Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 16 авг. 2004, 10:39 ч.

Как се приготвя кисел?

  • 478
  • 3
  •   1
Отговори
  • в края на града
  • Мнения: 4 302
Здравейте, исках да питам знае ли някой как се прави кисел. Че се използва натурално нишесте, а после? Както е описано на опаковката ли (но с адапт.мляко)? Или се прави с вода, а млякото се прибавя по късно? Защото си спомням, че когато ми правеха нишесте, то ставаше едно такова като желе, а дали може да стане като кашичка, че малкия иначе няма да го яде. Предварително ви благодаря!

# 1
  • София
  • Мнения: 1 911
Четох рецепта за приготвяне на кисел, но не съм правила. Рецептата беше следната:

Изстискваш плодовете. Сока го вариш със нишестето. Като се свари нишестето, прибавяш остатъка от плода.

Ад. мляко се слага накрая. Кисела трябва да е поизстинал до 40-50 градуса или колкото пише на кутията на млякото. Можеш да си го сгъстиш, колкото си искаш.

САмо не разбрах, защо правите кисели? Не може ли плодово пюре или направо суров плод?

# 2
# 3
  • в края на града
  • Мнения: 4 302
Много благодаря! А кисела смятам да го давам от време на време вместо каша, защото малкият се мръщи вече, ако му е едно и също всеки ден. Иначе отделно и аз си давам плод или плодово пюре (между храненията). Още веднъж благодаря  Grinning .

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт