Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

гъбен сос

  • 3 ноем. 2005, 14:59 ч.
  • Преглеждания  1 561  Мнения  8  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 239
Искам да направя свински пържолки с гъбен сос.Ноне знам как да направя гъбен сос.Аз по принцип ги правя със сметана и топено сирене,но малката не ги харесва,иска сос като в ресторант.Дайте някакви идей,моля!

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 30 672
Как правя аз. Нарязвам гъбите на ситно, бухкам ги в тигана и ги правя със сос бешамел, т.е. брашно и бульон.

# 2
В една от темите пуснах пържоли "Експрес". Можеш да импровзираш.

# 3
  • София, Бели Брези
  • Мнения: 3 862
Запържвам в масло гъбите. Хубаво да се запържат. Добавям брашънце, огато водата , която са пуснали гъбите е извряла вече и е останала само мазнината. Като се запържи и брашното добавям много бавно прясно мляко и вода в съотношениие 1:1, овкусявам със сол или бульон и изчаквам да заври сосчето и да поври 5 минути поне и готово. Лично аз добавям и чесън, счукан и бослек, но това вече е въпрос на вкус Hug

# 4
  • София
  • Мнения: 369
Към пържолките правя :

Запържвам в олио или масло 1 стрък праз (бялата част), нарязан на дребно или червен лук и 2-3 шепи гъбки,нарязани ситно.Като омекнат гъбките добавям 1 винена чаша бяло вино и се вари ,докато се изпари.Тогава се добавя малко брашно, сол и естрагон, за да се уплътни.Тогава добавям и чаша пилешки бульон.Като кипне се сваля от котлона и слагам 2-3 с.л. кисело мляко.
Е това е моето предложение Simple Smile

# 5
  • Мнения: 239
Направих го!!!Стана супер!Запържих гъбите в масло,малко винце,подправки,брашно после вода,къкри 5-10 минути на слабо.

# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 114
 GrinningАз правя така-

 Нарязвам доста лук,нарязан на лунички в тиган с малко олио.
 Запържвам после и две супени лъжици брашно.
 Сипвам и един буркан стерилизинани печурки заедно със соса.
 Сол и черен пипер.

 Това е.Много е лесно и вкусно.Става и за всякакво друго месо.

 Аз лично със този сос заливам запечено на фурна месо,къкри още пет минути и е готово.  chef

# 7
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 243
Ето още една идея за гъбен сос - за който даже гъби не трябват Grinning
Майка ми залива овкусените по желание пържоли(но без да им се слага сол!) с гъбена крем-супа, разтворена в студена вода до по-редичка каша (т.е. не по указанията на опаковката,а на око до получаване на редичка каша) и така ги пече - стават сочни и много вкусни и в зависимост от това колко от супата се сложи,остава и сос.

# 8
  • Свищов
  • Мнения: 1 616
Срам не срам, ще попитам, че не намерих точно това, което ме интересува. Въпросът ми е как точно се приготвя прочутия гъбен сос със сметана - с каква сметана, подправки, по какъв начин?????

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт