Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 7 ноем. 2005, 13:18 ч.

Как се готви домати с ориз?

  • 13 358
  • 7
  •   1
Отговори
  • NL
  • Мнения: 4 363
Моля ви се напишете ми вашите рецепти,че аз май нещо немога да я направя тая манджа
Искам рецепти със доматен сок дето се прави.
Моят ориз като го правя с домати става ужасен просто много вода му слагам май  Rolling Eyes

# 1
  • все тук
  • Мнения: 1 636
Запържвам една глава лук, нарязан на ситно, заедно с 1 чаена чаша измит ориз. Когато оризът стане "прозрачен", добавям една чаша вода, слагам сол, нарязани морков и прясна зелена пиперка и 3-4 домата - обелени и настъргани на рендето или нарязани на дребно /от буркан домати също стават/. Подправям с джоджен и доливам още 3 чаени чаши вода. Пека на средно загрята фурна. Накрая поръсвам с магданоз.

# 2
  • Свищов
  • Мнения: 1 616
Дея, аз от домати и ориз правя оризена яхния. Не знам дали точно това ястие те интересува, но ще ти напиша рецептата:

Оризена яхния

Запържвам в дълбок съд лук, след което прибавям и 2-3 картофа, нарязани на кубчета, които също запържвам за 1-2 минути. Прибавям 1 чаша ориз, бъркам старателно още минута-две и прибавям 4-5 чаши вода. Всичко това ври на котлона, като се разбърква от време на време. Ястието се сгъстява, а ако е прекалено гъсто, може да се прибави още вода. Така докато оризът и картофите се сварят. Прибавят се домати- сурови настъргани или от буркан. Количеството е по собствено осмотрение- аз не обичам много "доматени" манджи, затова слагам само 2-3 лъжици. Прибавям и подправките- сол, чер пипер и чубрица. Така ври още няколко минути и е готово! Оризената яхния може да се приготви и без картофи- тогава доматите могат да се сложат още с прибавянето на водата. Има и други варианти- с пърженето на лука да се запържат и парченца наденичка или друг колбас, става още по-вкусно!

Искам да уточня, че приготвянето е бързо и лесно, но трябва да внимаваш да не загори на котлона, защото ястието много бързо се сгъстява и залепя за дъното.

# 3
  • NL
  • Мнения: 4 363
добавям една чаша вода, слагам сол, нарязани морков и прясна зелена пиперка и 3-4 домата - обелени и настъргани на рендето или нарязани на дребно /от буркан домати също стават/. Подправям с джоджен и доливам още 3 чаени чаши вода. Пека на средно загрята фурна. Накрая поръсвам с магданоз.

Като добавиш подправките оставяш ли да постои още малко на огъня или веднага сипваш в тавичката?

Нимфетка не съм пробвала до сега ще пробвам и твоят начин благодаря ти  Hug

По принцип питах за домати с ориз на фурна,но този начин ми допада също  Grinning

# 4
  • все тук
  • Мнения: 1 636
След подправките изключвам котлона и след минута-две прехвърлям в тава. А магданозът слагам накрая на готвенето, за да остане по-свеж.

# 5
  • Пловдив
  • Мнения: 114
 GrinningЗдрасти,
Аз правя така-
 Запържвам лук,голяма чаша измит ориз докато стане стъклен.
 Слагам това в тавичка,отгоре слагам доматите,без люспите от един буркан или доматен сок от шише.Съотношението ориз доматен сок е 1към 3.Така че се добавя и вода.
 Посолявам,поръсвам малко черен пипер и мушкам във фурната.
 Става много бързо и е вкусно.  chef

# 6
  • Springfield, VA
  • Мнения: 5 625
Всички говорите за ориз на фурна,а такъв,обаче в тенджера само?
Последния път като правих такова нещо(само че не купих буркан само с домати,ами смесен някакъв с домати и чушки),ориза ми остана несварен  Close

Мисля си,че когато сипах буркана с доматите и те "стегнаха" ориза и той остана суров  Thinking

# 7
  • Свищов
  • Мнения: 1 616
Всички говорите за ориз на фурна,а такъв,обаче в тенджера само?
Последния път като правих такова нещо(само че не купих буркан само с домати,ами смесен някакъв с домати и чушки),ориза ми остана несварен  Close

Мисля си,че когато сипах буркана с доматите и те "стегнаха" ориза и той остана суров  Thinking
Бубе, по-горе съм дала рецепта на домати с ориз, който не се пече, а само се вари на котлона, но не съм сигурна, че точно за това питаш... Не знам защо оризът е останал суров... newsm78 За по-сигурно пробвай да го слагаш малко преди да е готово ястието, т.е. оризът да си ври само с вода и когато е почти готов, да сложиш доматите...  Grinning

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт