Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 56
 Искам да се обърна към всички бъдещи майчета!Момичетар по никакъв повод недейте да ползвате услугите на д-р Дуковски!!! Той е един меркантилен и безотговорен човек, чиято единствена цел е да ви вземе парите! Този човек трябваше да ме изражда, а той дори не присъства на раждането ми. Благодарение на него попаднах на дежурния екип в Майчин дом, който си остави ръцете  върху мен- бях цялата разкъсана отвътре и отвън, като външните шевовете ми се отвориха и се наложи да ме шият отново. Не искам да ви обяснявам как съм се чувствала и какво съм преживялар на никого не го пожелавам. Затова реших да ви разкажа за моите премеждия с въпросния доктор, за да ви предпазя по някакъв начин от подобни неприятни емоции. За съжаление са оказва, че дори когато човек иска да си плати, пак може да попадне на некоректно отношение.
Съжалявам ако съм ви стресирала, сигурно не всички доктори са като този, но все пак се пазете от него!! На всички ви пожелавам леко раждане и успех Laughing

# 1
оооооооо, познато име! И как се държа с теб във времето, в което все пак сте се видели? Twisted Evil

# 2
 • Мнения: 3 698
Точно от този доктор нямам преки впечатления, но ми е така познато да имаш уговорка, лекарят да не дойде и да попаднеш на спешният екип в МД, които да се изгаврят с теб по всички линии. Ярък спомен ще ми остане шиенето без упойка, защото "такава е практиката в болницата"...Нещо гинеколозите в МД стават все по-известни, лошото е, че нищо не се прави по въпроса.

# 3
 • Мнения: 4 841
Понеже аз също имам уговорка и смятам той да ме изражда,ще ми разкажеш ли по-подробно как стояха нещата при теб..

# 4
ама защо не се появи? плаша се, моят док ме праща в МД.какво стана?

# 5
 • Мнения: 639
да попаднеш на спешният екип в МД, които да се изгаврят с теб по всички линии.
Сетони засрами се - така са се изгаврили с тебе, че сега имаш живо и здраво дете !!! #Cussing out
попаднах на дежурния екип в Майчин дом, който си остави ръцете върху мен- бях цялата разкъсана отвътре и отвън, като външните шевовете ми се отвориха и се наложи да ме шият отново.
Emym това ,че имаш вътрешни разкъсвания зависи единствено от твоето влагалище и от преминаващото през него бебе ! За външните разкъсвания - тъканите ти, това дали са здрави или не, дали си напъвала и дишала както трябва и разбира се размера на бебето оказват влияние !  Нелекуваните хронични влагалищни течения не са нормални за жената пък била тя и бременна, (лечение се провежда дори и по време на бременност) променят структурата на тъканите и е съвсем естествено възпаленото влагалище да се разкъса.  Рани се отварят по две причини - порадиналичието на инфекция или при наличието на подлежащ хематом ! Естествено е като имаш инфекция на влагалището да се опорочи и шева на перинеума (независимо дали става дума за спонтанно разкъсвани или за епизиотомия) и да се отвори. Отворени незарастнали първично рани се лекуват като се опреснят ръбовете на раната, отстрани се инфектираната материя и се зашие повторно.
Ядосана си на доктора, не си го изкарвай на дежурния екип ! Никой на сила не може да те задържи където и да е , да беше си отишла и да си раждаш където си искаш ! Ако беше родила в къщи сама пак ли спешните екипи в болниците щяха да са виновни за разкъсванията ти и за проблема ти с отворената рана ?
 Много е лесно  така да се говори... #Cussing out
Всеки пациент си заслужава доктора !

# 6
 • На един клон
 • Мнения: 1 014
Аз не съм раждала при Дуковски,но и друг път съм чувала,че не е от тия,дето ще се разтърчат по нощите.Иначе знам,че е добър специалист.
Остава варианта раждането да се предизвика в работно време ,удобно за него, и така да си сигурна,че ще е там.
Естествено,в такъв случай се предвижда малко по-ранна дата.
Ти решаваш.Аз за момента мисля,че това е варианта.

А сега малко оф:
nani,понеже ей сега видях че си акушерка и най-накрая искам да чуя едно професионално и надявам се честно мнение,можеш ли да си изкажеш мнението за следното:
За разкъсванията,и аз имах огромни такива освен епизиотомията - на шийката имам шев,вътрешни на влагалището и външни назад...
Бебето изкочи много бързо,на 3-тия напън и с малко "подпиране" от доктора.
И аз го знаех това за нелекуваните течения,но преди раждането ходих на сума ти прегледи,не съм се крила в къщи все пак,та не би трябвало да имам нелекувани течения,нали?
Между другото не са ми правени микробиологични изследвания на влагалищен секрет...
Имах огромен вътрешен хематом,който след ок. 1 седмица махнаха оперативно точно спешния екип,от тях имам само отлични впечатления.
Детето ми почина по-малко от 2 дни след раждането.Причината,която ми посочиха беше че е страдало от (вътреутробна?) инфекция от бета хемолитичен стрептокок от група Б.Първоначално,понеже видели че има проблем с адаптацията,ми подхвърлиха че е възможно да има комбиниран порок на вътрешните органи,който не можело да се види с наличната апаратура,но резултатът от аутопсията беше категоричен,че детето е било с морфологично правилни и  разположени органи,съответстващи на г.с.(роди се на термина)3000 гр.,50 см.
...
Тъй като конкретен въпрос така и не успях да формулирам,ако може,отговори ми ако ще и на лични - просто някакъв коментар,защо се случи това?За мен вариантите са - 1.инфекция и лекарско недоглеждане и 2.съвсем друга причина,която никога няма да разбера.
meli,това горното и към теб е адресирано,като професионалисти според вас каква е истината?
 

# 7
 • Мнения: 3 698
Сетони засрами се - така са се изгаврили с тебе, че сега имаш живо и здраво дете !!! #Cussing out
Цитат на: emym [quote
Не знам коя си, но не си човека, който да дава оценки, а го правиш, засрами се ти, говориш за моята болка и тази на другите момичета, болката и яда ни от некадърни гинеколози в МД. Моята дъщеричка я спасиха неонатолозите в МД, обичам ги, те са вълшебници и съм го писала в много теми,за спешният екип и гинеколозите...единствено аз знам какво съм преживяла и твоето мнение ми е безразлично, защото е глупаво да даваш оценки незапознат и отстрани, а фразата "всеки пациент си заслужава доктора"...това немога да го коментирам...

# 8
здравейте бъдещи и настоящи майки.Аз пиша по повод некадърните  доктори, с които явно много от нас са се сблъскали, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ!аз родих във Велико Търново и съм разочарована много.Отношението на персонала е най-малкото.Детето ми се роди и когато ще ни изписват откриха сърдечен порок, който чудя се защо едва на 4 ден?Последваха операции и куп проблеми, но важното е че детето го няма.Почина на 40 дни по време на операция в 3 градска.Сега имам редица проблеми и не мога да забременея, а вече мина 1 година от смъртта на детето.
За моя случай мога да кажа че е от немърливост и некомпетентност на тези , които се наричат доктори!
Кажете ми що за доктор е щом не можа да види такава тежка сърдечна малформация , каквато имаше дъщеричката ми?
Моля ако някай , който прочете това и който е преживял този ужас ако желае нека пише!
Последните ми думи са че едва ли ние жените очакващи деца е нормално да бъдем измъчвани така!?

# 9
 • Мнения: 639
Сетони засрами се - така са се изгаврили с тебе, че сега имаш живо и здраво дете !!! #Cussing out
Цитат на: emym [quote
Не знам коя си, но не си човека, който да дава оценки, а го правиш, засрами се ти, говориш за моята болка и тази на другите момичета, болката и яда ни от некадърни гинеколози в МД. Моята дъщеричка я спасиха неонатолозите в МД, обичам ги, те са вълшебници и съм го писала в много теми,за спешният екип и гинеколозите...единствено аз знам какво съм преживяла и твоето мнение ми е безразлично, защото е глупаво да даваш оценки незапознат и отстрани, а фразата "всеки пациент си заслужава доктора"...това немога да го коментирам...
Преждевременните раждания се дължат на аномалии или инфекции (30 % аномалии , 70% инфекции). Детето ти е живо и здраво сега - т.е. няма аномалия и слава Богу. Остава като вероятна причина инфекцията. Тя не е започнала в МД. Следях случая ти от близо, по-близо отколкото можеш да си представиш! И знам какво се е случило с теб и как са се "изгаврили" с теб. Затова ти казах да се засрамиш.
Гел - с удоволствие ще ти отговоря, на лични да не дразня хората тук.
Снежана - пороците на сърцето са много и начините по които се откриват също.      Ако малформацията е била тежка дали по-ранното диагностициране щеше да окаже решаващо значение за този нещастен изход? Не омаловажавам болката ти, страданието ти е огромно, няма по-голяма болка от тази да загубиш рожбата си. Не разбирам какво имаш в предвид от това да бъдете измъчвани така? мисля, че си търсиш виновник, за нещо , което е отредено да се случи по този начин. Не те виня, това е нормално за човек преживял подобна загуба. По подобен начин са гневни и хора болни от неизлечима болест, която ги убива. И последно - има доктори и доктори. Не всеки разбира от всичко! Затова се прави фетална морфология в определена гестационна възраст и то от специалист ехографист. Не са виновни лекарите в родилното.

# 10
 • София
 • Мнения: 1 066
nani-то, дори да си права за случая на setony, нямаш правото да сипеш подобни определения, а камо ли сентенцията: всеки пациент си заслужава доктора. Познавам достатъчен брой твои колеги и колежки, години наред съм се движила сред лекари (предимно хирурзи и гинеколози), патила съм си от откровени некадърници, както и познавам истински отговорни съвестни и добри лекари (за съжаление такива последните години прогресивно намаляват). Че маса лекари ги тресе синдромът на безхаберната меркантилност е факт, известен на всички. Че т.нар. ни медицински унивеситети дават дипломи на некадърни паралии също се знае. По-лошото е, че така поставят началото на порочна практика в цялото ни здравеопазване. Страдат не само пациентите, но и способните лекари. nany, ако щеш да се стресеш да ни засипваш с профи мнения и диагнози, които няма как да оборим, десетките препатили от твои колеги най-много да ти се изсмеем през сълзи. Интересно какво би казала на родителите на русенския млад журналист, починал вчера сутринта от вирусен менингит в ръцете на лекарите от Бърза помощ "НА СТЪЛБИЩНАТА ПЛОЩАДКА В БЛОКА"?
Мами, извинете ме за грубия език, но съм адски възмутена! Докато лекарите не признаят за многото си некадърни колеги, за подкупите, безхаберието и безотговорността, ще продължаваме да си мрем, унизени и оставящи нещастни и обезверени близки... Twisted Evil

# 11
 • Мнения: 3 698
Следях случая ти от близо, по-близо отколкото можеш да си представиш!
Това много ме разсмя  Joy , Нани, незнам как да те убедя и дале ще ми повярваш, че АЗ също следях случая си отблизо и дори случаят се случи с мен.Ама знам ли, може пък ти от по-близо да си го следила Thinking .
Благодаря ти, за информацията относно инфекциите, аз никога никого не съм обвинявала нито за инфекцията, нито за преждевременното раждане.

# 12
 • Стара Загора
 • Мнения: 7 029
Мисля, че нападате нани от името на всички лекари.
Първо ще започна с това, че некадърни доктори наистина има...и още нещо което е по-лошо..винаги ще ги има Twisted Evil
Второ..защо слагате всички в един кюп. При положение, че влагаш цялата си любов и време в професията и най-вече се опитваш да помогнеш на хората и дойде някой и ти каже, че докторите са некадърни...е  вие как ще се почувствате Crossing Arms
Само ще кажа, че разбирам нани и се прекланям  пред нея и  един човек /тя знае кой/ и знам, че докато има хора като нани ще имам вяра за нещо добро. В какво имате вяра вие незная...не ви съдя и вас, че сте озлобени. Просто искам да помоля когато хукате някой доктор...ами казвайте му името. Да се знае към кого е насочена вашата отрицателна нагласа...а не вкупом към всичките защото повярвайте ми има истински специалисти пред които се прекланям.
Да си мерим драмите няма смисъл.
Поздрави  bouquet

# 13
 • Мнения: 1 172
Точно от този доктор нямам преки впечатления, но ми е така познато да имаш уговорка, лекарят да не дойде и да попаднеш на спешният екип в МД, които да се изгаврят с теб по всички линии. Ярък спомен ще ми остане шиенето без упойка, защото "такава е практиката в болницата"...Нещо гинеколозите в МД стават все по-известни, лошото е, че нищо не се прави по въпроса.
Какъв е този спешен екип - дежурния ли имаш предвид?

# 14
 • Мнения: 3 506
Emym това ,че имаш вътрешни разкъсвания зависи единствено от твоето влагалище и от преминаващото през него бебе ! За външните разкъсвания - тъканите ти, това дали са здрави или не, дали си напъвала и дишала както трябва и разбира се размера на бебето оказват влияние !
Нани, желанието да си защитиш колегите е разбираемо, но какво искаш да кажеш, че разкъсванията не зависят по никакъв начин от това как е водено раждането ли????? И че големите разкъсвания не са главно и най-често грешка на доктора?????


Естествено е като имаш инфекция на влагалището да се опорочи и шева на перинеума (независимо дали става дума за спонтанно разкъсвани или за епизиотомия) и да се отвори.
А не е ли естествено като имаш инфекция на влагалището някой да забележи? Не е ли също естествено при големи разкъсвания да се направи профилактика с антибиотик, както и по-често да се правят локални промивки (или както там се казва)?????


Много е лесно  така да се говори... Всеки пациент си заслужава доктора !
Наистина е лесно така да се говори... То теорията е хубаво нещо, ама ти съвсем ни взе за мезе.......

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт