Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 254
Здравейте,

Бясна съм от това "селективно" представяне на новините в North America. Тази вечер се наложи да бачкам посред нощите (бачкам си от вкъщи) и съм си пуснала CNN, за да следя събитията във Франция. Да ама не....

E незнам дали трябва да Ви казвам, за последните часове, колко пъти дадоха нещо за хаоса във Франция.  Само накратко споменаване и това е... Интересното е, че за последните 5 часа ей сега за първи път чувам малко повече коментари по ТВ-то и честно казано.... те вече свършиха. Дори не съобщиха, че имало и в Берлин и в Белгия палежи (това го научих от бг и австрииски вестници)... Дразня се страшно много... Когато е нещо за USA уливат се, чак от репортажи, често и много тъпи (много бях бясна миналата година като имаше ураган в Маями, който беше издухал техните измислени хартиени къщи и как се тюхкаха и маяха ами сега.... АМИ Че то 3-те прасенца, знаят по-добре от тъпите американци как се строи къща, че като духне вятара....) , но трябва да се запълни 24/24 с инфо за трагедиите в САЩ... За съжаление САЩ са супер игнорант и за тях е единствено важно целия свят да им разбере текущите проблеми, а като им дойде на главата може и това да изкоментират....

Проблемът за съжаление не е никак повърхностен, особено защото се намесва мюсулманството:(((, а самите американци са жертви на този проблем и пак са игнорант....

За съжаление френския ми е доста зле и не мога да чета коментари от оригинални източници, но пак слава богу чета българска и немска преса и така си запълвам иначе БЕЛИТЕ ПЕТНА в такива ситуации....

# 1
 • Мнения: 810
CNN са ужасно комерсиални! Съгласна съм напълно, че от там не можеш абсолютно нищо обективно да чуеш и по цял ден говорят едно и също, като същевременно за света не можеш да чуеш нищо съществено.
И защо има игнорант хора- защото това им се предоставя, а те самите не търсят друг източник на информация.

Не се ядосвай Simple Smile Виж по кой канал има BBC World, купувай си The Iconomist, The New Yorker и т.н., в тях има много интересни анализи, мнения, информациа или пробвай онлайн вестниците.

Сега видях, че си в Канада и може би при вас има и други списания, като тези, които посочих.

Последна редакция: вт, 08 ное 2005, 19:51 от Pumpal

# 2
 • Мнения: 978
Това е все едно да се оплакваш, че някоя бг кабеларка пуска "само" чалга музика. Кой е казал, че там където има политика на дадена медия има обективност?
Няма нужда от обобщения, относно "континента", защото това е континента с най-свободната преса.

# 3
 • Мнения: 254
White Raven ако си ме прочела правилно коментирах липсата на информация, а не кой как я и нтерпретира....  А и ако забележиш говорих за CNN (не за некоя си никому известна кабеларка) елитна с кореспонденти от цял свят мрежа за новини, чиято цел е да отразяват водещи горещи новини и информация от цял свят.

И само човек, който живее тук може да разбере ясно за какво говоря....

Защото, когато разбереш че повечето (да не казвам всички) елитни канадски, вероятно и американски вестници са собственост на евреи и повечето журналисти са или евреи или са под шапката на такива, може да ти стане ясно колко си далече от истината, с това " континента с най-свободна преса".... От интернета по- "най-свободна преса" просто няма и няма и да има....  Та в този род на мисли, само ще ти допълня, че то беше супер промиване на мозаците около събитията на Ивицита Газа. В  Палестина и Израел докато се млатиха, ние тук само научавахме за това колко евреина им пукнали главите с камъни онея ми ти първобитнитци и колко евреина били убити.... и с това се приключваше... ако си един от заблудената маса ти стига като инфо, повече ще ти дойде множко... но ако си малко по-наясно с причините за кръвопролитията там, ще се поразровиш и ежедневно ще прочиташ от други източници "ИСТИНАТА, документирана с факти".

Ей за това говоря.... И затова много внимавам от кой кладенец точа вода на този континент... Лесно се не давам на манипулации...

Хайде, от мене лека нощ, че стана  3 ам.Simple Smile

Това е все едно да се оплакваш, че някоя бг кабеларка пуска "само" чалга музика. Кой е казал, че там където има политика на дадена медия има обективност?
Няма нужда от обобщения, относно "континента", защото това е континента с най-свободната преса.

Последна редакция: вт, 08 ное 2005, 10:20 от Jule

# 4
 • Му Кинд Оф Плаце
 • Мнения: 4 033
Понякога може би там се корени проблемът.
Често в т.нар. западни списания съм прочитала някоя новина, която казват по новините в БГ след две седмици. Веднъж се бях абонирала за новини по ГСМто. И почнаха да идват-преврат незнам къде си, войната еди къде си се развива еди как си, а това по новините в 20 ч липсва. Разкарах я тая услуга, че ме побърка от страшни неща. Те съществуват, но се случва и да са по-надалеч.
Международните новини често остават на заден план като не така важни и затова често някои случки в държавите, където сме, ни изненадват.
Считам, че никой не е длъжен да предоставя цялата информация, а и да го прави, аз пак ще проверя, за да си формирам собствено мнение.  Peace

# 5
 • Мнения: 1 909
Ха-ха, тук, във Франция не говорят толкова много за това. Аз от чужди медии разбирам (включително и от български) колко бил сериозен проблема. Даже спряха да казват колко коли били изгорени. За сметка на това, ако проблема беше в САЩ... о, сигурна съм, че много повече информация и критики щеше да има... Rolling Eyes

# 6
 • Мнения: 4 399
Jule, така е права си, ама това е всеизвестна истина. Не се ядосвай за такива неща, няма как да ги променим. Ако можеш гледай някакъв европейски канал, Euronews например. Медиите навсякъде по света обслужват политически интереси, а в САЩ повече откъдето и да било. Не е в интерес на политиците да имат информиран народ. Иначе как щяха да убедят толкова милиони че в Ирак има оръжия за масово унищожаване, които застрашават не планетата, а вселената? Как щяха да оправдаят гигантските си военни разходи и убитите си войници ако американците бяха информирани?
А това че американските медии не информират за това какво се случва извън САЩ и средния човек си няма представа от международните новини, го пише дори и в туристическите пътеводители за САЩ. Явно прави впечатление на всички с изключение на американците. Пък може би на тях просто не им пука. Освен всичко друго такава информационна политика която се концентрира само върху местните събития изгражда представата че жевееш на изключително важно място, а това е голяма привилегия. Wink

# 7
 • Мнения: 4 244
Юле, засягаш част от проблема който исках да коментирам в темата си какво не ми хареса в Америка.
За двете седмици прекарани там не чух една дума за политическите проблеми в Германия - трябваше да се прибера и да установя с неприязън че нещата са взели лош обрат.
Много дълго можем да дъвчем, но нали знаеш - кервана си върви, колкото и да лаят кучетата. Само малка шепа хора, по отворени към света евентуално ще се позаинтересоват какво става извън пределите на континента

# 8
 • Мнения: 4 212
Юле, дрънни едно телефон4е на Ралица Василева.  Flutter
Я разкажете малко за къщите, прави ми впе4атление 4е са от летви, що така? Или аз нещо  Rolling Eyes? Това само на юг е предполагам, но нямам обяснение защо където има най много урагани има както ти казваш хартиени къщи.

# 9
 • Мнения: 4 244
Юле, дрънни едно телефон4е на Ралица Василева.  Flutter
Я разкажете малко за къщите, прави ми впе4атление 4е са от летви, що така? Или аз нещо  Rolling Eyes? Това само на юг е предполагам, но нямам обяснение защо където има най много урагани има както ти казваш хартиени къщи.
Чак хартиени не са, ама са си дървени, щото каменни като у Европата им излиза мноооооого скъпо
И да ги питаш що хабят най хубавите и стари дървета за строеж на къщи дето следващия ураган или земетръс ще ги повали?  newsm78 ooooh!

# 10
 • Мнения: 1 910
Лично мнение, но според мен в CNN подхождат непрофесионално. Събитията във Франция може да са начало на нов етап в историята на Европа въобще. И твърде дълго продължават, че да бъдат квалифицирани, като несериозни и просто едни от многото случки по белия свят.
А френските власти имат интерес да има затъмнение вътре в страната. Не се учудвам, че не са много коментирани.

# 11
 • Мнения: 235
Аз вчера, в другата тема, изказах същото опасение за информационно затъмнение, но... относно френските медии.  Явно селективната политиката е характерна за всички "големи сили"...

Не знам дали има разлика между CNN North America и CNN Europe, но аз когато и да включа на CNN Europe все на репортажи и коментари за Франция попадах тези дни.   Confused newsm78

Иначе разчитам най-вече на BBC World service и DW (емисиите на английски) + Focus-News.net за новини на български. Euronews малко ме дразнят с техните безкрайни повторения.

# 12
 • Мнения: 810
Аз не съм много съгласна с това, което казвате. Не мисля, че медиите са манипулирани и че промиват мозъци. Почти невъзможно ми се струва това да стане. Да комерсиални са, определени канали си имат различни таргет групи и си правят бизнес по този начин. Но винаги можеш да намериш необходимата информация, ако се интересуваш достатъчно.
А изказването, че не е интерес на политиците да информират народа е просто прекалено. "Средния човек" има избор- друг в въпросът колко ги интересува. И все пак е генерализиране да се казва, че американеца не го интересува.

Иначе да, например за проблемите в Германия по ТВ не можеш да чуеш. Това е. Но има вестници бе хора, списания, който ги чете ще знае. BBC World също маркира основните неща, ставащи по света.

Точно в момента по CNN тече подробен репортаж за Франция и Пакистан. И двата продължиха не повече от 10мин. Но виж, ако се зададе хърикейн го откарват по няколко часа. Това е положението- избирайте си какво да гледате/четете.

# 13
 • Мнения: 810
Юле, дрънни едно телефон4е на Ралица Василева.  Flutter
Я разкажете малко за къщите, прави ми впе4атление 4е са от летви, що така? Или аз нещо  Rolling Eyes? Това само на юг е предполагам, но нямам обяснение защо където има най много урагани има както ти казваш хартиени къщи.

Тея, къщите се строят от дърво поради няколко причини. /не че ги знам всичките/  Зная, че дървото е по-скъпият материал за строене от тухлите и бетона. За земетръсни райони като Калифорния например дървото е единственото решение. Тухлите се срутват директно върху главата ти, а бетона се опитва да издържи на вибрациите и в един момент се пръсва и става на палачинки върху теб. Едиствено дървото поема голяма част от вибрациите и се огъва и има най-голяма вероятност да не се срути върху теб. В Европа една от причините да не строят с дърво е по-скъпата цена...за друга не зная.

# 14
истината е по средата някъде. който иска се информира - зависи си от човека.  повечето американци не ги вълнува какво става извън собственото им село, та камо ли някъде извън САЩ. Но имам и много начетени приятели американци, които се вълнуват и знаят и четят и си търсят информация.
аз съм хващала специално CNN няколко пъти за това, че не са споменали за вътрешни новини - например преди година имаше експлозия в завод на Байер в Галвестън (дори и жертви имаше )- пишеше навсякъде в БГ пресата, но нямаше абсолютно никаква информация за това по CNN.

Аз пък си мисля, че да се постори къща по нашенски образец е далеч по-скъпо от това да сглобиш барака без основи даже. Къщите им са дървени, за да може застраховките да плащат по-малко пари. Всичко си е бизнес в САЩ - не збаравайте, че там парица е царица!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт