Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 554
Продължение на първите две теми, започнати от звездичка.

Първа тема

Втора тема

Научно обяснение на Рейки

Учените откриха, че в тялото протича електрически ток по нервната система и че това е един от начините, по които тялото се саморегулира. Нервната система е свързана с всеки орган и тъкан в тялото и чрез нея от главния мозък пътуват сигнали, които регулират всички телесни функции. Благодарение на физиологичния разтвор на кръвта, електрически ток тече и от сърцето по кръвоносната система. Електрическите потоци текат във всички клетки и около тях. Много от телесните клетки съдържат течни кристали, намиращи се в клетъчните мембрани, в миелиновите обвивки на нервните влакна и на други места. Когато върху кристалите се упражни натиск, възниква пиезоелектричен ефект. Следователно течните кристали в телата ни непрекъснато пораждат електрически ток. Токът често е кохерентен - т.е. подобно на лазера, всички честоти на дадено място са съгласувани. Лазероподобните вибрации могат да пътуват в тялото и да се излъчват навън. Когато по даден проводник протича ток, около него се образува електромагнитно поле. Електричните токове, течащи в човешкото тяло, също създават електромагнитни полета, които пронизват и обгръщат човешкото тяло и могат да се измерят от чувствителни магнитометри. Сборът от всички биомагнитни полета образуват едно голямо биомагнитно поле, което обгръща тялото и което ние наричаме аура. Според принципа на индукцията биомагнитното поле на даден човек въздейства върху биомагнитните полета на околните, в резултат на което може да въздейства върху функциите на органите. Когато някой получава Рейки настройка, електрическият ток, протичащ през него, се увеличава и когато положи ръце върху проблемен орган, от тях се индуцират лечебни честоти, които променят нехармоничните вибрации на органа и ги настройват на здравословния обхват за този орган. Предаването на Рейки от разстояние става на принципа на скаларните вълни, които взаимодействат с атомните ядра и могат да се разпространяват на всякакви разстояния, без да губят своята сила, въздействайки върху биологичната тъкан. Тъй като са съставени от молекули и атоми, живите тъкани в тялото са свързани с всички сили в природата и са подвластни на тяхното взаимодействие. Развивайки се, ние превръщаме тези сили в част от функциите на нашето тяло и пред нас се разкрива възможността да осъзнаем в дълбочина най-загадъчните сили на Вселената. Твърде вероятно е някой ден науката да направи удивителни открития, които да разширят познанията ни и коренно да променят качеството на живота на нашата планета.

Енергийното ни поле е индикатор на нашето здраве, непрекъснато е под въздействието на стреса, лошата екология и отрицателните биополета на заобикалящите ни. Енергийното поле се накъсва, по него се появяват дефекти и пролуки, през които е възможно да проникнат още вредни влияния. В определен момент функционално слабата или претоварена система не издържа и проблемът слиза на физическо ниво. Човек се разболява и симптомите се проявяват. Това накратко представлява и всяка болест, като пролуките в енергийното поле се получават най-вече от отрицателни мисли, неправилно поведение, слаба грижа и липса на любов към себе си и своето тяло.

Мисълта има материална основа, тя е енергия. Човешкото съзнание може да влияе върху физическите процеси в нашия свят и в нашето тяло. Накъдето е насочена мисълта, натам се насочва и енергията. Човешкото тяло е изградено от енергия, която е плътна и затова я виждаме, като всеки орган вибрира със своя честота. Когато тази честота се промени към „нездравословна”, тогава конкретният орган или система у човека се разболява. Всеки човек има определен потенциал от жизнена енергия (ки, ци, прана), който в един момент се изразходва и именно тогава настъпва умората, претоварването, гладът и т.н. Гладът е начин да накара човекът своеобразно да се зареди, тъй като храната е източник на енергия. Но е ясно, че човекът не може непрекъснато да яде или спи, за да си набавя енергия. Би трябвало да има и други, по-лесни и по-здравословни начини. Един от начините е Рейки. Тя освен че изчиства и доставя свежа енергия в организма, лекува болести, уплътнява енергийното поле на човека, релаксира го, както и работи за духовното му израстване и за превръщането му в по-спокойна, уравновесена личност, която знае как да възприема живота и своята роля в него. Освен това Рейки спомага на човека да управлява събитията в живота си и да го възприема като своего рода забавна игра, която колкото повече играеш, толкова повече разбираш, че животът съвсем не е тежък и черен, какъвто обикновено ни го представят. Поне за тези, които разбират правилата.

Лечението чрез полагане на ръце е било известно и прилагано преди хиляди години от редица древни народи - китайци, индуси, тибетци, египтяни, евреи и други. Всеки от нас по някакъв начин е използвал полагането на ръце върху себе си или върху друг. Върху себе си – когато ни боли нещо, ние несъзнателно слагаме ръката си там и с топлината на дланта успокояваме болката. Върху друг – когато го прегърнем и утешим, като по този начин му отдаваме енергия.

Рейки е много древно целителско изкуство, преоткрито за съвременния свят от японския монах Микао Усуи в древни тибетски сутри.

Думата Рейки има японски произход и се превежда като универсална, космическа или Божествена жизнена енергия. Рейки на японски се изписва с два йероглифа – Рей и Ки. Рей означава свещен, дух, мистерия, универсален, божествен, космически. А йероглифът Ки означава енергия, природна картина, талант, чувство. Ки е енергията на жизнената сила, която тече във всичко живо и без която животът е невъзможен. Тя се проявява както в хората така и в животните, растенията и минералите. Ки присъства във всичко около нас – дори в неодушевените предмети. Докато тя е енергията, която ни заобикаля и прониква във всичко, Рейки е по-високо трептене във Вселената, т.е. тя е с по-висша вибрация. Рейки идва директно от Източника, Създателя или Висшия разум и се прилага върху всичко одушевено и неодушевено. Тъй като е енергия, вибрираща с висока честота, не се вижда с просто око, но може да бъде регистрирана с Кирлианова фотография. Въпреки че Рейки се корени в източните духовни практики, тя не е религия и е достъпна за всеки, независимо от личните му вярвания.

Настройката изчиства местата, където енергията е в недостиг или излишък, балансира се енергийната система на човека, а оттам и физическото тяло, балансират се чакрите и т.н.
Рейки е полярна енергия и лекува, като хармонизира една честота с друга. В човешките клетки има кристалчета, които пазят информация за всяко нещо, преживяно от нас. В чакрите ни има информация за всичко – минали животи, поведение, емоции и т.н.
Също така е ясно, че всички сме малки магнитчета, както Земята е един огромен магнит. И постоянно си взаимодействаме с други електромагнитни полета, които ни влияят и на които ние влияем.

ВЪВЕДЕНИЕ

Франк Арджава Петер


“Никой човек не е остров” е казал през 16-и век поетът Джон Дон, и до днес думите му продължават да са актуални и верни. С всеки ден нашият свят става все по-малък. Интернет, проблемите с околната среда, политиката и международната търговия сближават различните култури. Тенденцията на 21-ви век е: “Да го направим заедно.”
Конкуренция отживя своето време. Днес еволюцията е движение от зависимост към независимост, достигайки взаимозависимостта.
Зависимостта не е само отрицателно понятие. Тя показва способността да обичаш, да бъдеш отворен за другите, да приемаш и оценяваш достойнството на другия, да видиш собствените си недостатъци и да осъзнаеш, че не си сам. Зависимостта е първата крачка към любовта.
Но ако не притежаваме желание да постигнем успех със собствени сили, да стоим твърдо на собствените си крака и да живеем собствения си живот, вероятността за развитие е минимална. Това важи на индивидуално, културно и международно ниво. Един независим човек, една независима общност, са привлекателна проява на голяма сила и чиста мощ – сила, която не може да бъде пренебрегната. Независимостта обаче не е крайната цел.
Следващата стъпка – взаимната зависимост – съдържа в себе си идеята за общуване между отделните хора и народи, както и факторите, които влияят върху околната среда. Перфектна аналогия за състоянието на взаимозависимост е принципът на светлината. Една и съща светлина свети във всеки от нас. Тя осветява пътя на всяко същество, независимо дали притежава разум или не, независимо какъв е неговият път. Трябва просто да погледнем природата, за да видим как се проявява удивителното взаимодействие на нейните сили. Накъдето и да обърнем поглед, откриваме единството на всички неща. В системата на Рейки силата, любовта и светлината също образуват единно цяло. Само единството на енергиите превръща живота в нещо, което си струва да се живее.
В живота има една основна истина, основана на тези три понятия: сила, любов, светлина, въпреки че съществува далеч отвъд тях. Това е идеята, че нищо не може да бъде направено, ако божественото не го е пожелало. Индийският мъдрец Рамакришна Парамханса предлага да предоставим на Бога властта над нашия живот: “Нека Бог подписва всички важни документи, тогава всичко ще си идва на мястото.” Всъщност, точно това трябва да се случи, за да се превърне всеки човек в проводник на божественото.
Днес отделното его не е в състояние да оцелее. То е изпълнило своя дълг, и предназначение, изиграло е ролята си. То е сънувало собствения си сън, но ние вече сме будни. Когато се събудим, сънищата губят своето значение и скоро биват забравени. Може би точно затова Рейки се превърна в най-често прилаганата индивидуална лечебна техника в целия свят. Потенциалът, който има Рейки и който тепърва ще се проявява, е много повече от индивидуално лечение.
Няколко са причините, които обясняват защо силата на Рейки е в състояние да обедини света.

Рейки като система на лечение и начин на живот е изключително достъпна за овладяване. По думите на д-р Усуи “всеки може да практикува Рейки”.
Рейки дава резултати, които се проявяват на всички нива – физическо, умствено, емоционално, душевно, както и техните изяви: удоволстви, болка, здраве и болест.
Рейки лекува настоящето, но също така лекува миналото и бъдещето.
Рейки лекува болни и здрави; богати и бедни; млади и стари.
Рейки лекува всички хора, независимо от тяхната националност, пол и раса, независимо от религията, която изповядват, независимо къде живеят и с какво се занимават. Рейки е над всички разделения и обединява всички религии, раси и хора.

Всеки от нас е част от енергията на Рейки. Щом като една и съща енергия кара да бие сърцето на всеки от нас, значи може да работим заедно с всички, вместо против всички. Когато две ръце се обединят, преодолява се усещането за индивидуалност.

Всички ние сме едно!...


Принципите на Рейки:

Точно днес:

1.   Бъди радостен!

2.   Очаквай най-доброто!

3.   Обичай всичко съществуващо!

4.   Работи усърдно!

5.   Бъди благодарен за всичко, което получаваш!

Сайт за Рейки_1

Сайт за Рейки_2

Сайт за Рейки_3

Сайт за Рейки_4

Ако някой намери интересни сайтове за Рейки, можем да ги добавим, докато все още може да се редактира първа страница  Wink


Това са  някои от книгите, от които можем да научим повече за Рейки:


1. "Рейки за цял живот" - Пенелопи Куест

2. "Самолечение с Рейки" - Пенелопи Куест

3. "Степените на Рейки" - Морийн Кели

4. "Рейки" - Даян Стейн

5. "Магията на Рейки" - Кристофър Пензак,

6. Книгите на Валтер Любек и Франк Арджава Петер.

7. "Рейки" - Мери Хол (Енциклопедия за Рейки)

8. "Да живееш с принципите на Рейки" - Пенелопи Куест (с включени практики по ТЕС и НЛП)Уточнение: Много моля, не превръщайте темата в махленска седянка или бащиния, както показа горчивият опит. За това си има специално място във форума - Клюкарник. Смехът е здраве, но не и когато се превръща в заместител на темата. Нека тук пишат хора, които наистина искат да научат нещо повече за енергията и да променят живота си. Не петнете името на Рейки заради собственото си его, скептицизъм и неразрешени проблеми.
 Hug Grinning

Последна редакция: чт, 23 сеп 2010, 12:29 от eldivine

# 1
 • Мнения: 213
 eldivine ,много благодаря за хубавата тема Hug Hug Hug

# 2
 • Мнения: 554
Класическото Усуи Рейки (Усуи Рейки Шики Рьохо) има три нива.

Първо ниво дава възможност човек да лекува себе си и други хора (а също животни и растения), чрез директен контакт с тях - полагане на ръце. Изучава се енергийната система на човека - чакри и аура. Разглеждат се причините за болестите. Дават се напътствия как се работи при енергиен дисбаланс. Дава се описание на рейки сеанса и др.

Във второ ниво се въвеждат трите символа на Рейки, които свързват лечителя с по-висши и по-силни енергии. Те дават възможност за лечение на разстояние, изпращане на енергия в някакъв момент в бъдещето, изчистване на предмети, помещения, храна и вода. Символите позволяват постигането на по-сложни цели, както и по-фино лечение на различни нива - физическо, емоционално, умствено. Символите подпомагат човека да изпраща енергия за по-кратко време и без непрекъснато съсредоточаване върху процеса.

Третото ниво е майсторското. То обикновено се дели на две поднива - 3А и 3Б, т.е. мастер-лечител и мастер-учител. В него се дава още един символ - мастер символът. Чрез него се извършват самите ритуали по настройката на нови ученици. Основното качество на символа е, че свързва човека с Висшето му Аз - най-мъдрата част от него, душата му. Рейки майсторът може да обучава и настройва в Рейки други хора и да използва енергията на този най-висш и най-мощен от всички Рейки символи.

П.П. Традиционно се казва, че с първо ниво не се работи на разстояние. Аз съм на мнение, че веднага може да се работи дистанционно. Ограниченията си ги поставяме ние.  Wink

Val_333,  Hug

# 3
 • Мнения: 730
eldivine   bouquet

# 4
 • в резерват
 • Мнения: 3 449
 Ели, страхотно начало.  Peace

Последна редакция: ср, 22 сеп 2010, 20:54 от Арбанашка кокона

# 5
 • Мнения: 1 494
Благодаря за темата, Еldivine! newsm51
Най после си дойдохме на думата. Крайно време беше! Peace

П.С. Ако позволиш да добавя и още две книги към списъка:

7. "Рейки" - Мери Хол (Енциклопедия за Рейки)
8. "Да живееш с принципите на Рейки" - Пенелопи Куест (с включени практики по EFT (ТЕС) и НЛП)

Последна редакция: чт, 23 сеп 2010, 13:06 от krem-karamel

# 6
 • Мнения: 0
Темата е супер - благодаря ти за нея!   bouquet  дано пишещите и четящите в нея да успеем поне за малко да изчистим негативизма от себе си и да се потопим в топлата и слънчева енергия на Рейки!

# 7
 • Мнения: 812
  bouquet Благодаря ти Ели за хубавата тема  Hug

# 8
 • Universe
 • Мнения: 1 515
  bouquet Благо-Даря, Ели! (Интересуваща се Wink)

# 9
 • Мнения: 554
Днес, 23 септември, е есенното равноденствие  Wink Да си подадем ръце и да се обичаме  Hug Зареждам този пост с рейки за всички нуждаещи се и не толкова нуждаещи се  Wink Светлина и любов.

Равноденствие е астрономическо понятие, с което се обозначава определен момент от годината. Тогава, в следствие на движението на Земята спрямо Слънцето, денят и нощта са равни по продължителност. В една година има две равноденствия — пролетно и есенно, съответно на 20 или 21 март и 22 или 23 септември. В момента на равноденствието, пътят на Слънцето по небесната сфера (еклиптиката) пресича небесния екватор. Много от културите по света и почти всички езически религии почитат равноденствието (както и слънцестоенето) като момент с особено значение. Тогава се устройват едни от основните календарни фестивали и се извършват важни обреди, свързани най-вече със земеделието и плодородието. (Уикипедия)

# 10
 • Мнения: 730
http://www.vbox7.com/play:aa100266

С пожелание всеки да намери равноденствието в себе си   bouquet

# 11
 • Мнения: 554
Предлагам ви една медитация, която преведох преди време от руски език и често я ползвам при рейки-обучението. Много е силна, пълна с топлина и обич. Виолетовият пламък изчиства, зарежда и трансформира. Направете я, когато ви е удобно. Нека пречисти душите ни  Hug


 Съсредоточете се върху сърцето си и изкажете намерение и желание да бъдете напълнени с чудесната енергия на вашето божествено присъствие. Можете да направите това така: „В името на Аз съм, това, което съм и в името на Бога на моята същност моля сега всяка клетка, всеки атом и всеки електрон от моите четири телесни системи, всички мои тънки тела, всяка частица живот, която съм във всички измерения и състояния на съзнанието да бъдат запълнени изцяло с чудеса и чудесната енергия на Виолетовия пламък на свободната любов. Моля да бъда изпълнен отново и отново, 24 часа в денонощието, всеки ден от моя живот”. (Продължавайте да вдишвате намерението.)

Когато се изпълните с енергията на Виолетовия пламък, изкажете намерение да се отправите заедно с нас и вашето Висше Аз на пътешествие в чудесния храм на Виолетовия пламък в петото измерение, в Телос. Този храм представлява ефирна петизмерна физическа структура и нашият народ има достъп до него по всяко време. Същото можете да правите и вие в своите леки тела. В храма постоянно гори виолетов пламък, който се подхранва от любовта, предаността и благословията на нашия народ, човечеството и планетата. Тук е това място, където учителят Сен Жермен прекарва голяма част от своето време заедно със своя близнак по пламък Порция и легионите ангели на виолетовия лъч от различни групи, който зареждат и отправят към планетата този чудесен божествен пламък.

Продължавайте да вдишвате колкото можете повече енергия, която да отнесете със себе си във физическото тяло, когато се върнете в пълно съзнание.

Сега се вижте стоящ в голяма кръгла стая с висок таван, където навсякъде присъства Виолетовият пламък. Стените на стаята са направени от чист виолетов аметист, подът е постлан с кристали от аметист с гладка повърхност и по-светъл оттенък. Доближавайки аметистовата стена, вие виждате множество огньове от виолетова светлина, които създават усещане за вълшебно звездно видение. Стаята е силно осветена и в нея виждате десетки фонтани с различна големина и форма, изпускащи всички възможни оттенъци на виолетовия цвят. Виждате и магическата игра на цветове и звуци. Водните феи се наслаждават на играта с енергията. Вижте тяхната възторженост в игривата радост. Феите на цветята също играят своя игра, създавайки от светлинната енергия красиви цветя с всички оттенъци на бяло, златно и виолетово. Вижте как благославяйки, се приближават към вас. Споделете тяхната радост и блаженство. Вижте как множество ангели на виолетовия пламък се приближават към него с любов и благоговение.

Великият пламък на любовта не е горещ, а прохладен. В стаята има няколко стола и ние каним всеки от вас да избере един от тях и да го постави там, където се чувства най-удобно. Столовете са направени от чист виолетов кристал и под всеки от тях гори виолетов пламък, който се издига към вас и ви обгръща. Чрез долните чакри той влиза във вас и запълва всяка част от вашето тяло. Още един пламък се спуска отгоре. Той прониква през коронната чакра и чрез горните чакри запълва всяка клетка от вашето тяло.

Съзнателно вдъхвайки в сърцето си тази енергия, вие се изпълвате с виолетовия пламък на свободата както никога досега. Около всеки от вас кръжат няколко ангела на виолетовия пламък, вливащи любов и виолетов пламък във вашето енергийно поле и различните аспекти от вашия живот, които имат нужда от изцеление. Всеки ще изпита различно чувство. Продължавайте да вдишвате енергията. А сега ще видите учителя Сен Жермен с неговата дама Порция и госпожа Гуан Ин, богинята на милосърдието и състраданието. Те ви изпълват със своята любов и запечатват във вашата аура пламъка на състраданието, който се явява енергията на седмия лъч.

Сега молим всеки от вас да се открие за състрадание за своето изцеление и изцеление на хората, които обичате. Помолете енергията на състраданието и опрощението да влязат във всички, които искате да изцелите във вашия живот, и позволете желаната промяна да се осъществи. Останете в състояние на блаженство толкова, колкото желаете. Говорете с нас, говорете със Сен Жермен и Гуан Ин, изкажете своето намерение да се изцелите напълно, да излекувате всички травми от настоящето и миналото. Стаята е изпълнена с чудесна изцеляваща енергия и докато седите, се къпете в нея. Почувствайте вълните на енергията около своето поле и вътре у вас. Почувствайте как енергията разтваря всичките ви проблеми, травми и болки.

Усетете как ставате много по-леки. Усетете лекотата и радостта, които пронизват вашата същност. Колкото по-голяма радост чувствате, толкова по-леко става вашето бреме. Позволете на лекотата, красотата, любовта и силата да ви хранят по всички начини. Продължавайте да вдишвате. Съзнателно помолете Виолетовия пламък да направи това, което искате. Понякога между вашата молба и изпълнението й трябва да премине процес на изчистване, но стъпка по стъпка вие работите за своята победа. Не бързайте – работете толкова време, колкото е нужно.

Когато почувствате, че сте готови, можете да погледнете наоколо. Ако имате някаква молба, няколко учители и ангели се намират тук и желаят да ви помогнат. Между другото, ангелите, особено тези, които работят с човечеството, често идват тук всеки ден, за да се заредят с вибрацията на Виолетовия пламък. Небалансираната енергия на планетата замърсява тяхното силово поле и те идват тук за изчистване и възстановяване. Приканваме ви и вие да направите същото. Останете с нас толкова, колкото искате и когато бъдете готови, се върнете пълно съзнание. Бъдете внимателни. Със своите мисли и чувства не създавайте отново такава енергия, която току-що сте преобразували.

Каним ви да се връщате в този храм в петото измерение по всяко време. Вратите са винаги отворени за вас. Великият учител Сен Жермен винаги ще бъде там, а неговите ангели винаги са готови да ви приемат и обичат, да ви помагат с всички възможни способи. Да ви помагат е голяма радост за тях.

С вас говори Адама, върховният жрец на Телос

# 12
 • Мнения: 364
Точно ДНЕС бъди добър с другите


•   Помисли за човек, с когото сте имали конфликт или който не ти е приятен, и запиши три неща, заради които наистина не го харесваш, или три неща (или начини на държане), които искаш той да промени.

•   Сега затвори очи, потопи се в себе си и се запитай дали в теб съществува някаква част, която да е отражение на нещата, които не харесваш в този човек. Бъди честен със себе си и недей да реагираш с вина или срам - винаги правиш най-доброто, което можеш, с опита и знанията, които имаш, но когато се сдобиеш с ново знание, това ти помага да се промениш.

•   Изпрати Рейки към ситуацията, включваща теб и този човек, за постигане на най-голямото и най-висше добро. Можеш или просто да възнамериш Рейки да тече към ситуацията, или да запишеш двете имена на лист хартия и да го поставиш между ръцете си, оставяйки Рейки да тече през него. А ако имаш Второ ниво на Рейки, можеш да се свържеш с другия човек, като начертаеш във въздуха над хартията символа на разстоянието, след него символа на хармонията и накрая символа на силата и да оставиш Рейки да потече в ситуацията, включваща вас двамата.

•   Когато приключиш, плесни няколко пъти с ръце, за да прекъснеш връзката.

•   Сложи ръцете върху сърдечната чакра или върху чакрата на слънчевия сплит и в продължение на около минута си давай Рейки, като продължаваш да изпращаш мисли, пълни с обич, към другия човек (дори да ти е трудно).

•   Завърши, като си представиш ясно и отчетливо как ти и другият човек си стискате ръцете, прегръщате се или правите нещо подобно, което на теб ти се струва най-подходящо за случая.

"Да живееш с принципите на Рейки" - Пенелопи Куест

Eldivine             bouquet

# 13
 • Мнения: 4 372
Благодаря за темата!
Ели, на мен лично много ми липсваш и се надявам да пишеш и да споделяш по-често Hug

С риск да ви разваля доброто настроение...защо е номер 3? Опит да се върнем към стария формат на темата ли е това или аз нещо не съм разбрала?

# 14
 • Мнения: 554
agneshka, да - опит да се върнем към стария формат и високата вибрация на първите две теми  Hug

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт