех.
А има и друг момент. Някоя съвестна сестра върне детето. Родителското тяло го заведе на лекар и след малко се връщат с бележка, че детето е здраво и т.н.

Да чукна на дърво Дияна скоро не ми е боледувала. Смеем се с родителите в групта ... "обмемиха си вирусите вече" ...

# 3
 • Мнения: 1 220
 Мами много е неприятно детето ти да е болно и всеки месец на антибиотик! Знам го от опит!  Знаете ли обаче, че тук в германия когато детето е отсъствало не му искат бележка от лекар! Предполага се че родителя преценява най-добре! Знаете ли че тук като кашля някое дете на никой не му прави впечателние, че не е в къщи , а в магазина или на площадката! Знаете ли , че нямат карантина за шарките! Просто пускат съобшение сред родителите, че има шарка в у-щето или градината! На площадката съм виждала хлапе с шарка и никоя от останалите майки не хукна да бяга за да спаси детето си, смятат е добре децата да я изкарат!
Това са впечатленията ми, не са от майки алкохолички и наркоманки, неспособни да се грижат за децата си, а от нормални интелигентни родители! 
Исках да кажа : по-спокойно!

# 4
 • Мнения: 2 979
nadq ,
Права си, че шарките и тем подобните болести е хубаво да се изкарат, докато са деца....

Но неможе от 25деца (това в нашата ясла) 14 да са там  и 10 от тях да са болни. Sick

То, тогава излиза, че никога няма да има здраво дете, защото бацила, ще си се върти вътре посотянно Crazy

# 5
 • Мнения: 1 220
 Вини, аз не казвам че е хубаво, а разказвам впечатленията си от тук! Защото от известно време чета как се оплаквате, я от градината, я от храната, я от нещо друго и не можете да оцените хубавите неща в БГ! За това ви разказах как е тук! А за това че е кофти детето ти да боледува, спор няма! Ама ако не ходи на градина, повярвай ми че 1 клас ще боледува повече от другите деца.   

# 6
 • Мнения: 2 979
Вини, аз не казвам че е хубаво, а разказвам впечатленията си от тук! Защото от известно време чета как се оплаквате, я от градината, я от храната, я от нещо друго и не можете да оцените хубавите неща в БГ! За това ви разказах как е тук! А за това че е кофти детето ти да боледува, спор няма! Ама ако не ходи на градина, повярвай ми че 1 клас ще боледува повече от другите деца.   

Еее недей така...всеки си има за какво да се оплаче...и точно тук във форума, може да го направим най- добре..повярвай ми Wink

И в първи клас ако има болни пак ще си боледува, ако е болнаво разбира се..имам доста познати дето точно така правеха..детето нон стоп е в градината/яслата и пак 1, 2, че и 3-ти клас пак си е болно...така че си е до човек.

Просто едно време е било така, доколкото знам от майка ми, свекърва ми и всичките му там баби..една лелка е стояла на вратата и е връщала болните деца.

п.п. А за това дали можем да оценим или не България....недей да подемаш тази тема, че много хора биха те попитали, какво правиш ти в чужбина като ти харесва БГ Wink

(не се обиждай, дори за част от секундата не съм си помисляла, да те засегна с нещо...просто знам какво става обикновенно)

поздрави  bouquet

# 7
 • Мнения: 211
Аз си мисля,че ако детето е болно и няма кой да го гледа има бол фирми,които предлагат детегледачки и че трябва да се наеме някоя за половин ден!Явно не се притесняват тези майки да си пускат децата,въпреки че са болни.
Има и друга работа-на една приятелка личната докторка й дава бележка,че детето е здраво още когато отиват да го прегледа,поради болест-остава само тя да си сложи датата,когато й е удобно- това се прави за улеснение! Close
Друг е въпроса,че приятелката ми е свестен човек и не си пуска детенцето на ясла преди напълно да се е излекувало.
А аз какво правя-доброволно си давам детето да го разболеят,поради лоша организация в градината и поради безсъвестни родители!
На запад е друга работа-там по друг начин си гледат децата.Ние сме си тук и аз си мисля,че с право възнегодувам!

# 8
 • София
 • Мнения: 2 200
Исках да кажа : по-спокойно!

Честно казано спокойна бях /въпреки, че не ми беше особено приятно/, докато не се роди дъщеря ми. Уверявам те, трудно е да си спокоен, когато вечно бухащия, сополив и на лекарства син /поради посочените по-горе причини/ се върти непрекъснато около няколкодневното ти бебе  Twisted Evil
Редно е да има филтър в детските градини...ясно е, че не можем съвсем да опазим децата, но е редно да има поне малък контрол...

# 9
 • Мнения: 211
За мен контрола е когато мед. сестра,която всяка сутрин посреща децата от цялата градина да има списък с болните деца и при идването им да ги преглежда -гърло,кашлица,въшки.Така ще се отсяват здравите и болните.А не всичко да зависи от една медицинска бележка от личната лекарка?!

# 10
 • Мнения: 1 220
За мен контрола е когато мед. сестра,която всяка сутрин посреща децата от цялата градина да има списък с болните деца и при идването им да ги преглежда -гърло,кашлица,въшки.Така ще се отсяват здравите и болните.А не всичко да зависи от една медицинска бележка от личната лекарка?!


Дори мила, няма как да стане това!  Как една сестра ще преглежда за кашлица?! Още повече има кашлици които се провлачват! А как стои въпроса с болничните на родителите?! И колко работодатели се кеффят когато някой им отсъства по 1 месец!
Не искам да споря , нито да влизам в конфронтация с някой, опитвам се да кажа че тези неща ги има навсякъде и ако не си доволен не си даваш детето, абе сложно е! Ама как не прочетох (може да съм пропуснала) някой да е доволен от това, че детето му е научило песничка или стихче, че има приятелчета! Все се оплакваме, защото вярно става ни по-леко на душата, ама как се чувстват според вас учителките като си взимате  децата и ги питате " какво яде днес?! ". Важно е какво е яло, ама гладно едва ли е останало, колко задават въпроса "какво правихте днес, коя песничка учихте днес?, за какво ви разказва госпожата?" .  То не може хем детето да е на градина, хем да се храни там здравословно, хем да го  занимават госпожите, и всичко това за 40лв на месец! 10 добрини на едно място няма!

# 11
 • Мнения: 763
И аз се убедих, че няма детско заведение, в което непрекъснато да не щъкат болни - кашлящи или сополиви деца. Просто няма как да стане на практика явно. Лошото е, че на някои деца просто не им понася (а в наши дни те са повече) и се стига до хронични заболявания. Та nadq [color=][/color] хубави са тези неща, които децата правят там, аз й друг път съм пускала мнения за това, и именно за това съм го водела, и за това не исках да го спирам, но от здравето по-важно няма, а другите неща ще ги научи с времето.

# 12
 • Мнения: 211
Аз за това писах по-горе,че има бол агенции,предлагащи детегледачки.За такива случаи,когато работи майката се наема жена.Защото извън таксата за градина и другите доброволно"задължителни" пари и материали даваш и сумати пари за лекарства.

# 13
 • Мнения: 1 220
И аз се убедих, че няма детско заведение, в което непрекъснато да не щъкат болни - кашлящи или сополиви деца. Просто няма как да стане на практика явно. Лошото е, че на някои деца просто не им понася (а в наши дни те са повече) и се стига до хронични заболявания. Та nadq [color=][/color] хубави са тези неща, които децата правят там, аз й друг път съм пускала мнения за това, и именно за това съм го водела, и за това не исках да го спирам, но от здравето по-важно няма, а другите неща ще ги научи с времето.

Абсолютно съм съгласна! По-важно от здравето няма!  Моя  приятелка си взе 1 месец неплатен за да си гледа детето ( за 1 зима 8 пъти антибиотик), ако се наложи и работа ще напусне! Всеки сам  решава!

# 14
 • Мнения: 7 827
Аз за това писах по-горе,че има бол агенции,предлагащи детегледачки.За такива случаи,когато работи майката се наема жена.Защото извън таксата за градина и другите доброволно"задължителни" пари и материали даваш и сумати пари за лекарства.

А замисляла ли се, че може родителите да нямат финансова възможност да си наемат детегледачка  Rolling Eyes ?!?
И какво значи има кашлящи и сополиви деца ....  Rolling Eyes ... ами хремата при моите синове винаги е поне 7 дни да не кажа 10, а болничния за гледане на дете никога не е толкова дълъг.
Не ме разбирай погрешно, като цяло споделям мнението ти, но си доста крайна в част от изказването си. А и разбирам, че ти не ходиш на работа, тогава защо детето ти е на градина  Rolling Eyes  Rolling Eyes .
Просто трябва да се примириш с това, че децата боледуват, независимо дали ходят на градина или не. С боледуването се изгражда имунитет, детето трябва да се срещне все някога с гадинките, и да започне да се справя с тях!
Колкото на теб ти е неприятно да ти боледува детето и ти е тежко да го гледаш сополиво, толкова ми е неприятно и на мен. А при мен болните винаги са двама ... но не драматизирам излишно!
Сори, мир   bouquet , но честно се подразних ..... от това за детегледачките ....

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт