Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 8 ноем. 2005, 22:11 ч.

Молба за детска градина?

 • 3 721
 • 12
 •   1
Отговори
Извинявам се за въпроса, който ще задам , може би е дискутиран десетки пъти , но не открих конкретно това ,което ме интересува . Днес ходих до детските градини да попитам кога се подава молба за детската градина , казаха от 01.01.2006 г, Дотук О.К. но лелките нещо не бяха на кеф и не благоволиха да ми кажат каква е тази молба, т.е. някакъв типов формуляр или молба свободен текст , на място ли се дава и попълва и т.к и освен акта за раждане на детето дали трябват и някакви други документи ?  Мили мами, ще ви бъда благодарна ако ми помогнете с малко информация , за което предварително ви благодаря !  bouquet

# 1
 • Мнения: 1 810
Аз ходих лятото до една ДГ тук до нас и говорих с директорката -за родените 2003г се подава молба януари 2006г и нищо конкретно.
Мисля да отида да разпитам по-подробно,за да съм наясно
Предполагам,че молбата е свободен текст  Sunglasses
Може би искат здравния картон на детето ,бележка от личния лекар и някакви изследвания май имаше  newsm78
Айде ,дано се изкаже някой по-подготвен от мене  Flutter

# 2
 • София
 • Мнения: 11 832
Преди 1-2 седмици подадох молби в трите най-близки до нас детски градини. Иво е роден през 2003г. и искам да тръгне на градина от есента на 2006г. Навсякъде ми преиха молбите, даже за 2 от градините може би съм позакъсняла. В едната ДГ имаха формуляр за молба, в другите 2-молбата беше свободен текст. В едната ми поискаха удостоверение за раждане, в другите 2-нищо не искаха.

# 3
Безумието в нашата страна наистина няма край .Ти в кой райьон живееш ? Аз съм в Павлово и на две места ме отпратиха за началото на 2006 г . Какво да направя ? Дали пък догодина няма да микажат ,че съм закъсняла ?

# 4
 • София
 • Мнения: 3 418
 И на мен ми казаха след 01.01.2006 да подам молба за детска от септември 2006. Обаче и аз се притеснявам да не ми кажат, че пак съм закъсняла(имам доста перипетии с каката за тези молби). Обаче пък не искам отново да питам и да ми се сопнат"Ами нали Ви казах вече!".
 Става въпрос за детска в центъра и детска в Люлин.

# 5
 • Мнения: 217
Преди около месец ходих да подавам молби в Младост... В две от градините ми приеха молбите, едната беше свободен текст, другата - формуляр от съответната градина.... В третата градина и на мен ми казаха от януари 2006, до тогава няма да приемат на никой молба, да не се притеснявам, че ще закъснея... и наистина говорих с една майка от нашия блок и на нея са й казали така.... Така че, предполагам, че всяка градина си има правила и трябва да се проверява на място.... 

# 6
 • София
 • Мнения: 31 892
За всяка градина е различно. Докато живеехме в Надежда-3, София - подадох молба свободен текст. След като се преместихме потърсих по-близка градина, отидох и ми дадоха да попълня декларация.

# 7
 • София
 • Мнения: 1 402
Аз вчера отидох да подам молба за детска градина ( Младост 1-а).Молбата тук е във вид на формуляр за попълване. Директорката каза, че може да приеме молбата веднага, а не да чакам до януари 2006, въпреки че има много деца и градината е пълна. Изисква се копие от акта за раждане, медицинския картон от личния лекар и съответните изследвания преди детето да постъпи в градината.

# 8
 • Мнения: 3 371
Молбата за постъпване в ДГ е със свободен текст и дори някъде да са подготвили формуляр ,вашата молба също трябва да е приета.Молбата се отправя към директора на детското заведение;посочва се от кога желаете детето да посещава градина и в каква възрастова група.Посочват се освен трите имена на детето,мястото и датата на раждане и ЕГН-то му;точен адрес и телефон за връзка.Към молбата е добре да се приложи и копие от акта за раждане на детето,но може да се донесе и допълнително.За постъпване в ДГ и ясла е необходимо линият лекар на детето да направи препис на мед.му картон и да отбележи всички имунизации направени до момента,наличието на хранителни,лекарствени или от друг вид алергии.Ако детето е на специален хранителен режим също трябва да е отбелязано.Личните лекари знаят точно какви изследвания се подготвят за постъпване в ДГ-кръв,урина,чревни секрети,както и васерман на единия от родителите.Тези изследвания се представят преди детето да тръгне на градина на старшата сестра на детското заведение,която установява дали всичко е налице и ви казва кога може да постъпите.Когато отивате да подавате молба срещайте се  и искайте да разговаряте или с директора или със старшата сестра, а не с някой друг от персонала,защото те единствено могат да ви дадат точна и актуална информация!Успех на всички!

# 9
 • София
 • Мнения: 8 880
Безумието в нашата страна наистина няма край .Ти в кой райьон живееш ? Аз съм в Павлово и на две места ме отпратиха за началото на 2006 г . Какво да направя ? Дали пък догодина няма да микажат ,че съм закъсняла ?
Ако става въпрос за ОДЗ 37 ще вдигнем "бунт".Принципно няма право да отказва да приема молби.

# 10
 • Мнения: 3 861
И НА МЕН МИ КАЗАХА ЯНУАРИ ДА ПОДАМ ЗА ЕСЕНТА 2006. нА ЕДНА ПОЗНАТА ОБАчЕ СЕГА СА И ПРИЕЛИ МОЛБАТА за пролетта на 2006 ShockedЯслите за които говоря са в Лагера и Павлово

# 11
 • Мнения: 1 734
Преди няколко месеца се срещнах с директорката на ОДЗ 51, молби в свободен текст ще приема едва януари с.г.  става въпрос за яслата, а децата ще ги приемат през март - април. Дано ! Peace

# 12
 • Мнения: 2 251
Днес ходих в яслата да подам молба и ми дадоха текст с необходимата информация - изпращам ти го по е-майла

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт