Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 378
Не става въпрос за т.нар. "спонсорства" на скъпи и ненужни неща, а за събирането на пари от родителите за консумативи, учебни книжки и играчки. Не мога да разбера родителите които постоянно мърморят, когато се събират пари. Как все още има хора, които смятат, че държавата, общината или някой друг трябва да се грижи за децата им. Сигурно са затруднени, но 30-40 лв. годишно не смятам че са непосилна сума, особено щом се отнася за детето ти. Все пак то прекарва там по-голямата част от времето. Смятам, че ние сме заинтресовани да осигурим на децата приятни и интересни занимания.

# 1
 • Мнения: 2 649
Не става въпрос за т.нар. "спонсорства" на скъпи и ненужни неща, а за събирането на пари от родителите за консумативи, учебни книжки и играчки. .... Смятам, че ние сме заинтресовани да осигурим на децата приятни и интересни занимания.
Цвети, права си. Когато държавата не може да подсигури за децата ни добри условия, съгласна съм, че ние трябва да помогнем. Предпочитам да дам 30-40 лв. отгоре за учебни помагала и играчки, отколкото децата да нямат с какво да играят и да се обучават. Съгласна съм да платя и за допълнителните занимания - зелено училище, курсове по езици, танци, ски училище и т.н., но съм категорично против даването на пари за телевизори, кафеварки, бюра и др., предназначени за комфорта и свободното време на персонала. Crossing Arms

# 2
 • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
 • Мнения: 3 607
Цвети, аз съм една от лошите дето събират парите. Когато питаха на родителската кой ще събира парите- всички си страйкаха и предложиха мене като "айляк" човек без работа, така и така си стой в къщи с малкото дете да взема аз да ги събера. Поставих едно единствено условие- съдействие от страна на родителите. В интерес на истината събрах парите в рамките на една седмица - от 26 деца - 23 са дали по 20лева- 10 за театър и 10 за закупуване на играчки. Купих играчки. Децата са първа група и избягвах дребни и такива които стават на дребни парченца като се счупят. Основно за момиченца. За момченца няма подходящи играчки- коли имаха и търсехме нещо друго. Но какво??? Единствено унисекс конструктори. Аз лично нямам нищо против синът ми да играе с кукли и кухненски принадлежности, но някои родители ми се разсърдиха, че са си дали парите напразно!!! Когато се обадих да поканя някой родител да дойде с мен и госпожата да купим играчки - отказаха по различни основателни причини-неможе ли днес, не можели в събота- аз в крайна спетка не мога да се съобразявам със всички кой кога може. Дано не ме линчуват. Постарах се да купя полезни играчки.
Това е ситуацията. На родителската на собствените им деца всички мълчаха като г...ве.

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 2 141
Винаги ще има такива родители. Това е неизбежно. И в повечето случаи това не са хора, които са материално затруднени. При тях е въпрос на принцип да мърморят.

Мен не това толкова ме изумява, а други нещица. При нас, например, се събират всяка седмица т.нар. хигиенни материали - тоалетна хартия, течен сапун, салфетки и домакинско руло. Еееее, не носят родителите и това е! Половината гледат да се скатаят. Е това когато го разбера и света ще свърши. Това не са глезотии! Това е за тяхното дете и става дума за хигиена! Като скатаеш и не донесеш за кого няма да има??? Чие здраве е подложено на риск? Това не мога да го проумея и това е! Или помагалата - флумастери, пластелини, пастели... Е като не донесеш кой няма да има с каво да рисува? Аз ли бе джанъм???

Та ти за парите се кахъриш.  Simple Smile

# 4
 • София
 • Мнения: 883
И в нашата детска градина събрахме по 20 лева на дете, аз касиер.
Отидохме заедно с едната госпожа и още една мама и накупихме помагала и консумативи и доста играчки. Достатъчно и за момчетата и за момичетата. Даже останаха пари и по-нататък ще купим пак. За санитарни материали пари не ни искат, единствено за минералната вода даваме по 4 лева за галон като се свърши.
При нас всички родители се съгласиха и не е имало мърморене поне на срещата.

# 5
 • Мнения: 1 378
Нашите госпожи са доста активни, само че тази година имаше забрана от кмета да събират пари. Излиза,че те ни врънкат за доброто на нашите деца. К во им пречи на тях да си карат по старите учебници, да ги оставят да беснеят вместо да рисуват, защо са им на тях играчки? Те искат всичко да е на добро и съвременно ниво, а родителите мърморят. Някои им нямат доверие. Аз лично не се съмнявам в тях. Доста често разговаряме и съм навътре в проблемите. Мисля, че ако и другите родители са толкова заинтересовани  и те няма да имат нищо против. Само че е най лесно да стоиш отстрани и само да мърмориш.

# 6
 • Мнения: 1 038
И в нашта детска градина събираха по 20лв.за играчки и за театър.Съжалявам,че не бях на първата родителска среща,защото след срещата са лепнали бележка с нещата,които родителите трябва отделно да занесат,а това бяха,светни листа по 4 брия от цвят,два броя скицника,сухо лепило 2бр.,цветни моливи,цветни флумастри и още някой неща.Нямам против да давам пари,защото всичко е за децата,но да ме разиграват и да ме връщат пет пъти за едни и същи неща,защото не били същите като на повечето деца,тази няма да стане.Първия път ме върнаха,защото бях занесла цветни блокчета,а не цветни листа,после ме върнаха,защото лепилото не трябвало да бъде такова.Като искат да бъдат еднакви,да се съберат по-още 5лв.и да се отиде от борсата и да се зареди с едни същи неща за децата.Еми много ме хвана яд,защото нямам никаво време да обикалям,а те да ме връщат.После съответно някой родители,като са ги върнали по веднъж изобщо не са занесли нищо.Но следващия път,ако се наложи пак да се носят такива неща в градината,ще се заема да отида до борсата за да не си късам нервите.

# 7
 • sofia
 • Мнения: 6 096
Ние сме в ясла. Всеки месец носим хигиенни материали - т. хартия - 4 рула, салфетки, 1 сапун и мокри кърпи - към 4 лв се връзва, като мокрите кърпи са най-скъпи
и 6 л вода.
Съга събраха по 2,50 за театър.
Нямам нищо против нататък да давам и за блокчета, книжки, моливи и т.н.
Magimon, защо не са ви събрали парите и да отидат двама до борсата и да купят накуп - по-евтино ще излезе със сигурност.
Дай им идея следващия път да напишат каква марка лепило и гланцово блокче искат Wink
А иначе мърморковци винаги ще има и такива дето са скъпи на триците и евтини на брашното.
Я не се ядосвайте  bouquet

# 8
 • Varna, Bulgaria
 • Мнения: 464
В нашата ясла пък освен стандартната такса от 30 лв. месечно донплащаме по 2лв. за хигиенни материали +1лв. през месец за минерална вода.
При тръгването на ясла дадохме 20лв. за закупуване на играчки и консумативи за занимяния, като пластилин , моливи, блокчета и т.н.
Доволна съм , а и когато имаха театър не ни искаха пари.

# 9
 • Мнения: 1 038

Magimon, защо не са ви събрали парите и да отидат двама до борсата и да купят накуп - по-евтино ще излезе със сигурност.

Я не се ядосвайте  bouquet
И аз това се чудя,но следващия път направо отивам до борсата.За това ме е яд,че не бях на родителската среща за да се разберем.Надявам се повече да не се получават такива дребни недоразумения.Не ме притеснява да давам пари за градината,а и да си призная аз плащам наполовина тъй като не съм омъжена Rolling Eyes

# 10
 • Ланкър, планините Овнерог
 • Мнения: 6 948
И аз съм касиер в нашата група. Честно казано не мога да се оплача от родителите. На род. среща се разбрахме за срока за събирането на сумата и нямаше отцепници. До тук успяхме да купим част от учебниците, кърпи за ръце, а ни предстои най-трудното- играчките. За момиченцата ще вземем тоалетка, а за момчетата- стелаж с отверки, гайки....и т.н. Само дето незнам от къде.

# 11
 • Мнения: 442
миналата година събрахме по 30 лв, като в началото на тази година започнахме с джак-пот около 150 лв. и отново събрахме по 30 лв. Не чух никой да мърмори. Иначе родителите сега бяха доста по-активни от миналата година (когато бяхме в първа група), което направи родителската среща доста по кратковременна и ползотворна. А иначе за куклен театър се събират от всяко дете по 1.50 на представление, защото (представете си) някои родители не били съгласни да дават по 1.50!:crazyeyes:

# 12
 • Мнения: 1 038
Леля ог Днес ходих до Марсел(магазин за детски играчки),малко е скъпичко,но си заслужава,качествени са.Има огромен избор,каквото се сетих да питам всичко имаше.Преди две години й купихме на Мони конструктор от Марсел,то не беше разнасяне из къщата,а и колко много сме настъпвали фигурите и си е почти непокътнат.Нищо не пречи да разгледате и накрая да се спрете на нещо.

# 13
 • София
 • Мнения: 166
До Билла в Гоце Делчев (или Мотописта ли се води?) има невероятен грамаден склад за детски играчки, на прилични цени. Разни строители, конструктори - аз съм фенка на игри под формата на чаркове, които се сглабят и купувам доста такива.

# 14
 • Мнения: 862
Би ли казала къде точно е този склад до Билла, newsm78 Аз там знам един голям детски МАГАЗИН,но за склад не се сещам. Че  и ние сме фенове на тези чаркалаци Grinning

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт