Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 5 авг. 2010, 13:08 ч.

Към майките раждали секцио!

 • 29 708
 • 191
 •   1
Отговори
 • Мнения: 134
Бих искала да попитам за пораженията след това белези,болка всичко за колко време зараства и т.н.
Бебо колко кг беше и какво наложи операцията?
Благодаря ви предварително!

# 1
 • Мнения: 397
Белега от операцията зараства различно при различните жени, както и болката е индивидуална  Peace. Зависи от твоя праг на болка - аз не съм имала нужда от обезболяващи, докато моя позната ползваше през 3 часа  Confused.
Младежа се роди 3,700 кг. и май е бил по-големичък за да излезне нормално  Mr. Green. А и корема ми не беше паднал и след 10 дневното преносване  Sick.

# 2
 • Ænima/Albuquerque
 • Мнения: 3 818
Роди се 3300 гр.,секциото се наложи поради липса на разкритие повече от 6 часа,не беше слязла в таза и нещо около пъпната връв не беше наред.

Болката не беше нещо особено,биеха ни течен аналгин на 12 часа,като на втория-третия ден го отказах защото нямахме кой знае каква нужда.
Бих казала,че контракциите преди да се наложи секциото ме боляха повече,от няколкото дни на възстановяване от операцията.
Но това е индивидуално.
Белега ми зарастна бързо,махнаха ми конците на 4-я ден и към 7-8 ден вече всичко беше ок.
В момента (почти 2 години от операцията) почти не се вижда къде е разреза.
Не съм го мазала с нищо.

# 3
 • Мнения: 786
Има доста теми по въпроса  Peace

Първото секцио беше по спешност, второто заради първото. Сега предстои трето.
И при двете първичното възстановяване, раздвижването и ставането още в родилния дом станаха много бързо. Първия ден ми даваха обезболителни, после болка имаше при кашляне, смях и то не болка ами едно странно, гадно чувство да не стане нещо там. Възстановяването след операцията е по-продължителния период, в смисъл, че дълго време няма да може да вдигаш тежко, ще си зависима от това някой да ти помага, да не се напрягаш и т.н.

Колкото до белези, много е индивидуално. Наистина зависи от типа кожа, има и мазила, с които може да си помогнеш и пак резултата е различен при различните кожи.

Лично аз съм за нормално раждане, но ако обстоятелствата налагат друго, недей да го мислиш толкова. Мисли позитивно и всичко ще е наред.  Peace

# 4
 • Мнения: 7 808
При мен секциото беше планово и се наложи заради седалищно предлежание на бебето. Дъщеря ми се роди 3,850 кг, а самата операция мина гладко и лесно. Възстановяването и зарастването на белега зависят от ген, кожа, организъм. Аз нямах болки и дискомфорт, никакви оплаквания.
Белегът ми беше червен и грапав дълго време, после изведнъж избеля и се сви. В момента, 3 г. след секциото, представлява много тънка бяла линия.

# 5
 • Мнения: 231
Секциото ми беше поради медицински показания.
Самата операция и 24 часа след това не ме е боляло изобщо. Раздвижването на втория ден не беше много приятно и толкоз.
Сама съм си гледала бебето от първия ден вкъщи (четвъртия от раждането).
Белег имам все още, но не е голям и не му обръщам никакво внимание.
Благодарна съм на Господ и моя лекар, че всичко при мен мина като на шега- без болка и без никакви усложнения.

# 6
 • Мнения: 134
Секциото ми беше поради медицински показания.
Самата операция и 24 часа след това не ме е боляло изобщо. Раздвижването на втория ден не беше много приятно и толкоз.
Сама съм си гледала бебето от първия ден вкъщи (четвъртия от раждането).
Белег имам все още, но не е голям и не му обръщам никакво внимание.
Благодарна съм на Господ и моя лекар, че всичко при мен мина като на шега- без болка и без никакви усложнения.

Дста е успокояващо твоето изказване благодаря ти....също и на останалите мами!

# 7
 • Мнения: 2 460
Аз пък родих сецио по желание. Операцията не съм я усетила като нещо неприятно или нетърпимо. То аз през цялото време си говорех с екипа и нещата минаха много леко и приятно. Изобщо не се притеснявай, нищо страшно няма. Първите дни наболява като се движиш, но не кой знае какво.Белег нямам вече, но аз родих преди 2 године все пак.

# 8
 • Мнения: 134
Аз пък родих сецио по желание. Операцията не съм я усетила като нещо неприятно или нетърпимо. То аз през цялото време си говорех с екипа и нещата минаха много леко и приятно. Изобщо не се притеснявай, нищо страшно няма. Първите дни наболява като се движиш, но не кой знае какво.Белег нямам вече, но аз родих преди 2 године все пак.
То и моето ще е по-желание,поне за сега няма никакви медицински причини,макар чр=е бебо е малко по-едричък ама това за сега не налага операция.Аз самата я искам и затова се обръщам към мамите раждали секцио да попитам как е!

# 9
 • Мнения: 33
И двете ми деца са родени секцио през 10 години. Първият път определено беше кошмар, но не заради самата операция, а заради упойката. Вторият път, може да прозвучи странно, но се наслаждавах на всеки миг да стана майка отново.
А относно белега -  Grinning трима гинеколози не са го забелязвали при преглед. 

# 10
 • София, център
 • Мнения: 3 450
Никакъв проблем не съм имала със секциото. Нито от упойката, нито от катетъра, нито от нищо. Белегът ми изглежда още като прясно опериран, но то си е до тип кожа. дъщеря ми беше 2,950 кг. Роди се в 37-ма г.с.

# 11
 • Мнения: 1 797
Белега ми зарастна доста бързо-след 4-5 месеца вече не личеше нищо. Болката-не е болка за умиране,аз каквато съм лигла и не се оплаквах,значи не е кой знае какво.Нито съм искала обезболяваши нито нищо.Чувствах се страхотно.Болката я определям като тази преди да ми дойде цикъла.Малката се роди 3,300(нормално),но без да разбера са ми текли водите и малката беше останала почти ''на сухо''. А нямах никакви контракции-нищо.Затова се наложи секцио по спешност.Ако някога имам второ ще отида да родя секцио по желание.

# 12
 • Мнения: 1 306
Секциото се наложи по медицински причини - счупване на таза ми преди година и предположения за усукана пъпна връв.
Болката - 8 часа след операцията отказах болкоуспокояващи.
След максимум 2 седмици не ме болеше, само усещах леки придръпвания.
Белегът - и при мен гинеколози не са го забелязвали при преглед. Тънък като косъм.

# 13
 • София
 • Мнения: 279
Родих със секцио по спешност, след почти 12-часови опити да родя по нормален път. Но синът ми се оказа по-голям от предвиденото... Роди се 3,800 кг., 53 см. През цялото време бях в съзнание, болка не съм чувствала, само придърпване оттук-оттам, докато се опитват да го извадят. Най-щастливия момент беше когато ми показаха бебчо, забравяш за всичко и натрупаното напрежението изчезва само с този миг. Най-ужасния момент за мен беше на следващия ден, само 8 часа след операцията, когато ме раздвижваха. Чувствах не толкова болка, колкото дискомфорт. Но се преживява.
Белега зараства при всеки различно. Възстановяването след секциото също. Просто е много индивидуално. В момента почти 4 години след секциото имам една съвсем тънка бяла линия и абсолютно прибран корем.

# 14
 • софия
 • Мнения: 1 189
Родих със секцио по мое желание , три пъти преди това съм лежала в болницата и се нагледах как се мъчат и накрая като изпускат тоновете на бебето им правят секцио. Мисля си че е по безопасно за бебето, лекарката ми казваше че това си е коремна операция и  е много по опасна за майката. Трябва задължително да ти е добър доктора/ Благодаря на доктор Богословова че раждането ми премина без усложнения  bouquet/Аз на края си усещах малко когато ме шиеха, но това беше за кратко. Задължително помоли катетъра да ти го сложат след упойката много беше гадно.Много е важно да почнеш да се размърдваш на другия ден , да се свигиш колкото може повече. Белег нямам почти, но някак си оставам с усещането че не съм родила сина си , не знам как да ви го обясня, замислям се за второто живот и здраве Praynig да опитам нормално раждане макар че не съжалявам за първия си избор.

Общи условия

Активация на акаунт