Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Коледно настроение!

  • 13 окт. 2010, 12:18 ч.
  • Преглеждания  134 779  Мнения  792  Онлайн  1
Отговори
# 780
  • София
  • Мнения: 820
Защото е заключена. Явно някой по грешка е заключил новата, вместо старата тема.

Реклама
# 781
  • София
  • Мнения: 701
Umbra, ще смениш ли мерните единици в последнатс рецепта, както е писала Dili67, за да сложа линк?

emy emy, в началото на темата я има тази информация.
Къде съм гледала, че не го видях  Embarassed
Имам и още едно питане, не мога да си украсявам меденките на Джули, винаги линиите ми стават грозни и дебели, вие как ги украсявате с фунийка или с накакъв "уред"  Hug

# 782
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
Umbra, ще смениш ли мерните единици в последнатс рецепта, както е писала Dili67, за да сложа линк?

emy emy, в началото на темата я има тази информация.
Къде съм гледала, че не го видях  Embarassed
Имам и още едно питане, не мога да си украсявам меденките на Джули, винаги линиите ми стават грозни и дебели, вие как ги украсявате с фунийка или с накакъв "уред"  Hug

Добро утро!

Най-финната украса става или с фунийка или със специален накрайник (0 мисля че беше) на Wilton. Може и с найлоново пликче (аз съм ползвала от тези, които се затварят със специален цип), като внимателно се отстранява ако има излишна част от заварката на пликчето и ъгълчето се рязва около 1 мм с ножичка или се дупчи с по-дебела игла. За да се справите обаче трябва глазурата ви да е перфектна - нито рядка, нито гъста и перфектно гладка - без частички захар. А това, както и самото украсяване е вече въпрос на опит, сръчност и усилие.

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 09:53 от natalyna

# 783
  • София
  • Мнения: 782
Здравейте, коледно настроени дами! Хубаво е, че има и други тръпнещи в очакване на празника  Simple Smile
Не съм чела  назад, че много рано сте почнали ... заемам се днес с пропуснатото. И за да не е само запис, ето една коледна къщичка от снощи. Платките са от тестото за меденки на Джули, лепилото - белтък и пудра захар, а украсата - сушени боровинки  Simple Smile

# 784
  • София
  • Мнения: 701
Umbra, ще смениш ли мерните единици в последнатс рецепта, както е писала Dili67, за да сложа линк?

emy emy, в началото на темата я има тази информация.
Къде съм гледала, че не го видях  Embarassed
Имам и още едно питане, не мога да си украсявам меденките на Джули, винаги линиите ми стават грозни и дебели, вие как ги украсявате с фунийка или с накакъв "уред"  Hug

Добро утро!

Най-финната украса става или с фунийка или със специален накрайник (0 мисля че беше) на Wilton. Може и с найлоново пликче (аз съм ползвала от тези, които се затварят със специален цип), като внимателно се отстранява ако има излишна част от заварката на пликчето и ъгълчето се рязва около 1 мм с ножичка или се дупчи с по-дебела игла. За да се справите обаче трябва глазурата ви да е перфектна - нито рядка, нито гъста и перфектно гладка - без частички захар. А това, както и самото украсяване е вече въпрос на опит, сръчност и усилие.
Natalyna, това със затварящото се пликче не се бях сещала, чудесна идея, ще се възползвам тази година, аз една година правих фунийка, сгъната по специален начин /имаше линк как се прави, но не го помня/, но въпреки това, пак ми излизаше от сместта отгоре, ама и аз го обясних  Embarassed

# 785
  • София
  • Мнения: 3 369
По погрешка е заключена новата тема, писала съм на  L E O, така че докато я отключи и заключи тази, пишете тук.

# 786
  • Варна
  • Мнения: 227
В събота запретвам ръкави да правя АКК.Ама ще ида утре до Метро да си купя Панетоне заради кутията Grinning

# 787
  • София
  • Мнения: 4 083
В събота запретвам ръкави да правя АКК.Ама ще ида утре до Метро да си купя Панетоне заради кутията Grinning

Като казахте кутия - в Немския магазин в Красна поляна (за София става въпрос) видях метална кутия с капак, в червено с коледни мотиви, доста висока и широка, цена 14 лв.

# 788
  • Русе
  • Мнения: 2 178
Ох изтървах ви. Аз се отказах от щолена, че май няма да имам възможност за много вихрене, а и имма съмнения, че домочадието няма да го оцени по достойнство. По-горе някой спомена Панфорте. Наточила съм се да го правя, изглежда по-лесно и не толкова трудоемко. Приготвих и дълъг списък с всички рецепти, които харесах. Дано поне половината да изпълня  Mr. Green
Ама така скоростно публикувате рецепти, че 1 Коледа няма да ми стигне  hahaha

# 789
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
  • Мнения: 957
да споделя и аз една рецепта за коледна къщичка, която видях, малко по-различна от досегашните и изцяло захарна - на мен много ми допадна, особено с деца, желаещи да помагат, мисля, че ще е много подходяща за тях



а ето и линк към рецептата в блога на дамата, която я е правила http://razvihreno.com/2009/12/23/tasty-pictures/

# 790
  • Мнения: 276
Относно щолена се замислям....Бях видяла в нета рецепта за бг.козунак ,който се месеше
и се оставяше цяла нощ да втасва в хладилника,но не в камерата ,на др.ден се примесваше,оформяше
и се оставяше да втаса при стайна температура....дали да опитам и с щолена.. newsm78

# 791
  • Мнения: 276
Къде сте момичета ? newsm78

# 792
Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт