Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
  • USA, NC
  • Мнения: 82
И на мен това ми е болна тема. Дъщеря ми не беше се разболявала от раждането си до септември т.г., когато тръгна на детска градина, 2.8 г. На третия ден- сополи, домашно лечение- размина се. Тръгна на градина, след три дни- сополи, кашлица (по- скоро покашляне от време на време) домашно лечение и сироп д-р Тайс, Коларгол....детска градина- сополи, покашляне, два дни зачервено гърло- Проспан, Виброцил, Хомеожен......уж мина, спрях градината за две седмици, но и при мен на втория-третия ден след "излекуването" започна отново познатите симптоми. През това време лекарката всеки път изписваше антибиотик, аз казвах че ще изчакам с даването, след като няма Т, не е отпусната, гърдите са чисти и "не е слязло" надолу. ...така 40 и повече дни. Лекарката каза "какво толкова те плашат тези антибиотици, явно е бактериална инфекция, която не минава с тези сиропчета, сега няма да даваме боклуци- дай да дадем един хубав Зинат" Нямало нужда от посявка, защото Зинат бил широкоспектърен. Още същата вечер спряха всякакви сополи, покашляния и т.н., викам си- ееее прави била жената. След седмица тръгна на градина. Издържа пет дни и в петък- сополи, но не е хрема, в събота- 37.2 Т, лекарката каза- зачервено гърло- таблетки за смукане, в неделя нищо, днес около обяд Т 37,2, каза да чакаме ден- два и ще видим! И какво ще видим- то е ясно, пак ще настоява за антибиотик- някой широкоспектърен Shocked Чувствам, че ме обхваща параноя Rolling Eyes

# 16
  • Пловдив
  • Мнения: 903
Аглая, всичко е от градината. Дори да оздравее детенцете, като иде там и се събере с болните дечица историята се повтаря отново.
Не допускай да те обхване параноя. Силви в началото също често боледуваше с температура и зачервено гърло. Напоследък е само със сополи, без нищо друго и така всяка седмца. Лекарката ни каза, че са станали хронични сега ходим на нагревки на синусите. Има ефект. Не и текат сополите има леко в носленцето, само през ноща кашля по 1 път. Не я спирам от ясли. Жизнена е, храни се, не е кисела. Надявам се скоро да си създаде прословутия имунитет.
Мисля, че за 37,2 не трябва да даваш антибиотик, ако ще и най прекрасният да е, все пак е химия. Добре си лекувала детето със сиропчетата.  Дори и да го даваш, когато оздравее и иде на градина пак може да прихване нещо, няма гаранция.
Лекарите обикновенно се презастраховат и изписват антибиотик. За съжеление имам познати на които децата им от често приемане на антибиотик са станали алергични към някой вид, а други изолщо не им действат.
Успокой се. До три дни ниската температура е лечебна, убива вирусите. А като натрупа "стаж" детенцето в градината, ще видиш как ще намалеят болестите.  bouquet

# 17
  • Бу-у-урга-а-ас
  • Мнения: 2 598
Изпихме АБ, но най странното беше, че на 3я ден вдигна много висока температура. Не за дълго, но все пак  newsm78. Тов атака ме ошашави, да не прави някое вътрешно възпаление, че реших да отидем и да започнем да го лекуваме с хомеопатия. Имаме записан час за утре. После ще разправям.

# 18
  • Мнения: 1 771
Здравей, Петя! Много неприятно е това през което минавате с Крис. Единствения случай в който бих взела/дала антибиотик е при бактериална инфекция.  Повечето лекари за щяло и нещяло предписват антибиотици за да се презастраховат.Повечето от острите бронхални възпаления при децата са вирусни и много рядко бронхитът у децата е бактериална инфекция. Лечението и при двете е различно не зависимо, че е бронхит. Когато е вирус, който причинява възпалението /има няколко вида вируси/ необходимо е антивирусна лечение. В по редките случаи, когато е бактериална, антибиотика е задължителен, с приемане на много вит.С.
Бактериите са едноклетъчни организми, те имат клетъчна обвивка, плазмена мембрана, и съдържат плазмен материал. Антибиотиците могат да ги унищожават, като увреждат различни части от тях /пеницилинът например порязва клетъчната стена/.
Вирусите не са живи клетки. Те нямат клетъчна стена, нито плазмена мембрана. В тях не протичат химични реакции - затова не могат да се възпроизвеждат или размножават сами. Тъй като не съдържат структури, които антибиотиците могат да атакуват, т.е. антибиотика е безсилен срещу вирусите.
 Антибиотика е ефикасен срещу бактериална и напълно излишен при лечение на вирусна инфекция.
 Освен това антибиотика удря имунната система и организма става по податлив към болести.
 Бързо оздравявайте. До скоро.
Илиана


# 19
  • Мнения: 3 550
За антибиограма плаща ли се и колко? Покрива ли се от Здравната каса, трябва ли направление?

# 20
  • Мнения: 13 834
Четейки, стигам до извода, че нашето GP е съровище.Ние сме на 2.5 год. и не сме гълтали още антибиотик въпреки зачервеното гърло, кашлицата, хремата или температурата.Просто тя провежда винаги ефикасно лечение и без антибиотик за щяло и нещяло.Преценава си какъв вид е инфекцията.

# 21
  • Мнения: 3 506
За антибиограма плаща ли се и колко? Покрива ли се от Здравната каса, трябва ли направление?

Ако искаш безплатно, трябва ти направление, разбира се. Освен това трябва да идеш в лаборатория, която има сключен договор с касата за тази услуга. Всъщност повечето джи пи та взимат секрета на място и после организират даването му в такава лаборатория.
Ако нямаш направление или искаш да ползваш лаборатория, която няма сключен договор за изследване на секрет/антибиограма, цената е около 15-17 лева на повечето места.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт