Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 817
Никога не съм позволявала на Александър да хвърля каквото и да е на земята.Казвах му,че само лошите хора хвърлят на земята и ако има някаква хартиика да си я сложи в джоба докато видим кошче.Беше на 2г.когато ме попита ''мамо много ли лоши хора има щом има толкова много хартии по пътя''. Shockedта не знам правилно ли съм му казвала.Сега ми предстои да обяснявам и на малкия та ми е интересно вие какво казвате в такива ситуации.Сетих се за това днес защото като излизах от млечната кухня една маика подаде дъвка на детето си и то я пита ами хартииката и тя''ХВЪРЛЯЙ Я НА ЗЕМЯТА''  #Crazyпобеснях .А да не говоря колко пъти съм виждала как мъже излизат от магазина ,разопаковат си цигарите и станиола на земята .Много пъти съм правила и забележка tantrum а те се обръщат поглеждат ме и си продължават сигурно ме мислят за луда. НаЙ ми е болно ,че улиците ги чистят и след един ден същата отврат-боклуци всякакви и навсякъде.

# 1
  • Мнения: 2 700
Аз наричам нещата със собствените им имена - говоря за възпитани и невъзпитани хора и обяснявам защо човек трябва да бъде възпитан.

# 2
  • Мнения: 2 332
Аз наричам нещата със собствените им имена - говоря за възпитани и невъзпитани хора и обяснявам защо човек трябва да бъде възпитан.
И аз така - хвърлят, защото техните родители не са ги възпитали, че се хвърля само в кошчетата за боклук. Ако тя каже: това са лоши хора! (удивителната е заради интонацията и) - аз и казвам: не, не са лоши, просто не са възпитани.

Последна редакция: вт, 01 ное 2005, 14:22 от Роси74

# 3
  • под тепетата
  • Мнения: 139
Аз отговарям както мамите преди мен - че само невъзпитаните хора хвърлят боклуците по земята и че както у дома не си хвърляме боклука на пода, а в кошчето, така правим и навън, защото там няма кой да го изчисти след нас (и в повечето случаи наистина е така) и града ще се покрие с боклуци, а това на никой не е приятно. Отделен е въпросът колко начесто по някои улици се виждат кошчета, защото и ние сме дресирани да си сложим хартийката в джоба, докато намерим къде да я хвърлим, но понякога това "къде" се оказва в къщи! Винаги ми е правило впечатление, че децата още от съвсем малки свикват да изхвърлят боклуците в кошчетата, дори са особено горди с това в по-ранна възраст. Защо тогава като поотраснат забравят за този добър навик? Вероятно лошите примери край тях са повече, затова трябва да сме особено внимателни какво виждат от нас. На Гого му прави впечатление, че баща му си хвърля празните кутии от цигари през прозореца на колата  Embarassed и му прави забележка и той също се превъзпита покрай него. Затова съм щастлива, че заради мен градът ни е станал поне мъъъъничко по-чист! Mr. Green

# 4
  • Varna, Bulgaria
  • Мнения: 464
И аз обяснявам на дълго и на широко, как боклуците не се пускат на земята, а за това си има кошчета. Дори когато беше много мъничка и казвах, че кошчето ще се разсърди ако го пренебрегнем и не си хвърлим боклучето там. И явно има резултат, защото тя самата изглежда много възмутена като има боклуци по земята и казва :"Мамо някой хвърлил боклука на земята", а аз и казвам , "Да мамо така не трябва да се прави нали ния хвърляме боклуците в кошчетата?"
Не знам дали думата възпитан и невъзпитан е все още за малката и главица, но по принцип избягвам определенията от рода на лош човек. Но това си е мое мнение.

# 5
  • Мнения: 510
Подавам сигнали пред РИОСВ и района,в който живеем,ама за по-големи замърсявания и винаги пред дъщеря ми,проверявам и за наложените санкции.

Събирам боклуци с детето,нищо че ме гледат странно,правя забележка дори на близки съседи за фасовете ,които хвърлят по земята.

 С приятелка и двете и деца системно привечер изхвърляме отпадаците от близкия строеж-обратно в изкопа му.

Правя забележки на работници-строители,макар че ме псуват и то пред детето ми Embarassed.

РИОСВ-тел. за сигнали за по-съществени замърсявания на компоненти въздух,почва,вода: 940 64 98

# 6
  • Мнения: 671
Той знае че това и мръсно и винаги не пропуска да каже АААА
И съответно има голям мерак да хване боклука и да го хвърли в коша
Аз му обяснявам как ето като не се хвърлят боклуците където трябва всичко става мръсно и грозно

Общи условия

Активация на акаунт