Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 21
влизам за първи път така, че милички извинявайте.След извънматочна бременност ми е отстранена едната тръба и единият яйчник. След няколко години , след цветна снимка се установява , че едната тръба е частично запушена. Всички доктори при , които съм ходила ми казаха, че единственият ми шанс е инвитро.Имам 3 неуспешни опита при инвитрото.Наскоро реших да се върна малко назад и да си направя лапароскопия, защото досега не съм си правила за тези шест години.Имам насрочена лапароскопия, но някъде тука прочетох, че ако имаш хидросалпингс в тръбата и я отстраняват.Вярно ли е това, защото съм с една тръба и това ме притеснява.Искам да попитам и дали знаете също след пластика ако ми направят такава, дали имам шанс да забременея по естествен начин. Моля отговорете по -бързо, защото в най скоро време ми е лапароскопията.

# 1
  • Мнения: 1 321
Ени, най-добре е да обсъдиш тези неща с лекарят, при когото ходиш.
Доколкото съм чела-няма проблем за инвитрото, дори да нямаш нито една тръба. При проблемни тръби на някои даже ги отстраняват съвсем, за да се изключи вероятността от извънматочна при самото инвитро. Но аз не съм лекар, все пак. Успех с лапарото!

# 2
Незная при кой лекар ходиш в момента и какво е неговото становише във връзка с твоя случай. Но това което бих могла де ти кажа е като приведа в пример самата себе си. След първата ми операция за поликистоза бяха станали куб усложнения.Яйчници,тръби,матка бяха обхванати в було от сраствания ( по думи на лекаря извършил лапарото). Едната ми тръба е силно нагъната и много тъничка,а другата частично запушена. По време на лапарото е направена пластика и няколко хидротубации цялата бях пълна с контрасна течност и трябваше да изминат 3 денонощия за да започна да се изчисти урината ми. Принципно според мен лекаря които ще извършва процедурата трябва да е наясно с нещата които са били при теб и би могъл най точно да ти отговори на подобен въпрос. При Всеки е доста индивидуално, лекарите биха могли да предполагат само за това какво е състоянието ти, а дефакто положението може да се окаже коренно различно повреме на процедурата.Затова най добре е да го обсъдите взаимно. При мен нямаше отстраняване на тръби, но дали това ще важи и в твоят случай не бих могла да кажа.

# 3
  • Мнения: 17
Много важно е лекарат при който ходиш да е на ясно със случая след ката е прецинил че трябва да се направи лапаро направия тогава.На мене също ми правиха лапаро вече минаха две години и до моменто нищо ще се насочвам към инвитро.Пожелавам ти успех.

Общи условия

Активация на акаунт