Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Коледно настроение!

  • 13 окт. 2010, 12:18 ч.
  • Преглеждания  134 779  Мнения  792  Онлайн  1
Отговори
# 540
  • София
  • Мнения: 424
извинявам се, че се намесвам неподготвена, но...
днес влязох в един от Немските магазини (ТСМ) и там също имаше интересни форми.

Реклама
# 541
  • Мнения: 84
Здравейте!
   Най-после и аз да се докопам да пиша! Ей четири дена ми отне да изчета  всички страници.но успях.Та аз за първи път пиша и откривам тази тема,много ме вдъхновихте и тази година понеже вече сме трима искам да ни е специална Коледата.от дете не съм правила сладки, а беше традиция заедно с баба ми!
   Та аз пробвах първо айсинга на един сладкиш, но нещо не ми се получи.Мисля, че в мен грешката защото импровизирах .пробвах с един белтък,но може би не сложих достатъчно захар,защото го оставих да го ползвам за след един час и цамоя айсинг се беше разводнил и имаше нещо като мазно вътре. заради недостатъчно зарар ли се е получило или защото е престояло? след като разърках с миксера в началото си беше супер твърдо,но после....
   Ако изнамеря и аз ще споделя някоя рецептичка тук !

# 542
  • София
  • Мнения: 118
Днес потроших сума ти пари ,за да се екипирам с всичко необходимо за сладките и АКК,купих пластмасови форми от Метро не са много ,но като за начало стават.Въпреки че като се познавам,няма да устоя и ще купя и аз по-голям комплект.В Метро имаше днес комплект силиконови форми за сладки,мъфини и някакви други като за малки кексчета ,струваха 41лв,но не посмях да ги купя,защото не съм ползвала такива и незнам дали вършат работа.Накупих и бои,украси,тубички с готов шрифт,рома който Джемма препоръча и др. Джемма искам да те попитам от къде купуваш портокаловите кори за АКК,че само тях не намерих? А ето и обещаната рецепта за любимата ми торта/много обичам торти с тънък блат/                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    ТОРТА С КОТЕШКИ ЕЗИЧЕТА /на Дани/                                                                                                                                                                   ПРОДУКТИ:  600 гр котешки езичета,250 гр.масло,6 яйца,300 гр.захар, 2 кофички заквасена сметана/от малките,мисля че са по 250гр./или 1 голяма,2 суп.лъж.какао,  2 суп.лъж. ром,1 суп.лъж.желатин.Във форма за торта подреждате на дъното плътно котешки езичета.След което подреждате прави котешки езичета по стената ,с лице навън/това е най-досадното ,защото понякога падат и започвате отново  Laughing/ Разбивате с миксер маслото с половината захар до побеляване/аз слагам повече захар,защото мъжа ми обича много сладко,но ви съветвам ако не сте като него да спазите рецептата -става много добре/,след което се прибавят един по един шесте жълтъка,разбива се още 5 мин и се добавят какаото и рома.Белтъците се отделят в 2 съда по 3 белтъка.Три от тях се разиват на сняг и се прибавят към маслената смес,като внимателно се разбърква и се изсипва в подготвената форма с подредени котешки езичета.Заглажда се и се слага в хладилника/фризера за 10 мин/ да се стегне сместа,за да може да подредите още един ред котешки езичета,които разделят двата крема.Останалите 3 белтъка с остатъка от захарта се разбиват на сняг и към тях се прибавя заквасената сметана,като се разбърква с лъжица.Накрая се добавя предварително разтопения желатин на парна баня.Готовата смес се изсипва върху кот.езичета и се слага в хладилника да стегне,след това се украсява по желание/аз или нищо не слагам или поръсвам с филиран бадем,на мен много ми допада/.Сервира се непосредствено преди консумиране,за да не се размекнат кремовете. Един съвет ,т.като съм я правила много пъти,за ваше улеснение ако имате машинка за мелене на зърна,смелете си захарта/но не готова пъдра захар друг е вкуса/ за по-бързото разбиване с маслото-това губи много време.Приятен апетит и чакам отзиви  Laughing Laughing Laughing

# 543
  • София
  • Мнения: 1 313
Зори, благодаря за информацията и , че заради мен си си направила труда да снимаш  bouquet
Предавам се, ще ги купувам Laughing

hrisinda, захаросани лимонови и портокалови корички можеш да си направиш сама. Не съм виждала да се продават (което не значи, че няма де).
Използвам, че пита за тях, за да си повторя въпроса от миналата седмица как да направя така, че да не ми стават много твърди захаросаните корички?
И още нещо - дали ще стане вкусно с кора от помело? Редовно купуваме и имам в големи количества.

# 544
  • Русе
  • Мнения: 402
Наталина, един въпрос към теб - относно фалшивите бонбони "Рафаело". Тъй като тук няма вафлени кори, или поне аз не намирам, ме осени следната идея - дали ще стане с фунийки за сладолед? newsm78 Такива поне видях, че има. Според мен те са си тип вафлена кора.

# 545
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Знам, че е рано още, но няма ли някоя от вас да си покаже Коледната украса. Днес обикалях по магазините да избирам, има много неща и ми се ще да купя всичко, но някак не ми идва идея как да съчетая  Blush.

И едни черешки да ви покажа. Снимката не е моя, а на една приятелка, която е смаяла с тези прости сладки някакви англичанки на чаено парти:


Ето по тази рецепта ги е правила:
http://recepti.rozali.com/sladki/p12963.html

А аз сега отивам до Бг магазин да търся амонячна сода и шипков мармалад и ще направя прасковките.

# 546
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
Наталина, един въпрос към теб - относно фалшивите бонбони "Рафаело". Тъй като тук няма вафлени кори, или поне аз не намирам, ме осени следната идея - дали ще стане с фунийки за сладолед? newsm78 Такива поне видях, че има. Според мен те са си тип вафлена кора.

Манче, мисля, че това е чудесна идея - защо да не стане! Успех! Hug

# 547
  • Балчик
  • Мнения: 7 180
hrisinda, блГОДря за рецептата. А коричките си ги правя сама. Нарязвам ги на ситно, кипвам ги в 2 води (като заври водата я изхвърлям и наливам нова). Сварявам гъст сироп 1 към1 вода и захар, слагам коричките и варя 5-10 минути. След тва се отцеждат и сушат леко, не ги оставям да станат тврди, слагам ги в буркан и в хладилника. зползвам за бърза консумация. Понякога им наливам малко ром. Така хем се ароматизират с рома, хем се запазват малко по-дълго.
С това едновременно отговорих и на Арлина, мисля. Peace

mama1+2, чудесна идея за фунийките.

Мариета, точно за тези черешки се сетих и аз наскоро. Hug

# 548
  • София
  • Мнения: 1 148
Аз портокалови, лимонови и сега за първи път мандаринови корички нарязвам на ситно и посипвам със захар. Държа в хладилника и добавям корички захар и т.н. За алкохол не съм се сетила, ще опитам
Ето едни меденки от мен по рецепта на Ванчето,   bouquet

Да попитам животинките са твърдички, дали ще поомекнат и колко могат да стоят?

# 549
  • Русе
  • Мнения: 2 178
Понеже не съм много в час с традициите, а родителите ми държат на тях, какви десерти бих могла да подготвя за Бъдни вечер? Нали трябва да е постно? Т.е. меденките, както са с яйца и мед ( води ли се животински продукт  newsm78) отпадат. Тиквеникът не ми е интересен  Joy Дайте предложения  Simple Smile

# 550
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 406
Понеже не съм много в час с традициите, а родителите ми държат на тях, какви десерти бих могла да подготвя за Бъдни вечер? Нали трябва да е постно? Т.е. меденките, както са с яйца и мед ( води ли се животински продукт  newsm78) отпадат. Тиквеникът не ми е интересен  Joy Дайте предложения  Simple Smile

Ако ще спазваш традицията - на Бъдни вечер се приготвя тиквеник, печена тиква и ошаф. Като прибавим плодовете и меда, ето ти традиционните десерти.

# 551
  • Във веселата къща ;)
  • Мнения: 0
Аз вчера се подготвих с продукти за АКК. Имам обаче проблем с откриването на сушени череши. Незнам как е възможно в 5 хипермаркета да няма  newsm78 Сега взех червена боровинка и в краен случай ако не открия череши ще заместя с тях.
 
Имам и едно въпросче. АКК мисля да го сложа да отлежава в кутия за торта. Купих си от Кауфланд такава която капака и се затваря с щракване. Та въпроса ми е дали трябва непременно кутията да е метална или е възможно и в тази пластмасовата.

# 552
  • Мнения: 422
Момичета, страхотни неща сте сътворили!  bouquet
Може ли някой да каже конкретен магазин в София където се продава айсинг /нали така се казваше/ и всичко подходящо за рисуване на меденките. Аз си взех на Доктора глазурите, но не съъм ги пробвала. С тях дали става?
Благодаря!

# 553
  • София
  • Мнения: 62
Криси, аз такъв айсиг съм си купувала от магазичето за подправки а Три уши, но е съм го изпробвала все още. Но можеш и да си направиш сама, тук има поясеия как се приготвя Simple Smile

# 554
  • София
  • Мнения: 1 313
Джемма, аз правя лимоновите корички по същия начин (нищо чудно твое описание да съм чела от минали години), но ми стават твърди. Ром не им слагам, ще пробвам следващия път и дано не станат много сухи пак. Благодаря за съвета!

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт