Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 22 авг. 2010, 11:51 ч.

индукционни котлони-за и против?

  • 31 243
  • 44
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 263
Какво ще кажете за тези котлони?
По удобни ли са от обикновенните,готви ли се по-бързо качественно на тях?
Кои са плюсовете и  минусите им и намират ли се  съдове(на  нормални цени)за тях?
Замислям се за един такъв котлон,защото големият на печката ни изгоря.
Обикновенни с желаният размер от мен,не намирам по магазините или не ми харесват като качество/цена
Какво ще кажете,заслужават ли си?

# 1
  • Мнения: 13
Имам индукционен котлон на Samsung  от около година и съм много доволна от него. Загрява много бързо ,а температурата може да се регулира доста по-прецизно . За готвене можеш да ползваш всякакви съдове ,стига те да се качествени с равно дъно за да не издерат покритието. Малко трудно се почистват -това мога да спомена като недостатък.




# 2
  • София
  • Мнения: 4 872
Какво ще кажете за тези котлони?
По удобни ли са от обикновенните,готви ли се по-бързо качественно на тях?
Кои са плюсовете и  минусите им и намират ли се  съдове(на  нормални цени)за тях?
Замислям се за един такъв котлон,защото големият на печката ни изгоря.
Обикновенни с желаният размер от мен,не намирам по магазините или не ми харесват като качество/цена
Какво ще кажете,заслужават ли си?


Едва ли някой ще е против.
Аз не бих си купила - засега, защото тенджерите ми са по-скъпи от котлона та не ми е изгодно. Но ми пуснаха една муха и може да се замисля в бъдеще.
Качественото готвене зависи от готвещия.
Основното им предимство е, че пестят от сметката за ел. енергия.
http://bgdriver.org/forum/index.php?PHPSESSID=5598612516c92ef982 … e&topic=962.0  - ето и тук са ги обсъждали.

# 3
  • Мнения: 1 263
Имам индукционен котлон на Samsung  от около година и съм много доволна от него. Загрява много бързо ,а температурата може да се регулира доста по-прецизно . За готвене можеш да ползваш всякакви съдове ,стига те да се качествени с равно дъно за да не издерат покритието. Малко трудно се почистват -това мога да спомена като недостатък.
Mоже би твоя не точно такъв,защото със сигурност знам,че не могат да се ползват всякакъв вид съдове.
Пробвах такъв котлон в тукашен магазин и изключва автоматично, защото трябва да направи контакт с някакви магнитни полета за да  загрее съдържанието в съда

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 18:24 от susie

# 4
  • Мнения: 1 263
Всъщност повърхността на тези котлони си остава студена,не загаря от паднало отгоре.
Има ли някакъв готвенето с тенджера под налягане също?

# 5
  • София
  • Мнения: 4 872
Най-простият начин за проба на съдовете е да сложиш магнит, ако се залепи значи стават.

# 6
  • Мнения: 1 263
Аз това и направих Laughing
Единственно тенджера под налягане Тефал ми залепи магнитчето,но и аз предимно с нея готвя.
Мисля,да си купя и един тиган и да се хвърлям....
Дано не се разочаровам после newsm78

# 7
  • София
  • Мнения: 17 359
Аз ли4но не си взеха такива, защото ве4е си имах посуда от предната кухня и не ми се подменяше. За 4исто нова кухня от-до, може би ще са добро решение.

# 8
  • На небето
  • Мнения: 5 522
Много съм доволна от индукционните котлони. Е наложи се да сменя тенджерите и тиганите, но не съжалявам. Пак бих го направила струва си. Ползвала съм и керамични, но индукциона определено е по добър.
Котлона не се загрява. Супер икономичен е. Той е на принципа на импулси, затова и ти трябват тенджери с метално дъно. Изключва се сам като махнеш съда от котлона. Има 9 степени на загряване + една буустар, която е толкова силна, че почти не ми се е налагало да я ползвам. Броиш до 10 и водата е завряла. Сложиш ли прясно мляко стой до него, толкова бързо става, че не можеш да се обърнеш за секунда. Всички съдове които стават за индукцион имат знак и не ти се налага да носиш магнит, пък и аз си купих една тенджера пробвана с магнит и после я връщах, защото не стана. Почистването не ми е изобщо трудно, даже мисля, че е по лесно от обикновените котлони. Може би защото аз не понасям мръсни котлони и не оставам да се натрупа мръсотия. Почиствам с кремообразен препарат.
Тенджерите са на същата цена като и обикновените между 30 и 50лв. в зависимост от големината. Тигана ми излезе малко над 50лв., защото държах да е от качествените тигани на Тефал, които не се произведени в китай или турция. Дори да разсипеш захар върху загрят котлон (което редовно правя  ooooh!) няма проблем, просто я издухвам. Нищо не залепва освен мазнината разбира се.
То вече звучи като реклама по телевизията, но аз съм супер доволна и препоръчвам на всичките си приятели, ако имат възможност да вземат такъв.
Аз моя го взех с транспортен дефект (който почти не се вижда, трябва да легнеш на земята и ще забележиш една малка част, която е леко хлътнала) и ми излезе доста евтин, не е за вграждане, но на мен такъв не ми трябваше. Цялата печка с фурната (да не я хваля и нея, тя просто е истинско съкровище) ми излезе около 900лв.  А същата нова струваше тогава около 2000лв. Не знам тези хора май се бяха объркали ли не знам, ама за такава дреболия, такова намаление е просто безумие. Имахме късмет отидохме точно като я докараха и веднага я купихме.

# 9
  • Мнения: 348
Купих си за проба индукционан котлон от Метро марката е Alaska. Има един особен момент, поне при моя регулирането на температурата е със стъпка 20 градуса /60-80-100-120 и т. н. /. Ако искаш нещото само тихо да ти къккри на котлона по продължително време не ми се получава, точно поради това супер бързо нагряване и охлаждане. При 80 градуса не ври, а при 100 извира  newsm78

# 10
  • На небето
  • Мнения: 5 522
Купих си за проба индукционан котлон от Метро марката е Alaska. Има един особен момент, поне при моя регулирането на температурата е със стъпка 20 градуса /60-80-100-120 и т. н. /. Ако искаш нещото само тихо да ти къккри на котлона по продължително време не ми се получава, точно поради това супер бързо нагряване и охлаждане. При 80 градуса не ври, а при 100 извира  newsm78

Това е странно, за да къкри леко, включвам котлона на 3-4 степен. На 1 или 2 е твърде слабо, по скоро да потдържа топла температурата.

# 11
  • Мнения: 135
И ние имаме индукционен котлон "Аляска" - много съм доволна. Много икономичен, много бърз за готвене - дори на моменти не мога да смогна - трябва примерно всичко да е нарязано предварително. Водата завира за 1-2 мин. Посуда не съм сменяла - имам тенджерки малки и големи които хващат магнит, само тиган се наложи да купя, за съжаление тефлоновия на Тефал не става, а много си го харесвах. За степените на готвене - на 3 степен оставям манджата да ври. На 1-2 е слабо, на по високите 5-6-7 започва да кипи. Ами това е...Аз съм "ЗА".

# 12
  • Мнения: 1 263
Oт близо два часа съм горда притежателка  на такъв котлон Mr. Green
Пробвах да сваря литър вода и .....за минутка вече бълбукаше.
После махнах тенджерата,включи се бибиткаща аларма и спря моментално.
Плоскостта беше нагрята само от температурата на тенджерата и си сложих ръката отгоре,без да ме изгори.
Температурата е с индикации на WATT,това не знам защо е така.
Има си нарисувани и разни картинки,пържене(силно),варене и др.
Видях ,че има и функция за поддържане на температурата.
Това е,за сега ми се вижда много готино,ще видим после. Laughing

# 13
  • На небето
  • Мнения: 5 522
Честито susie, няма да съжаляваш според мен. Не съм сигурна само в марката...
Радвай му се, готвенето е голямо удоволствие вече.

# 14
  • Мнения: 135
Честито susie, мисля че няма да съжаляваш.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт