Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 14 авг. 2010, 19:04 ч.

Вегетариански рецепти

  • 3 062
  • 2
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 973
Не намерих тема посветена на вегетарианските рецепти затова пускам тази.
След интензивната информация в последно време, колко е химизирно месето, ми се иска леко по-леко да го намаля до минимум в нашето семейство.
Днес изпробвах една рецепта за вегетариански кюфтета, в които липсата на месо не се усеща осезаемо.

Станаха много вкусни и стават дори за хамбургер, надявам се и на вас да се харесат:

Вегетериански кюфтета


1. Тъмен(червен боб)
2. Нахут
3. Гъби
4. Червен лук
5. Орехи
6. Копър
7. Магданоз
8. Къри
9. Яйце
10. Брашно

1.   Бобът се сварява заедно с  нахута ( киснат във вода 24 часа)  1:1 като във водата се слага къри и сол на вкус.
2.     Гъбите и лука се изпържват, накрая се слагат натрошени орехи (колкото оризени зърна), магданоз и копър. Не слагайте сол.
3.   Боба и нахута се смачкавт, но да се усеща текстурата, парчетата да са по-големи от ориз ( може с блендер 5 къси натискания)
4.   Бобените се смесват с пържената смес и се слага цяло яйце както се меси кюфте.
5.   Кюфтетата (аз ги правя по-сплескани) се овалват в брашно и се оставят да починат, може и в хладилник.
6.   Преди изпържване се потапят в разбито яйце.
7.   При сервиране може да се полеят със сос (кисело мляко, копър, чесън на прах и малко майонеза). Салата прясна - зеле, копър и краставици, поляти с оцет и олио.

Да ви е сладко!

# 1
# 2
  • София
  • Мнения: 973
Ах супер, мерси, търсачката нищо не ми показа, и аз се учудих как може да няма.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт