Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 30 окт. 2005, 21:03 ч.

инцидентите в детските градини

 • 656
 • 10
 •   1
Отговори
След няколко месеца се налага да дам сина си  (2 г )на детска ясла . Но честно казано изпитвам невероятен страх от това да не падне , да не се пребие , изобщо от всякакви такива злополуки .Спомням си когато аз ходех на детска градина как едно момченче си сцепи главата на един стол . Наистина беше отдавна , но го помня сякаш беше вчера. Какви са вашите наблюдения ? Все си мисля , че две лелки не могат да удържат 10 деца , като имаме предвид колко неудържими са .

# 1
 • Мнения: 4 212
Е, спокойно де, такива инциденти рядко стават, не са изклю4ени, но надей така със страх. Моята кукла я записах на ясла още на 10 месеца, условието беше да е проходило детето.Аз не съм имала такива инциденти с малката и генерално бях доволна.

# 2
 • Мнения: 2 979
Не се притеснявай...това може да се случи на всякъде.

Имам една позната лелка в яслата, когато я питах точно същите неща тя ми каза:
- "Цяла седмица треперех над едно ново момченце в групата. Майка му ме предупреди, че било доста диво и се закачало много. Та, аз го опазих  от наранявания, а какво стана накрая?
Майка му, ми се обажда в понеделник и ми казва, че няма да го води, щото било с пукната глава."

Така, че ето ти пример...собствената му майка не могла да го опази (най- грубо казано) Embarassed

И мен ме е страх, че се бутат много, че има доста груби деца...но няма начин.

Винаги ще ни е страх и ще треперим над децата си  bouquet

# 3
 • Германия
 • Мнения: 7 143
Не се притеснявай повече, отколкото е нужно. Има моменти, в които нито лелката, нито родителите успяват да предпазят от някое неволно салто, спъване или падане в грешната посока. Спомням си, че братовчед ми все успяваше да си докара гипс или лепенки, въпреки, че над него трепереха баба, майка и по-голяма сестра, отделно възпитателките в градината.
Юнак без рана не може! smile3540

# 4
 • преди Варна/сега Горна Оряховица
 • Мнения: 4 258
И аз бих те посъветвала да не се тревожиш излишно!Злополуки стават и у дома,нали?!Но,ако стане в яслата,ще има виновни,а ако е в къщи - няма да има кой да е упрекнат Crossing ArmsЗаведи си спокойно детето на детска ясла!Жените,които ще го поемат по-вече от теб се страхуват и внимават за безопасността на децата ни...

# 5
 • София
 • Мнения: 2 627
Такива инциденти са рядкост и вероятността да се случат в яслата е същата , както да се случат у дома. Децата в яслата не се изпускат от очи от лелката и госпожата. Отговорността е голяма и трябва да са някакви много безсъвестни нехайни жени, за да си позволят да се разсеят и да оставят децата без надзор. Когато Зори ходеше на ясла, я гледаха като писано яйце.  Не бива този страх да те спира да дадеш детето си на ясла. Наистина повечето от жените, които работят там, са много съвестни, грижовни и отговорни.

# 6
 • Ланкър, планините Овнерог
 • Мнения: 7 198
Е, 10 деца е добре, а в нашата група като са 26?!Не се шашкай толкова newsm53 , на Танти най-лошите падания и въобще инциденти са ставали пред очите на мен и на баща й smile3511. Забелязала съм, че малката  гледа да прави белите си, когато аз съм около нея. Повече й имам доверие, когато е сама в стаята. А в градината можеш да си сигурна, че това не са нашите, а някои чужди и свръхпослушни деца.

# 7
 • sofia
 • Мнения: 6 442
Винаги се е претрепвал пред очите ми.
И Леля Ог е права, че това там са едни други деца, не са точно нашите Wink
Пък и там мебелировка и пр. са съобразени.
И моя налита на бой, ама като усети, че другото отсреща не прощава и си вдига гълъбите.
Друг момент е "стадното поведение", от което рядко има отклонения, веднъж като свикнат.

# 8
 • Мнения: 583
И при нас инцидентите са ставали буквално пред очите ми. В детската градина не е имало проблеми освен едно ухапване. Дори и температура там не е вдигал.
Обаче сестра ми геройски беше избягала от яслите и се беше прибрала вкъщи по обед. Майка ми тогава се е прибирала в обедната почивка и е била страшно издненадана да си види детето пред вратата със салфетка на главата /ръмял леко дъждец и детето се сетило да се покрие с нещо!/

# 9
 • Мнения: 2 193
И нашите инциденти са по-скоро домашни, отколкото градински. (Снощи например падна зверски в банята докато се къпехме)

Сигурно защото, както и други казват, в градината е "тоолкова кроотко дете"  Shocked

Три пъти питах госпожата дали имат предвид същия Никола, защото вкъщи е бяс и половина, и да, той бил, ама там е с имидж на агънце, така че на са му се случвали инциденти.

# 10
 • Мнения: 7 831
Здравей,
Моето мнение, че децата трябва да падат докато са малки за да се научат да падат, а и за да се научат да се пазят сами. Не можеш да си все до него и колкото по-големи стават толкова по-бързо тичат и по-високо се качват. Ти в къщи все за ръка ли го държиш  Wink ?
Инциденти стават и няма начин да ги спреш, но и не мисля сутрин като оставям децата, дали и колко пъти ще паднат и как точно ще се ударят.
Спокойно и "не дърпай дявола за опашката"  Wink.

Общи условия

Активация на акаунт